Zal cloud adoptie leiden tot een datacenter en IT-job apocalyps?

Jason Perlow

Welkom

Wolk, Canonical en Microsoft werken samen aan containers, Grote Debat; Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Grote Debat; dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren; Grote Debat; In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloren? haar enterprise kans?

David Gewirtz

De moderator heeft een definitieve uitspraak gedaan.

Jason Perlow: Net als in de zombie films, alleen de meest flexibele en aanpasbare gaan naar het datacenter apocalyps te overleven.

Tijdens mijn vijfjarige loopbaan bij IBM, te beginnen in de zomer van 2007, ik was sterk betrokken bij het bedrijf van consolideren en verplaatsen van datacenters en het uitvoeren van verschillende soorten van IT-transformatie en de soorten migratie van activiteiten. Deze waren zeer grote, langlopende projecten die zich bezighouden met grote IT-organisaties die een aanzienlijk bedrag aan inkomsten in de vorm van hardware, software en diensten gesaldeerd voor het bedrijf. Voor een tijd, hadden we veel van dergelijke deals die tegelijk draaien.

Op het moment dat ik het bedrijf verlaten, de pijpleiding begon droog komt te staan, en we begonnen te kijken naar manieren waarop we konden die vaardigheden van IT-beoefenaars te gebruiken in het doen van andere dingen, zoals private cloud-implementaties.

In de afgelopen zes maanden, heb ik horen van mijn oud-collega’s die dingen zijn echt, echt vertraagd sinds ik vertrok.

In de cloud, kunnen organisaties profiteren van de self-service te nemen en pay-as-you-go-infrastructuur met behulp van de bestaande toepassingen die ze nu hebben, en zijn bereid om meer te doen met minder, waardoor de transformatie activiteiten uit voor het moment.

Dat geldt ook voor het ontslaan van een aantal van hun eigen personeel, en de beslissing niet zo veel te besteden aan grote diensten spelers als IBM als vroeger.

Tenzij je vaardigheden die gemakkelijk vertaalbaar naar inkomen in cloud en big data zijn, ben je waarschijnlijk gaat eindigen als dood hout bij een groot diensten levering bedrijf.

Het gaat waarschijnlijk vanzelf dat als de gezondste en de grootste van de consulting en professional services bedrijven in onze industrie gaat door middel van een preventieve workforce rebalancing nu handelen, dan huiver ik te denken over wat de zwakkeren zullen uiteindelijk moeten doen.

Of wat het lot van de achterban van veel van de mensen die in grote datacenters werken en sysadmin en implementatie rollen gaat uitzien, wat dat betreft.

David Gewirtz: Uh, nee. Apocalypsen hebben niet precies voldeed aan hun belofte, nu hebben ze? Y2K? Meh. 2012? Geeuw. De wolk? Nou, het is niet zo dat al die servers gaan om zichzelf te draaien, nu zijn er wel, ik weet het, je denkt dat is het punt: ze zijn geautomatiseerd. Ja, wanneer ze werken. Maar iemand moet de automatisering te maken, iemand heeft om het te handhaven, iemand moet het werken, en iemand heeft om het te repareren wanneer de programmeurs, die had moeten betalen betere aandacht, in plaats daarvan werd afgeleid voor een week met een nieuwe release van Halo of een nieuwe Game of Thrones;. De computer biz is een cyclische business. We hadden een keer mainframes (denk aan vroeger dagen cloud). Toen gingen we naar pc’s. Toen gingen we client / server. Op elk van deze overgangen, er zou gaan om een ​​baan te apocalyps zijn. Zeker, sommige van die oude RPG en COBOL-programmeurs niet de overstap te maken, maar er waren zeker veel IT-banen om rond te gaan;. Het grote geheim is dat je moet blijven groeien uw vaardigheden. Zolang je blijven leren, zult u niet achter in de opwinding over cloud computing vertrokken. Er zal een enorme hoeveelheid van het werk te doen, van het porten van legacy-systemen om defensieve zekerheid aan de integratie van mobiele gebruikers aan de opbouw van gedistribueerde applicaties en op en op en op;. Misschien moet je een aantal nieuwe vaardigheden te leren? Tuurlijk. Maar zal de hele sector van de IT-mensen komen om een ​​schreeuwende stilstand, want we hebben een enorme datacentra en het gebruik browsers om te communiceren met hen, in plaats van een MMC plugin? Nee. Er zullen banen. Geen twijfel mogelijk.

Het is tijd voor Grote Debat van deze week.

Ik ben klaar om te gaan.

Let’s get it on.

Recente ontslagen in de tech industrie hebben aangetoond hoe die IT-professionals werken op de fysieke infrastructuur van het datacenter kan worden geautomatiseerd uit de arbeidsmarkt. Is deze trend niet te voorkomen in de komende vijf jaar?

Voor het grootste deel is het onvermijdelijk, als de primaire drijfveer achter cloud computing is de algemene wens van grote organisaties te verminderen IT-uitgaven in materiële activa, softwarelicenties en human resources. Het probleem is het begrijpen van de omvang van waaruit deze verplaatsing zal zijn, die moeilijk te kwantificeren op dit punt omdat we in de vroege stadia van de wolk goedkeuring koopcyclus.

De trend is verre van onvermijdelijk. Datacenters zijn aan het veranderen, waar, maar die veranderingen gebeuren niet vanzelf. De wolk is waardoor sommige bedrijven om hun lokale spullen overboord te gooien, maar er zal nog steeds behoefte aan IT-professionals om mee te werken en te coördineren met de publieke cloud providers. Sommige bedrijven zullen hun datacenters opnieuw uitrusten in een private cloud-architectuur, het verstrekken van een aantal van dezelfde diensten aan hun interne klanten als publieke clouds bieden – en al die installaties zullen ook eisen dat IT-professionals, Daarnaast, en in het bijzonder in de komende vijf jaar. , het migratieproces zelf zal vele doorgewinterde IT-professionals nodig hebben. Dus er zullen nog andere mogelijkheden zijn er, als goed.

Zal de cloud te elimineren zoveel banen als het creëert?

Dit alles hangt af van hoeveel infrastructuur gaat naar de cloud en welke organisaties naar het. MKB-bedrijven zijn waarschijnlijk het eerst bewegen, omdat ze kleinere IT-afdelingen en zijn hopeloos onderbezet om mee te beginnen, dus die zijn waarschijnlijk gaan om een ​​wassen zijn,. De echte test zal zijn wanneer de grootste bedrijven gaan nadenken over het elimineren van de infrastructuur ten gunste van een gehybridiseerde cloud-oplossing waar een deel van de infrastructuur bevindt zich op het terrein – misschien zo laag als twintig procent, en het saldo van het leven in de cloud. De verhouding dat elke organisatie bepaalt beste uitkomt gaat ook de hoeveelheid verplaatsing te bepalen.

Mogelijk. Technologische trends geven en technologische trends mee te nemen. Er kunnen minder banen sjouwen en inpluggen, maar meer banen configureren en programmeren. Het punt, zoals altijd, is dat je nodig hebt om je vaardigheden up-to-date. Er was een tijd, terug in de jaren 1990, toen de wereld was gevuld met cc: Mail professionals. Maar die technologie maakte plaats voor Domino en Exchange, en professionals die in het spel bleef vergroot hun nalatenschap vaardigheden met kennis van nieuwe systemen;. Ditzelfde zal nu gebeuren. Hoe meer je leert, hoe meer je bereid flexibel te zijn bent, hoe veiliger je zal zijn. Als u verwacht dat niets ooit zal veranderen en je hoeft niet naar een van beide, dan zul je in gevaar. Maar dat is een af ​​te raden strategie in elke branche.

Welke banen worden het meest bedreigd door de cloud?

Ik denk dat de rank and file systeembeheerder en netwerkinfrastructuur persoon is het grootste risico. Waarschijnlijk ook alle teams omgaan met PC support, vooral als technologieën zoals Desktop as a Service (DaaS) steeds meer gemeengoed.

Dat is een soort van een suggestieve vraag voor het geval van mijn tegenstander. Dat gezegd hebbende, een grote zorg in eigen land is dat cloud operators koopt minder pre-built servers van de traditionele grote server-leveranciers en zijn, in plaats daarvan, inkoop onderdelen van offshore-leveranciers en het bouwen van hun eigen aangepaste server modules. Als gevolg daarvan, de grote server-leveranciers (zoals Jason’s voorbeeld: IBM) zal een klap voelen, Maar ook kunnen ze hun markten te houden als ze bereid zijn om flexibel te zijn en te innoveren.. Bijvoorbeeld, als zij samen met hun klanten, meedoen met innovatieve programma’s zoals Open server initiatief van Facebook, en verfijnen hun aanbod aan de eisen van vandaag te voldoen, zullen ze nog steeds goed te doen. Laten we niet vergeten dat IBM rond voor een zeer lange tijd is geweest en heeft bloeide,. Kijk, sommige ongelukkige mensen zullen baan verliezen door niet de schuld van hun eigen land. Onze sector kan soms brutaal aan individuen en gezinnen. Maar dat is niet nieuw voor de cloud. Dat is de manier waarop de veranderende, heeft cyclische tech business sinds de dagen van Hollerith;. In principe is er geen vaste lijst van individuele functiebenamingen dat we kunnen zeggen dat het meest bedreigd. Het is echt een kwestie van kennis en vaardigheden verwerven. Die werknemers het meest bedreigd zijn die bereid zijn om te veranderen met de tijd. Is niet niets nieuws daarover.

Zullen deze medewerkers maken elke bijdrage aan de technologie koopcyclus? Hoe komt het?

Onwaarschijnlijk. De technologie koopcyclus nu is bijna volledig gedreven door CFO’s die zetten zware beperkingen op de CIO’s. Dat is wat ik heb gehoord van boven naar beneden van elke grote organisatie die ik heb behandeld in de afgelopen twee jaar en ik verwacht dat nog meer zo te zijn in de toekomst.

Of we kijken naar de server vervangen, virtualisatie, private cloud build-outs, public cloud build-outs, innovatieve datacenter energie en koeling management praktijken, of de volledige explosieve gezondheidszorg IT-markt – zal er een nooit eindigende stroom van zijn onderzoek, evaluatie, aanbeveling, proefinstallatie, en de uitvoering;. Zelfs de besluitvorming tussen de aanneming van cloud-diensten zal het nodig hebben professionele betrokkenheid. Wat is een betere pasvorm voor de behoeften van uw organisatie? Office 365 en Google Apps? Dat is een betere toepassing engine? AWS of Google’s motor;? Al deze dingen vereisen de vaardigheden (en de wijsheid van ervaring) uit doorgewinterde IT-professionals.

Welke jobs zullen de meeste worden begeerd als cloud computing wordt goedgekeurd?

Elke job die zich bezighoudt met architecturen, implementeren en beheren van cloud stacks en de virtuele infrastructuur, dat zit eronder, of ze nu on-prem, hybride of volledig off-prem. Cloud security en cloud storage experts. SaaS overgang / software migratie soorten mensen die begrijpen hoe een legacy-systeem te gaan met complexe multi-tier applicaties om een ​​hybride of off-prem model. Ook zal applicatie-ontwikkelaars en soorten software lifecycle management blijven een belangrijke rol spelen en zal waarschijnlijk de groep die het minst getroffen door de overgang, omdat app levering is primaire focus van de cloud te zijn.

Nou, persoonlijk, ik denk dat de beste baan in de wereld is die van de website blogger. Maar deze vraag beantwoord kan worden op twee manieren: welke taken doen mensen het meest willen, en welke soorten medewerkers zullen werkgevers op zoek naar, voor het eerst, zoals altijd het geval is geweest, medewerkers zijn op zoek naar solide, goed betaalde,? betrouwbare banen met goede voordelen. Ze zijn waarschijnlijk in alle aspecten van IT, van de programmering tot onderhoud tot systems engineering, om alle support banen die betrokken zijn bij de bouw en exploitatie van datacenters;. Vanuit de onderneming perspectief, hoewel, goedkoper is beter. Een groot probleem is de kosten insluiting, en al die voordelen voor de gezondheid optellen. Dus verwachten dat meer en meer werknemers leasing zien. Het goede nieuws uit de individuele inzender perspectief is dat als je haak met een goed werknemer leasing service en een optreden gaat weg, een ander is direct om de hoek.

Welk percentage van de IT-ers ontspoord door de cloud denkt u dat er nieuwe machines voor andere doeleinden?

Het is moeilijk te achterhalen van de percentages, omdat het hangt allemaal af van de hoeveelheid mensen ondersteunen en het beheer van de fysieke infrastructuur in een bepaalde organisatie. Iedereen die rechtstreeks datacenter geconfronteerd gaat worden bij extreme risico’s en moet heropvoeden zichzelf. Infrastructuur architect of enterprise architect types zijn waarschijnlijk veilig, maar ze nodig hebben om hun vaardigheden up-to-date te houden;. De meest ervaren Cisco / netwerkinfrastructuur en opslag zullen de mensen nog steeds hebben veel mogelijkheden, maar zij kunnen hebben om uiteindelijk op het veranderen van de werkgevers om degenen die eigenlijk Cloud providers zichzelf als het saldo van private datacenter infrastructuur wordt geëlimineerd. Systeembeheerders zijn een grote onbekende hier omdat enorme vooruitgang worden geboekt bij provisioning en automatisering, en ik verwacht dat de groep om een ​​grote hit te nemen.

Deze vraag veronderstelt dat veel IT-werknemers zullen worden ontspoord door de wolk, dat is een uitgangspunt ik ben niet bereid toe te geven;. Echter, voor het doel van deze vraag, is het bijna onmogelijk om exacte cijfers te geven. Zelfs het Bureau of Labor Statistics, dat is de gouden standaard voor dit soort nummers, heeft de neiging om hele stroken van de bevolking (dat wil zeggen, zeer kleine ondernemingen en zelfstandigen) missen omdat ze geen deel uitmaken van de statistische basislijn gedefinieerd bijna een halve eeuw geleden;. Laten we in gedachten houden dat veel mensen die er werken zijn niet netwerk engineers. Er zijn vele bouwvakkers, elektriciens, administratief personeel, enzovoort. Die mensen zullen gaan waar hun functiebeschrijvingen hen, ongeacht of het nu IT of niet;. Die opgeleide technische professionals die hun baan verliezen gewoon elders te zoeken. Zoals bij elke tech cyclus, zal een aantal drop-out van de tech business (mijn favoriet motorfiets bouwer was een voormalig systems engineer). Anderen zullen leren andere aanverwante vaardigheden, zoeken andere gerelateerde certificeringen, en hun kennis van de huidige technologie te werken. Twee grote gebieden bedelen voor IT-professionals zijn gezondheid en veiligheid.

Hoe zal de werkgelegenheid in arbeidsarbitrage gebieden zoals India worden beïnvloed door cloud computing?

Ik denk dat op basis van wat we gezien hebben met IBM’s nieuwste bron acties die we kunnen verwachten dat de massale uitbesteding van de 2000 grotendeels ongedaan gemaakt worden tegen het einde van dit decennium. En als gevolg van de recente bezorgdheid over de veiligheid die aan het licht zijn gekomen, is het veel minder waarschijnlijk dat werkgevers vreemdelingen die toegang hebben tot systemen op afstand met grote hoeveelheden persoonlijke informatie (PII) op het zal willen.

Dit is een interessante zaak. Cloud computing met giganten als Amazon en Google is het hebben van een impact op de uitbesteding stormloop van de vroege oughts. Deze bedrijven zijn het bouwen van enorme datacentra hier in de VS en de noodzaak de plaatselijke middenstand om gelijke tred te houden met de bouw behoeften. Wat is er netjes over India is dat het begint te afstand van slechts een outsource economie bewegen en begint zijn eigen unieke intellectuele eigendom . Een goed voorbeeld is Zoho, een bedrijf dat concurreert met Google. Zoho huurt programmeurs van plaatselijke middelbare scholen en traint ze intern, en is het opbouwen van een aantal ongelooflijk goede producten; Dit toont eigenlijk twee voordelen:. Minder banen uit de VS te gaan in het buitenland in deze sector, en home-grown innovatie wordt gebouwd in landen als India.

Welke IT-baan rollen zijn onmogelijk te automatiseren?

Elke baan die nodig heeft om de soort beslissingen die betrekking hebben op de aanpassing aan de snelheid van het bedrijf zelf te maken, en ook als ik al eerder zei, de ontwikkeling van software. U kunt ook niet de mensen die moeten fysieke infrastructuur te raken en het beheer van faciliteiten te automatiseren, maar zoals ik al zei, zal er minder van dat soort mensen nodig zijn.

Elke baan die nodig heeft om de soort beslissingen die betrekking hebben op de aanpassing aan de snelheid van het bedrijf zelf te maken, en ook als ik al eerder zei, de ontwikkeling van software. U kunt ook niet de mensen die moeten fysieke infrastructuur te raken automatiseren, maar zoals ik al zei, zal er minder van dat soort mensen nodig zijn.

Denkt u dat de tech-sector is het aan de getroffen werknemers om hen te scholen voor andere taken? Zo kan de database administrators worden gegevens wetenschappers? Kan een netwerk admin te verplaatsen naar meer van een architectuur rol?

Het probleem met dit soort dingen is dat niet iedereen heeft de persoonlijkheid of middelen om dit soort veranderingen, die gepaard gaat met een fundamentele het aanleren van vaardigheden en kennis van zaken aan te merken. Ik geloof dat er logische tracks bepaalde vormen van IT-beroepen en beoefenaars kunnen meebewegen, maar springen tracks kan moeilijk zijn van een aanpassing vaardigheden perspectief, en er is ook de kwestie van ervaring en hoe lang het duurt om de vaardigheden te verwerven. Een systeembeheerder of een integratie specialist kan een architect worden, maar bijvoorbeeld, het kostte me 10 jaar te doen dat zelf.

De “tech sector” heeft niets aan iedereen verschuldigd. Maar het zou dom zijn om heldere en toegewijde medewerkers verspillen zijn. Zeker databank admins kunnen gegevens worden wetenschappers en het netwerk admins kunnen bewegen om meer van een architectuur rol;. Slimme bedrijven zullen voortgezet onderwijs voordelen voor hun bestaande medewerkers bieden. Vergeet niet dat een goede huren is niet alleen om het vinden van iemand met een vaardigheid op een LinkedIn CV. Een goede werknemer heeft een combinatie van drie belangrijke kenmerken: houding en fit met de bedrijfscultuur, het bewustzijn van de unieke elementen van het bedrijf (die het beheert wat project, hoe de CMS te gebruiken, wat klanten willen en niet willen, etc), en specifieke vaardigheden kennis;. Het is veel, veel moeilijker in een nieuwe persoon te brengen en zorg ervoor dat er een fit dan trainen van een nieuwe vaardigheid in een bestaande werknemer. Natuurlijk, dit legt een zekere verantwoordelijkheid van de werknemer: je hebt om een ​​goede teamspeler om mee te beginnen, en je moet bereid en in staat om steeds nieuwe dingen te leren te zijn. Maar als je niet waren al bereid om deze twee dingen te doen, zou je niet in de IT, nu zou je?

Wat zie je als een deel van de afgeleide job hits van cloud computing? Zo zal server verkoop banen verdwijnen?

Ik denk dat de server hardware-industrie is duidelijk voelen van de crisis al, en als enterprise-class apparatuur voornamelijk zal worden eigendom van cloud providers in de toekomst, dan is het duidelijk dat we kunnen zien waar de afgeleide effecten zijn en er zijn te veel soorten werk rollen aan die passen tellen in deze ene emmer;. Naast de hardware daling hebben we ook kijken naar zaken als abonnement gebaseerde software modellen die bijdragen aan de algehele verplaatsing van resellers en VARs, hoewel partnerrelaties waarschijnlijk zal rijpen om meer van a-broker-gebaseerd model als ze willen doorgaan met de facturering relatie te beheersen.

verkoop Server zal zeker veranderen, maar er zal nooit een gebrek aan verkoop banen zijn. De omzet is waarschijnlijk het belangrijkste optreden van een bedrijf continuïteit oogpunt (geen verkoop, geen inkomen, geen inkomen, geen salaris voor iedereen). Dus zelfs als een sector verliest verkoop banen, als je goed bent in het maken van gesprekken, de follow-up, het oplossen van problemen, luisteren, en het ontwikkelen van goed product en service kennis bent, zal er altijd een baan voor jou.

Maar makers van servers kunnen hun bedrijven te vinden verstoren. Dat is waar Jason’s referentie voor IBM past. Server makers hebben historisch gezien grote datacenters als ideale omvang van de verkoop kansen die hun belangrijkste brood en boter vormen. Maar veel cloud operators zijn nu zo groot dat ze doen hun eigen interne product en server ontwikkeling om de kosten laag te houden.

Hier is de sleutel: als je een betere, meer kosteneffectieve, meer flexibele oplossing kan bieden, zal zelfs die kansen voort te zetten. Maar als je aandringen op de verkoop van buggy zwepen in een spier auto wereld, zal uw markt krimpen. Het gaat niet om de cloud doden dingen, het is over het leren flexibel en ontvankelijk te zijn.

Geplaatst door Larry Dignan

Ready hier

Jason Perlow

Is de cloud betekenen dat veel technologie rollen met meer generalisten, of branche mensen kunnen worden behandeld?

Ik denk dat savvy generalisten als LOB mensen zullen blijven zeer waardevol evenals kleine en middelgrote ondernemingen voor specifieke soorten applicaties en workloads, maar wat we uiteindelijk zien is een massa compressie-effect waar we niet zo veel soorten mensen in moeten alle traditionele rollen.

Sommigen, zeker. Back in 2005, ik gelost exploitatie van onze LAN-gebaseerde boekhoudsysteem QuickBooks. Vanaf dat moment kon mijn boekhouder Intuit vragen om steun, niet ik. Dat is echter niet verloren me een optreden. Het vrijgekomen tijd, dus ik kon concentreren op activiteiten die een beter gebruik van de tijd waren;. Het opzetten van e-mail kan relatief eenvoudig voor een line-of-business persoon door het aanmelden voor Gmail of Office 365. Moving 2.000.000 berichten van een e-mail server naar de andere is niet zo gemakkelijk en een IT-professional is waarschijnlijk nodig (of zeer goed onderzoek en evaluatie vaardigheden, die essentieel zijn kenmerken van een goede IT-professionals zijn) .; Maar hier is het ding: cloud support is verschrikkelijk. Lange wachttijden, onbegrijpelijk irritante wachtmuziek, run-arounds van afdeling naar afdeling. Dat zou fijn zijn als je nooit iets hebt dat de missie-kritische, maar als je hele bedrijf vertrouwt op een cloud service en je bent een weekje proberen om het basispakket dienst mensen te overtuigen (als ze beantwoorden) om je te verbinden met iemand met een idee, dan heb je ineens realiseert dat er een donkere kant naar de cloud en wensen u een IT-pro op te roepen had;. Feit is, IT-banen zijn niet weg. Ze zijn gewoon te veranderen up. Er zal altijd een behoefte aan iemand om “gewoon te laten werken” als de generalisten bezig zijn “nemen lunch” met hun volgende kosten rekening klant. Een paar slechte wolk ervaringen en opeens IT-professionals zal weer een rage te zijn.

Welk advies zou je geven aan een IT-pro in gevaar als gevolg van cloud computing?

Ga weg een aantal nieuwe vaardigheden. Snel. Leer Azure, leren AWS, beginnen vertrouwd te raken met de verschillende leveranciers private cloud stacks en public cloud aanbod.

Ten eerste: leren code. Als je niet weet hoe te programmeren, moet je leren. Hoewel veel programmering voor de kust gaat, een goede programmering vaardigheden te vergroten altijd goed IT-vaardigheden, vooral in een wereld die gemakkelijk taken kunnen afschuiven aanbieders cloud maar moeten IT-professionals aan de business-specifieke oplossingen die een concurrentievoordeel op te bouwen, ten tweede:. Altijd uw vaardigheden up. Niet alleen een [fill-in-the-blank] vent. Als u een Lotus expert bent, leren Microsoft-technologieën. Als u een Microsoft pro bent, moet u een aantal stevige verankering in Linux server beheer te krijgen. leren altijd, in de derde:. lees de website en andere tech sites. We zijn voortdurend bespreken en uit elkaar scheuren het laatste nieuws en trends en als je wilt van te voren uw collega’s zijn te weten over trends, het bijhouden van de vakpers is een geweldige manier om het te doen.

Laatste vraag. Hoe ziet u de cloud invloed zijn op uw carrièrepad na verloop van tijd? Helpt het of pijn?

Nou, voor mij persoonlijk, het rockt. Maar ik heb een nogal ongewone loopbaan kreeg. Ik ben gelukkig genoeg geweest om mijn carrière heb overgegaan van 20 jaar van het runnen van software en online uitgeverijen om een ​​omgeving waar mijn dagen worden doorgebracht adviseren, schrijven en lesgeven. Ik geef les aan de UC Berkeley met behulp van een cloud-based onderwijs. Ik leer hier bij CBSi met behulp van een cloud-gebaseerde webcasting systeem. Publiceer ik mijn blogs hier op de website met behulp van een cloud-gebaseerde CMS;. Voor mij, als een kleine ondernemer die ook het voortouw technisch persoon was, vond ik dat ik moest een hoop te doen van eigen bodem IT te werken en programmering geef mijn bedrijf een uniek voordeel (dat is wat leidde tot mijn DIY-IT column hier op de website). Maar het doen van alles wat systems engineering nam de tijd uit de buurt van andere gebieden waar ik ook unieke waarde kan toevoegen als manager en leider;. Vroeger was ik zowel mijn eigen mailserver en mijn eigen boekhouding server te draaien. Ik schreef zelfs het CRM-systeem gebruikten we voor de komende jaren en een CMS dat nog steeds onze archieven over de hele wereld voedt aan de lezers. Dus als ik een proces kan externaliseren, of een andere organisatie kan beter of efficiënter dan doen wat ik kan, ik spring in. QuickBooks Online en Office 365 zijn ideaal voorbeelden;. En nu, natuurlijk, krijg ik tot de meest interessante ontwikkelaars te ontmoeten, praten met de leiders van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven, verken de nieuwste trends in de IT, en vervolgens te interpreteren, analyseren en uitleggen aan anderen;. voor mij is de cloud fantastisch geweest. Maar nogmaals, ik hou van mijn werk, en voor mij is het het beste baan in de wereld. Jouw snelheid kan variëren.

Je het ermee eens dat onze debaters heeft goed werk geleverd vandaag. De komende schema voor de Grote Debat sluit uitspraken op woensdag en mijn keuze voor de winnaar op donderdag.

Ik weet zeker dat u zult genieten van het lezen van de opmerkingen al gepost en nodigen u uit om jouw eigen mening te plaatsen en stemmen voor een winnaar. We zien je volgende week.

Jason Perlow

Ik ook

Net zoals ik beschreef een sombere toekomst voor de detailhandel in een vorig Grote Debat, met winkelcentra steeds desolate woestenij, als gevolg van de steeds toenemende verkeer in de richting van e-commerce, zijn de meerderheid van de corporate datacenters ook zal worden ontruimd als gevolg van een steeds toenemende verkeer in de richting van de cloud.

Enige grootschalige dienstverleners, zoals Amazon, Azure, Google, Rackspace en Savvis en de Tier-1 telco’s zoals AT & T en Verizon gaat om daadwerkelijk in staat zijn om grote hoeveelheden van de datacenter-infrastructuur kunnen veroorloven, en in staat om te voorzien zal zijn de service Level Agreements (SLA’s), die grote bedrijven verwachten in termen van veerkracht, failover en responstijd.

Als IBM’s; recente overname van Softlayer en de vorming van een nieuwe Cloud Services divisie betekent helemaal niets, het is waarschijnlijk een sterke aanwijzing dat het zien van een terugval in datacenter verhuizing / consolidatie en business transformatie inspanningen, zou het worden op zoek naar de klant gevirtualiseerde servers te brengen in eigen productie op sterk geautomatiseerde provisioning processen die de behoefte aan veel datacenter personeel zou elimineren.

Ik kan geen aanspraak maken op een kristallen bol hebben. Maar de trends ben ik getuige van enige punt om een ​​massale die-off in self-hosted infrastructuur en zakelijke informatie-technologie banen. Alleen de meest hoogopgeleide mensen zullen in staat zijn aan te passen aan deze, net als de hoofdrolspelers in onze favoriete zombie films.

David Gewirtz

Minder banen?

David Gewirtz

Informatie Technologie. Als het werkt, het is geweldig. Als het niet werkt, het zuigt. En daar is jouw taak de veiligheid, daar. Je weet wat ik bedoel?

IT heeft altijd had zijn ups en downs, zijn innovatie cycli, zijn chugging-along cycli, en de rip-en-vervang cycli. IT-professionals zijn altijd in de buurt geweest om helpen bij het ontwerpen van de nieuwe innovatiecyclus, om dingen te runnen tijdens de chugging-along tijden te houden, en om dingen te repareren als het allemaal blauw scherm gaat.

De wolk is niet anders. Allereerst zal niet iedereen wazig. Maar zelfs voor degenen die dat wel doen, zal er het ontwerp / migratie fase die IT-mensen nodig zijn. Er kan een relatief rustig operationele fase waar sommige bedrijven kunnen proberen te voorkomen dat het inhuren van een volledige IT-personeel, met een beroep op de cloud leverancier zijn.

Maar er zal een tijd komen, omdat er altijd doet, wanneer de belangen van de cloud-leverancier en de belangen van hun zakelijke klanten ‘niet zijn uitgelijnd, en de dingen beginnen af ​​te breken.

Toe te voegen aan de normale cyclus van de dingen die de enorme groei van de gezondheid en veiligheid van IT, de innovaties en uitdagingen die we altijd techniek en engineering rond, en je beseft dat de mensen die de computers blijven werken niet zal worden vervangen door computers elk moment spoedig.

Maar vergeet niet mijn waarschuwend advies: je moet getraind te houden. Want terwijl er zullen altijd IT-banen zijn, zullen die banen gaan naar degenen met de ervaring en opleiding die nodig is op het moment.

Larry Dignan

Dit debat was leuk en informatief – en zeer dicht. Op het einde, ik ging tegen de menigte en voor Jason Perlow. David Gewirtz maakte verschillende vaste punten, maar op het einde van de wolk als veel banen zal vernietigen als het creëert. De wolk zal uiteindelijk een bittere pil baan voor de industrie.

Canonical en Microsoft werken samen aan containers

Hebben we echt een recht om te worden vergeten?

dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren?

In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloor haar enterprise kans?

Geplaatst door Larry Dignan

Het is onvermijdelijk

Jason Perlow

Er zijn nog steeds nodig

David Gewirtz

Nulgroei?

Geplaatst door Larry Dignan

Infrastructuur is de sleutel

Jason Perlow

Job behoeften veranderen

David Gewirtz

targets

Geplaatst door Larry Dignan

Rank en File

Jason Perlow

Geen setlist

David Gewirtz

Technologie koopcyclus

Geplaatst door Larry Dignan

Werken van boven naar beneden

Jason Perlow

Absoluut

David Gewirtz

De beste banen

Geplaatst door Larry Dignan

Senior Engineering rollen, architecten en ontwikkelaars

Jason Perlow

Wensen en behoeften

David Gewirtz

Hoe erg zal het zijn?

Geplaatst door Larry Dignan

Datacenter geconfronteerd met mensen bij extreme risico

Jason Perlow

Het zal niet gebeuren

David Gewirtz

Effect op larbor arbitrage

Geplaatst door Larry Dignan

outsourcing omkering

Jason Perlow

Tij keert

David Gewirtz

Veilige haven

Geplaatst door Larry Dignan

Decision Makers, Software Development, Physical Infrastructure & Facilities Management

Jason Perlow

Kies maar

David Gewirtz

heropleiding

Geplaatst door Larry Dignan

Vraag van de vaardigheden

Jason Perlow

Do kansen niet te missen

David Gewirtz

Bijkomende schade

Geplaatst door Larry Dignan

Server hardware-industrie

Jason Perlow

server makers

David Gewirtz

Migratie naar business mensen

Geplaatst door Larry Dignan

compressie-effect

Jason Perlow

Nee, IT-banen zijn gewoon veranderen up

David Gewirtz

Pros in gevaar

Geplaatst door Larry Dignan

Krijg wat nieuwe vaardigheden

Jason Perlow

Stappen te nemen

David Gewirtz

Hoe zal het van invloed op je carrière?

Geplaatst door Larry Dignan

Ik heb gehad zich aan te passen en te transformeren mezelf

Jason Perlow

Keur het systeem

David Gewirtz

Bedankt

Geplaatst door Larry Dignan