Zonder de cloud, IT is een presse-papier

Verschillende processen zijn onafhankelijk, maar tegelijkertijd voordoen, en de verschuivingen in hun goedkeuring te creëren artefacten die grotere problemen te verdoezelen. Een voorbeeld: een stuk gisteren op de website die aangeboden “Zonder Wolk, iPad Pro is desk presse-papier van een leidinggevende.” De cloud is optioneel?

De Storage Bits nemen

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Niet meer. Maar de cloud is slechts één bestuurder vandaag, waardoor oude use cases verouderde en spitsvondigheid kieskeurig hardware argumenten passé.

Dus wat zijn deze drivers? Hier zijn een paar belangrijke degenen.

OS irrelevantie. Sommigen kunnen verhitte discussies over CPU-architecturen, zoals RISC versus CISC herinneren. Vandaag hebben we x86 en ARM, en de argumenten zijn voorbij.

Net zoals CPU’s zijn minder relevant, zijn besturingssystemen een gelijkaardige weg. Zoals besturingssystemen te verbeteren, hun functionele verschillen zijn niet de moeite waard ruzie over, en de aandacht verschuift naar de apps die ze lopen – en dat is waar de actie is vandaag.

de website en elaptopcomputer.com putten uit hun gemeenschap van C-level executives en zakelijke denkers te voorspellen waar de zakelijke technologie wordt geleid.

Appification van het web. 20 jaar geleden, in december, mijn engineering team had een harde software probleem: niet-december besturingssystemen ondersteunen, moesten we meerdere klanten, en we konden niet veroorloven. Maar toen we – en iedereen – realiseerde zich dat een lichtgewicht webserver op onze storage controller een groot deel van de benodigde functionaliteit kon geven.

Dus voor de afgelopen 20 jaar hebben we al inpakken zo veel functionaliteit in webprotocollen mogelijk. Maar de overhead is gegroeid met functionaliteit, dus nu is het zinvol om de geoptimaliseerde apps konden we geen 20 jaar geleden veroorloven te bouwen. We kunnen dat doen omdat we slechts een paar van de grote mobiele besturingssystemen, en beide zijn gebouwd op Unix-varianten.

Commoditization van pro apps. Deze wordt aangedreven door een andere dynamiek: de opkomst van de semi-pro creator. Als je de hele dag aan het bewerken bent feature length films, moet je – en zich kan veroorloven – een infrastructuur geoptimaliseerd voor dat werk. Maar meer en meer mensen zijn het maken van korte video’s, samen met foto’s, tekst, presentaties en afbeeldingen.

Als je al die dingen doet, dan zijn de kosten van het maken van een sneller te gaan is veel lager dan wanneer je een ding te doen de hele dag te zijn. En de apps hebben minder functies, in plaats van de mogelijkheid om alles te doen. Dus tablet apps worden steeds meer in staat is – net als tablets, zoals de iPad Pro en de Surface Pro – maar met de nadruk op gebruiksgemak in plaats van een lijst van niet-gebruikte functies.

Cloud-integratie. Het toevoegen van cloud opties om enterprise infrastructuur – mobiel, desktops en servers – radicaal verandert client en server eisen. Niet alleen kan de klant apps eenvoudiger en goedkoper, maar de hardware die nodig is om ze te draaien is ook.

Alleen maar omdat een $ 500 tablet niet video zo snel zal maken als een $ 800 laptop betekent niet dat het af en toe een video producer is kreupel. Als hij kan schieten, bewerken en maken on the fly, het feit dat een ander platform een ​​stukje sneller zou presteren is niet relevant.

Ook wordt de servermarkt in stilte stuiptrekkend als webscale bedrijven rijden functies die geen enkele onderneming ooit zou kunnen kosten te rechtvaardigen. Magazijn-en kleinbedrijf computers kracht investeringen in steeds goedkopere infrastructuur – vaarwel, “onderneming” routers en opslag – die onvermijdelijk trickle down aan ondernemingen waarvan de IT groepen worden gedrukt door cloud prijsstelling.

Onze wereld heeft nu meer dan 1 miljard mensen online in een keer, en dat is niet het tellen van de ontluikende internet van de dingen, die miljarden meer eindpunten belooft. Deze schaal is ordes van grootte hoger dan 20 jaar geleden, en de effecten die door scheuren computergebruik tsunami kracht.

Hoe te plannen, te beheren en te optimaliseren enterprise storage om gelijke tred te houden met de gegevens zondvloed.

Use cases nu variëren van mensen die er alles aan doen op smartphones aan mensen die zijn hoofd naar beneden de hele dag op $ 10k werkstations rijden 10.000 knooppunt supercomputers in de cloud. Dus vergeet wat je denkt te weten over enterprise use cases, omdat de wereld is verder gegaan.

Legacy-omgevingen, zoals de armen, altijd bij ons. Maar kijk plaats naar waar de groei en kansen is, dan vroeger.

Tuurlijk, drie jaar geleden de cloud kan optioneel zijn geweest. Maar vandaag concurreren noodzakelijk is.

Ik heb observeren computing-technologie voor bijna 40 jaar, en de snelheid van verandering – en de vectoren van de verandering – is nog nooit zo groot geweest. De verkoop van besturingssystemen? Dat is niet een bedrijf, zoals gratis W10 uitrol van Microsoft onderstreept.

Proprietary storage arrays met beperkte schaal? Tot ziens! Desktop-pc’s? Een krimpende markt voor de komende jaren. Meer krachtige smartphones en tablets? Ja, en ze zullen steeds beter, en zo zal de apps en web-scale diensten achter hen.

Ik heb geen idee of de iPad Pro succesvol zal zijn, of dat phablets tablets zal doden, en niet veel zorg. Maar ingewikkelde argumenten op basis van de infrastructuur van gisteren details zijn niet van plan om iets te beslissen.

Wat ik wel weet is dat we geluk te leven in een tijdperk van een dergelijke snelle vooruitgang in de technologie van machine intelligentie. Omdat het menselijk ras moet alle hulp die het kan krijgen met de vele uitdagingen waar we voor staan.

Reacties welkom, zoals altijd.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

speciale eigenschap