Zult u mijn Cobra dance te maken? ‘ Dating apps hook-up met India

Je zou denken dat een plek die af en toe snaren up eloping koppels uit de bomen (dorpsraden genoemd Khap Panchayats in de Indiase deelstaat Haryana, bijvoorbeeld, zijn frequente beulen) waar eerwraak in veel Noord-Indiase staten zijn de riguer en middle-class families wurgen vaak hun dochters voor het feit dat relationshipsis is niet precies de plek om dating apps lanceren.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Maar, dat is precies wat er gebeurt. Een lawine van hen-van Tinder naar Thrill en Krush te Grindr-hebben hier met spoed naar een bruggenhoofd te vestigen in de weddenschap dat als India blijft ploeteren onderaan zijn weg naar de moderniteit, zal dating komen uit de schaduw van de illegale wereld en wordt mainstream .

Dating in de upper-middle om de middenklasse economisch stratospheres heeft niets erg nieuw, maar is het is een verandering in de gewoonten van de rest van de een miljard bevolking dat elk bedrijf zou eye hongerig om de economie van hun bedrijf te maken werken. En veel van deze bevolking leeft nog steeds binnen de douane en codes die niet echt veranderd in eeuwen.

Ik herinner me opgroeien en het scannen van de Matrimonial advertenties in kranten en brullen van het lachen bij het fastidious recept dat advertenties voor bruiden en bruidegoms zou hebben: Fair huid (Dark gevild degenen hoeven niet van toepassing), slankheid, kaste en sub-kasten geïdentificeerd aan de voorkant ( gearrangeerde huwelijken nooit gebeuren buiten deze groeperingen), een techniek of een medische graad aangeprezen en een Amerikaanse Greencard (zeldzaam en het equivalent van een full house in poker als je kijkt naar het huwelijk als Jane Austen deed en veel Indiërs doen)

Als u matrimonials van vandaag te scannen, niet veel van dat is veranderd, uiteraard met uitzondering van het beetje over het hebben van een Greencard die niet langer zo’n zeldzaamheid dat werd gegarandeerd potentiële te sturen in-wetten in aanvallen van genot.

Ook een groot deel van deze actie heeft gemigreerd van documenten op het net. Vandaag, enkele van de toonaangevende sites die hun handel in de echtelijke zaken in een groeiende industrie lagen zijn Bharatmatrimony.com, Jeevansathi.com en shaadi.com. In veel opzichten, gearrangeerde huwelijken brengen een soort van stabiliteit in een samenleving die in het algemeen frowns op solo-partner op zoek naar uitstapjes.

Maar India is snel aan het veranderen. Er zijn meer vrouwen op de arbeidsmarkt, meer internationale bedrijven in India vandaag de dag, het verhogen van buitenlandse reizen en films van de wereld en tv-shows doorgesluisd via de lokale kabelexploitant. Vandaag de dag, jongens en meisjes zijn net zo beïnvloed door Monica en Joey over Friends als ze zijn door Bollywood sterren Salman Khan en Priyanka Chopra. Het kantoor gaat menigte toenemende houdt om te hangen in bars na het werk en terwijl je zou kunnen stellen dat deze merkwaardige kruising van moderniteit en traditionalisme is het creëren van een gespleten samenleving op een bepaald niveau, het is rijp voor de exploitatie van de dating-app.

Enter, Thrill, een sociale dating applicatie op maat voor vrouw-bashing India, waar vrouwen krijgen te maken alle beslissingen-vrouwen beslissen wie krijgt om mee te doen en wie niet. Deuren zijn blijkbaar stevig sluiten voor getrouwde mensen die een ernstige klap voor de business model kunnen zijn, aangezien Indiase mannen houden ervan om hier te verdringen. Justin Mateen, CMO van Tinder, zegt dat de Indianen App-dating zoals eenden aan water hebben genomen en heeft bijgedragen aan zijn site groeien met 3-4 procent dag-op-dag.

Mannen die graag mannen, maar die voelen zich verstikt in conservatieve samenleving India’s kunnen hun toevlucht vinden in Grindr, een app voor homoseksuele mannen, die zegt dat het heeft meer dan 11.000 gebruikers per maand in India. Krush, een nieuwkomer ontworpen en ontwikkeld door voormalig Google-medewerkers is 8.500 maal in BETA gedownload en gebruikt een maakt gebruik van een Facebook-netwerk van bijbehorende vrienden voor potentiële data na de mijnbouw een gemeenschappelijke sociale wereld.

Toch, voor deze apps af te nemen, uw gemiddelde Indiase man heeft behoefte aan een reboot, zeggen vrouwen hier. Of op zijn minst een upgrade. Veel vrouwen hebben last van hevige pesterijen van sms’s en telefoontjes, waar de bereidheid om een ​​gesprek te hebben direct wordt verkeerd gelezen als beschikbaar voor een snelle ravotten in de slaapkamer en een ‘nee’ is nauwelijks een afschrikmiddel voor iemand die ervan overtuigd is dat hij seks heeft getroffen -Games jackpot. “We gaan door een periode waarin niemand is helemaal zeker wat de regels zijn,” zegt Jerry Pinto, merkte de auteur van ‘Surviving Vrouwen’, een boek over India’s geslacht politiek.

Het probleem is dat de meeste mensen hier opgroeien met weinig contact met vrouwen buiten hun families en hun meest intieme momenten worden gedeeld met mannelijke vrienden totdat ze getrouwd zijn. In feite, mannen lopen hand in hand in India is een gemeenschappelijk gezicht en niet-indianen schrikken vaak op wat zij denken dat de openheid van de ‘gay’ gedrag hier, terwijl in werkelijkheid, deze zijn waarschijnlijk dicht mannelijke vrienden die nog nooit hebben gehad de mogelijkheid om dergelijke open intimiteit met het andere geslacht te uiten. Vrouwen zeggen dat als het gaat om de interactie met hun soort, veel Indiase mannen gewoon niet lijken te begrijpen wat voor soort gedrag acceptabel is en waar de lijn te trekken.

En toen de gemiddelde Indiase man belandt ontmoeting met een buitenlander die de fout van hen zich overgeeft aan een praatje maakt, kunnen de resultaten hilarisch en angstaanjagend tegelijk zijn.

Volgens dezelfde Global Post artikel aangehaald Wanneer Cristiana Peruzzo, een Italiaanse vrouw verhuisde naar Bombay en werd lid van een social networking site om vrienden te maken in een onbekende stad, maakte ze de fout van de vergadering een aantal van hen-16 van de 50 over meerdere maanden (hoewel ik weet niet zeker waarom een ​​vrouw zou willen specifcally contact met mensen via een dating site aan vrienden en niets meer te maken, in India). Dat veroorzaakt een dergelijke oneindige stroom van sms’jes en telefoontjes die hij dwong Peruzzo om haar telefoon uit te schakelen voor langere periodes gezond te blijven. Dan, een multinational executive, getrouwd en heeft twee kinderen schreef toen tegen haar: “Mijn naam betekent Cobra in het Hindi n mijn cobra is een schat u hv 2 maken hem dansen volgens 2 ur tunes kan hij zo lang als u wilt hem om te dansen! . Zal u hem dansen? ”

Zolang Indiase mannen niet over de juiste dansen te leren, kunnen vrouwen niet zo te popelen om massaal naar deze dating apps, die niet precies dating app business model heeft brandstof in termen van omvang zijn.

Toch zijn dit begin. Als Josh Israël, mede-oprichter van Thrill zegt TOI. “Iedereen zei dat toen Match.com kwam uit in de VS in 1995, nu zijn ze een bedrijf $ 500 miljoen. Ik denk dat er gaat gebeuren in India en wat we proberen te doen is te krijgen in op de begane grond,” hij zegt.

Tot dan, zal iemand alleen maar om erachter te komen een manier om die cobra’s te temmen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis