Windows Server 2012 R2: Een eerste blik

Microsoft’s ‘Blue’ golf van instrumenten en technologieën is meer dan alleen een gebruikersinterface refresh. Het is de volgende stap op de reis van Microsoft om steeds een apparaten en diensten bedrijf, en de eerste van wat het bedrijf van plan is om een ​​regelmatige reeks van updates voor de kern platform. In het hart van die kern platform is Windows Server, de basis voor Azure en voor wat Microsoft noemt haar OS Cloud. Dit alles betekent dat Windows Server 2012 R2 is veel meer dan zomaar een service pack, het toevoegen van nieuwe functies die het gemakkelijker maken om cloud-applicaties en diensten te bouwen in uw datacenter, en om hen van en naar Azure bewegen.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Microsoft heeft onlangs een preview-build van Windows Server 2012 R2, en installeerden we het als een Hyper-V virtuele machine draait op een Windows Server 2012-systeem. Hoewel dat betekende dat we niet in staat waren om te kijken naar een aantal van de nieuwe Hyper-V functies in R2, het gaf ons een goed beeld van wat je nodig hebt om te weten wanneer het opzetten van de nieuwste server van Microsoft.

Aan de slag; De installatie is eenvoudig. Net als Windows Server 2012 R2 heeft twee installatie-opties: een volledige GUI en de command-line-only Server Core. We waren in staat om up and running in slechts een paar minuten te krijgen, alleen hoeft te keyboard en taalopties kiezen. Server 2012 R2 laarzen naar het startscherm, hoewel er de mogelijkheid om te kiezen boot naar het bureaublad. U kunt ook uitschakelen hete hoek ondersteuning voor Windows 8-stijl navigatie, een functie die van pas komt als je met behulp van een non-touch enabled monitor of een remote desktop. Hoewel we hebben geconstateerd dat 1366-by-768-scherm van een Surface RT is precies de juiste grootte voor het werken met een externe Windows Server 2012 R2, niet iedereen heeft de mogelijkheid van het gebruik van de touch is voorzien van Microsoft heeft in zijn server te zetten.

Als het gaat om de user interface, is er weinig verschil tussen Windows Server 2012 R2 en zijn voorganger. De echte veranderingen zijn onder de oppervlakte, met aanzienlijke verbeteringen voor Hyper-V, Storage Spaces en Active Directory. Dat zou niet verwonderlijk zijn, heeft Microsoft het over Windows Server als een belangrijke component in de Cloud OS voor enige tijd, en dat zijn de belangrijkste functies die nodig zijn om te bouwen en uitvoeren van een cloud service op Windows Server.

Windows Server 2012 R2 is geconfigureerd, zoals Server 2012, via Server Manager. Het is een modern-stijl desktop-applicatie die u een overzicht van de exploitatie van de diensten van zijn dashboard, evenals de lancering van de vertrouwde Windows Server management tools en het hanteren van de rol en de functie installatie. Het is een handige one-stop-shop voor het beheren van een of meerdere servers, maar voor meer complexe taken die u zult willen PowerShell (met name de nieuwe Desired State Configuration gereedschap) of System Center 2012 R2 gebruiken. Desired State Configuration (DSC) is een zeer krachtig instrument dat kan helpen bij het voorkomen configuraties afglijden na verloop van tijd – iets dat steeds belangrijker wordt automatisch managed service implementaties, waarbij gebruikers gebruik maken van self-service portals naar de servers die ze willen inzetten definiëren. Met DSC kunt u de beheerde elementen van een server of een dienst te definiëren, en kan ervoor zorgen dat ze altijd de juiste configuratie.

Virtual helemaal naar beneden, ook al waren we niet in staat om het opzetten van Hyper-V op onze test te installeren, zijn er tal van verbeteringen in Microsoft’s virtualisatie-platform. Misschien wel de meest voor de hand liggende is een verbeterde virtuele schijf-formaat, met ondersteuning voor maximaal 64TB dynamische schijven die kunnen worden aangepast op de vlieg. Echter, de meest handige nieuwe functie is Hyper-V Replica, waarmee u snel een ramp recovery site, en houdt het up-to-date. Het is asynchrone en replica’s kunnen worden getest zonder dat een failover naar het herstel plaats – en terwijl de replica blijft geactualiseerd (u kunt replicatie punten van 30 seconden tot 15 minuten, afhankelijk van servergebruik). De bijbehorende Hyper-V Recovery Manager behandelt failover, monitoring primaire servers en automatisch schakelen belasting op een ramp recovery site, zorgen voor business continuity.

De upgrade ‘Blue’ to Windows Server 2012 R2, lijkt veel op zijn voorganger, maar er zijn tal van veranderingen als je kijkt naar de fijne details.

Microsoft heeft een veel te verbeteren hoe Hyper-V werkt in een private cloud, met functies zoals Shared VHDX bestanden die het gemakkelijker maken om de opslag en rekenkracht te scheiden, en om snel te migreren van een virtuele machine van de ene server naar de andere gedaan. Live migratie ondersteunt nu migratie tussen de verschillende base operating systemen, alsmede het gebruik van compressie aanzienlijk versnellen transfers. Er is ook ondersteuning voor deduplicatie in virtuele schijven, die in combinatie met een verbeterde caching versnelt het opstarten van virtuele machines – iets dat de sleutel tot het leveren van betere prestaties VDI aan uw eindgebruikers.

Er is ook verbeterde ondersteuning voor virtuele netwerken, met de Hyper-V Extensible Switch een kader voor software-defined networking. Derden, zoals Cisco, kunnen extensies toe te voegen aan de basis switch, te koppelen aan kaders te controleren en het toevoegen van extra functies (zoals firewalls, of data loss prevention-filters), het verlichten van de verbinding tussen de virtuele en fysieke netwerken. Als u Windows Server 2012 R2 om multi-tenant applicaties hosten, is er nu ook een multi-tenant VPN-gateway om veilige toegang tot afzonderlijke virtuele netwerken beheren in uw datacenter. Het beheren van de virtuele IP-adressen is ook vereenvoudigd met de toevoeging van virtueel adres management om Windows Server IP Address Management (IPAM) tooling.

Opslag en BYOD; Storage Spaces, Microsoft’s storage virtualisatie-technologie, krijgt ook een revisie in Windows Server 2012 R2. Microsoft heeft ondersteuning toegevoegd voor storage tiering, zodat je mix traditionele harde schijven en solid-state schijven. Met storage tiers, kun je langzaam en snel schijven te identificeren in een opslagruimte, en Windows zal gegevens tussen hen automatisch naar u de beste prestaties te geven – zetten de gegevens die regelmatig is toegankelijk via SSD, en gegevens die niet zo vaak nodig is op tragere, goedkoper harde schijven.

De CPU, opslag en netwerken gebruikt door een dienst uit meerdere virtuele machines kan nu worden gecontroleerd als geheel, door het wikkelen van alle als enkelvoudig middel bundelen. U kunt dan krijgt gegevens over hoe ze allemaal worden gebruikt door een dienst (of door een huurder op een multi-tenant-systeem).

Een van de belangrijkste nieuwe functies in Server 2012 R2 is Workplace Deelnemen. Best gezien als een korrelige versie van de volledige Active Directory-lidmaatschap, de toetreding tot een werkplek laat licht beheerde apparaten (zoals een Windows RT tablet of eigen pc van een gebruiker) toegang tot bestanden en mappen. Workplace Join zorgt voor een Active Directory-vermelding voor het apparaat, en levert een authenticatie-certificaat dat kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden op bedrijfsservers te geven – zonder dat u een domein aan te sluiten. Er is ook een optie voor gebruikers om te kiezen voor een werkplek Aangesloten apparaat toe te voegen aan Windows Intune of System Center 2012 R2 Configuration Manager, om extra management mogelijkheden bieden.

Een andere nauw verwante nieuwe functie, Werk mappen, kunt u bestanden en mappen met apparaten van gebruikers te synchroniseren. Het is niet zo korrelig als de oude offline bestanden model, maar Work Folders laat BYOD-gebruikers met een Workplace-groef apparaten te krijgen beheerde kopieën van hun bestanden op hun pc’s en apparaten. Er is een fout met het werk van mappen op dit moment al: er is geen ondersteuning voor selectieve synchronisatie. Dat betekent dat het zal proberen te kopiëren dezelfde bestanden op een 32GB Surface RT Op een 256GB laptop – met geen mogelijkheid om te kiezen de bestanden die u wilt op welk apparaat.

Met cloud in het hart van Server 2012 R2, is het interessant om te zien komen met een scala aan service provider-vriendelijk (en BYOD-vriendelijk) functies. Een belangrijke nieuwe functie is de ondersteuning voor Server 2012 Essentials ‘features, waardoor systeembeheerders een benadering van shared storage en back-up die zal werken op apparaten van de consument, zonder dat het lidmaatschap van een domein of een werkruimte.

AD voor Identity; Active Directory blijft de kern van Windows Server 2012 R2, met een verhoogde focus op het beheer van gebruikersidentiteiten. Dat is logisch, want met een verschuiving naar diensten die op publieke, private of hybride clouds, single sign-on is steeds belangrijker, en een consistente bron van de identiteit van de gebruiker nodig is om deze sign-ons te beheren. Als u werkt met Azure en Windows Server 2012 R2 (een steeds meer waarschijnlijke scenario) kunt u Active Directory Federation Services gebruiken om te linken uw lokale AD naar de cloud gehost Azure Active Directory, of voor gevirtualiseerde AD servers draaien op uw eigen private clouds.

The Cloud OS: Windows Server en System Center; Hoewel Windows Server 2012 R2 kan standalone, het is nu het best overwogen samen met System Center 2012 R2. De twee producten werden ontwikkeld naast elkaar, en System Center dient nu als een controle laag voor de tools en services die draaien op Windows Server – vooral rond het beheer van netwerken en virtuele servers en applicaties. De twee samen vormen de basis van een software-defined datacenter dat reikt van uw server naar de cloud (of het nu Azure of een hosting provider Windows Servers).

Dat is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van deze release: een expliciete relatie tussen management tools en serverrollen. Als u Windows Server 2012 R2 te gebruiken als een virtuele machine gastheer, je gaat nodig hebben om System Center 2012 R2 draaien Virtual Machine Manager om het meeste uit uw systeem te halen – met inbegrip van het automatiseren van live migraties en het geven van uw gebruikers een portal te installeren en configureren van virtuele machines. System Center is de automatisering laag bovenop Windows Server, en het is van essentieel belang als u van plan bent op het bouwen van een eigen – of zelfs een publiek – cloud op uw Server-systemen Windows. U kunt wegkomen zonder dat als je een klein bedrijf, of het uitvoeren van de ontwikkeling van servers, maar als je niet wilt dat uw leven doorbrengen configureren functies en kenmerken en opruimen na gebruikers, zul je nodig hebt om de twee te zetten producten in tandem (en voeg in Windows Intune voor het beheer-Workspace verbonden apparaten). gezamenlijke ontwikkeling programma van Microsoft voor de twee instrumenten is logisch, vooral omdat wat zij noemt de Cloud OS is echt de levering van de onderneming op lange termijn dynamische IT-visie.

De eerste uitspraak, dus moet u een upgrade van Windows Sever 2012 aan de R2 release? Zeker, het is een meeslepende versie, met nieuwe Hyper-V en de opslag functies waardoor het een belangrijke upgrade op de server van vorig jaar. Het is ook verrassend stabiel voor een beta release van een besturingssysteem dat in ontwikkeling is geweest voor minder dan een jaar, waaruit blijkt hoe effectief Microsoft’s nieuwe duurzame technologie en voortdurende ontwikkeling processen zijn geworden. Maar met prijzen en een release datum nog onduidelijk is, moet elke eerste implementaties zuiver zijn om het testen van de nieuwe functies. Waar nieuwe functies R2’s zijn waarschijnlijk van essentieel belang te zijn is als je het bewegen bent van een traditionele applicatie-centric datacenter om een ​​service-centric private cloud, en waar u wilt zo veel van uw server operaties mogelijk te automatiseren.

Als u niet R2 dit jaar installeert, dan zal er weer een nieuwe server langs deze tijd volgend jaar (en misschien zelfs eerder) zijn. Die nieuwe cadans is een grote verandering in hoe we het doen, en een die gaat even wennen om – vooral in meer traditionele lopen IT-organisaties. Er is een hiërarchie hoe Microsoft is verzending nieuwe server functies: Azure krijgt ze elke drie weken of zo, Office 365 en de rest van cloud-diensten van het bedrijf bijgewerkt om de drie maanden, en de on-premises instrumenten krijgen jaarlijks een boost. Dit is dan is Microsoft’s nieuwe benadering van de server ontwikkeling: verzendkosten zijn Cloud OS op cloud tijd.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro