Zon xVM VirtualBox 3.0: Delight Virtual Developer’s

Windows 7 Ultimate RC 64-bits editie gevirtualiseerd op Fedora 11, 64-bits met behulp van de zon xVM VirtualBox 3.0

Met weinig fanfare, Sun Microsystems heeft versie 3.0 van xVM VirtualBox, de Open Source en multi-platform desktop virtualisatie tool voor Unix, Linux, Windows en Mac. De nieuwe release is een hoogtepunt van honderden bugfixes en aanzienlijke prestatieverbeteringen, inclusief de mogelijkheid om het product te gast OSes toestaan ​​om tot 32 virtuele CPU’s per stuk. Onder de vorige versies van het product slechts één CPU core per gast OS was toegestaan.

Klik op de link “Lees de rest van dit item” hieronder voor meer.

Met de “Guest Toevoegingen” CD bij de release, VirtualBox 3.0 biedt volledige integratie voor zelfs de meest recente Microsoft-besturingssystemen, waaronder 32-bits en 64-bits versies van Windows 7 en Windows Server 2008 R2, alsook voor alle belangrijke Linux distributies (Fedora / RHEL, SLES / OpenSUSE, Ubuntu, Debian en TurboLinux) en Sun’s eigen Solaris en OpenSolaris-besturingssystemen.

Net als bij de vorige versies, VirtualBox 3.0 ondersteunt remote console vermogen via een ingebouwde RDP-server, zodat Windows, Linux en UNIX-besturingssystemen op afstand kan worden beheerd via de Windows Remote Desktop Connection client of een aantal Open Source RDP clients. De software kan draaien in een volledige GUI-modus of in een “headless” server-only mode. VirtualBox ondersteunt ook het opstarten gastbesturingssystemen vanaf externe iSCSI-targets. Naast haar eigen native.VDI formaat, VirtualBox ondersteunt ook Microsoft VHD en VMWare VMDK VM disk formaten.

De volledige lijst met veranderingen is opgetekend op het VirtualBox Website.

Als de beta testperiode kort voorafgaand aan de Sun’s release aankondiging was, was ik alleen in staat om versie 3.0 te testen op 64-bit OpenSolaris en Fedora 11 Linux host besturingssystemen. Maar ik was in staat om zonder VDI bestanden tussen de systemen te verplaatsen voor mijn virtuele Windows 7-systeem. Ik zou verwachten dat als voorgaande VirtualBox releases, moet de Windows- en Mac installeert redelijk simpel – klikt u op de installatie executable en volg de instructies. De Solaris installeert wordt momenteel voorzien in tarball formaat met een installatie-shell-script.

Voor Fedora en RHEL, de eisen voor de installatie van VirtualBox omvatten het installeren van de GNU GCC compiler en de kernel ontwikkeling pakketten in om aan de essentiële kernel modules opnieuw gecompileerd voor de virtuele machine monitor en het virtueel netwerk driver. Voor een snel overzicht van het proces, een post op de officiële Fedora forums beschrijft de procedure in detail.

Voor andere populaire besturingssystemen Linux zoals Ubuntu, Debian en OpenSUSE, VirtualBox biedt ook uitgebreide documentatie in de PDF-handleiding.

Wat is jouw mening over de nieuwste xVM VirtualBox? Praat terug en laat me weten.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics