Windows Media Center aan kabel-tv in HD

Zes maanden geleden, na jaren van wachten, had ik eindelijk een kans om mijn Media Center setup overschakelen naar een volledig digitale, kabel-compatibel, high-definition-configuratie. Hoe is het uitgewerkt? Laten we gewoon zeggen dat je zou hebben om de Media Center afstandsbediening los te wrikken uit mijn koude dode vingers.

Zelfbouwers zijn niet toegestaan. De enige manier om een ​​PC-gebaseerde systeem dat zal werken met digitale kabel in high-definition te krijgen is een CableCARD klaar systeem te kopen van een grote OEM. De digitale kabel-ondersteuning vereist een aparte product key en een speciale versie van Windows, die niet beschikbaar zijn voor kleine systeembouwers en hobbyisten is;. Verwacht initiële setup gedoe. Tenzij je in Redmond of Austin wonen, is het waarschijnlijk dat uw kabelmaatschappij enkele van deze opstellingen heeft gezien. En de CableCARD apparaten zelf kan schilferig zijn, om het charitably zetten. . Als u een goed geïnformeerde contactpersoon bij de kabelmaatschappij kan vinden, dan heb je een veel betere kans op het krijgen van problemen snel opgelost te hebben; Je moet om te gaan met DRM. Elke tv-signaal dat uit een digitale kabeltuner is beveiligd met Digital Rights Management, een verplichting opgelegd door Cable Labs. Dat betekent dat je kunt opgenomen programma’s lokaal te spelen of op een Media Center Extender (met inbegrip van een Xbox 360). Maar je kunt niet deze programma’s bekijken op andere computers, kunt u niet bewerken of transcoderen de bestanden die opnames te houden, en u kunt uw opgenomen TV niet synchroniseren met draagbare apparaten.

Mijn vorige Media Center-systeem was een small form factor Dell C521 die ik geprofileerd afgelopen zomer. Het diende zijn doel goed, maar het leed van de ene cruciale zwakte: het kan high-definition programmering via premium kanalen zoals HBO en ESPN niet opnemen. Als gevolg daarvan moest ik de DVR ik gehuurd van DirecTV en schakelen tussen de twee systemen te houden, afhankelijk van wat ik wilde kijken of luisteren. Niet elegant.

Dus afgelopen herfst, sprak ik met een contactpersoon bij Dell en ingericht om een ​​custom-built systeem dat zou werken met CableCARD-technologie en sta mij toe om alles te consolideren in één doos te kopen. In deze post en de begeleidende fotogalerij, zal ik je laten zien dit systeem is in de loop van de afgelopen zes maanden.

Bekijk het complete Media Center / CableCARD afbeeldingengalerij

Ik zal je ook laten zien hoe goed het systeem nu werkt. Gisteren heb ik geprobeerd om het systeem te duwen tot het uiterste om te zien hoe het opgehouden. Met behulp van de twee digitale kabel tuners en een over-the-air ATSC tuner, begon ik het opnemen van drie high-definition-uitzendingen tegelijk: een college basketbal spel op de lokale CBS affiliate (via de ether), een aflevering van MTV Unplugged (met de Black Crowes) op MusicHD, een premie kabelkanaal, en NBC Nightly News, op de toevoer van onze lokale NBC filiaal van de kabel bedrijf.

Met alle drie de signalen worden simultaan opgenomen, ik afgestemd op de basketbal spel op een 24-inch 1080p-monitor in mijn kantoor, ging naar de woonkamer en begon kijken naar het nieuws op het grote scherm 1080i Sony-tv over een Media Center Extender, en ging naar de slaapkamer af te stemmen op de Black Crowes over een 42-inch 1080p TV. Alles werkte perfect, zonder audio of video glitches in een van de programma’s. U kunt de real-time performance zien hier

In feite is het zeldzaam dat we duwen het systeem in die mate, en de betrouwbaarheid fantastisch verlopen is zodra we langs een aantal initiële glitches gekregen. (Toen ik eerder deze week gecontroleerd, zijn betrouwbaarheid cijfer was een perfecte 10.)

Ik zet dit systeem in dienst op 7 oktober (ik kan vertellen omdat het Windows Vista Performance and Reliability-monitor houdt gedetailleerde verslagen van elke verandering in de configuratie van de software.) Diezelfde week, stopte ik in de twee externe ATI digitale kabel tuners (ook bekend als OpenCable eenrichtings-ontvangers, of OCURs) en geregeld met de lokale Comcast het kantoor van een CableCARD te hebben geleverd en geïnstalleerd voor elke tuner. In de komende twee weken, kreeg ik het merendeel van de Comcast verantwoordelijken in ons deel van de wereld te leren kennen, want het duurde vier of vijf reizen (en een volledige vervanging set van CableCARDs) alles werkend te krijgen. Major rekwisieten om de mensen van Comcast, door de manier, die een genot om mee te werken voor de afgelopen zes maanden zijn geweest.

Op 20 oktober, werden beide CableCARD apparaten krijgen van goede solide signalen, zoals gemeten door de technici van Comcast. Echter, het beeld dat ik zag was niet perfect. Ik merkte glitches in video en audio op meerdere HD-kanalen. Die problemen opgelost zich in de komende maand, dankzij een firmware-update voor de kabel tuners, sommige plekken Vista geleverd via Windows Update, en een nieuwe driver voor de NVidia kaart.

Tussen de Thanksgiving en de kerstvakantie, begonnen we met behulp van het systeem full-time, meestal via Xbox 360s in de woonkamer en slaapkamer, die we hebben gebruikt als Media Center Extenders. Kort na Kerstmis, ruilde ik die luidruchtige, hot consoles voor een paar kleine, ventilatorloze (en lekker bubbelen rustig) Linksys DMA2100 extenders, die perfect zijn werken sindsdien.

Al die tijd bleef ik mijn DirecTV abonnement actief te houden, met de satelliet DVR opname op de achtergrond. Op Super Bowl Sunday, realiseerde ik me dat we niet had gezien iets van de satellietontvanger in bijna twee maanden, dus ik geannuleerd DirecTV service en teruggestuurd hun DVR. Dat was twee maanden geleden, en ik heb geen spijt van vandaag. Vorige maand, voegde ik een AverMedia USB tuner en aangesloten op ons dak antenne, en gaf ons een derde tuner als bron voor een uitstekende over-the-air hi-def programmering.

Over de vakantie, Dell begonnen met de verkoop van zijn XPS 420-systeem (de opvolger van het model dat ik hier gebruikt) met Windows Vista en digitale kabel ondersteuning standaard op elke één. Aroound New Year’s, in feite, Dell was de verkoop van dit systeem met 3 GB RAM-geheugen, een 320 GB harde schijf en een quad-core processor voor $ 800, waarbij elke digitale tuner beschikbaar voor $ 180 per stuk. Deze prijzen zijn een beetje gestegen, maar als je zorgvuldig winkel je kunt vrij dicht bij dat spotprijs te krijgen. Als ik om te beginnen met die doos en Vista SP1 vandaag, ik weet zeker dat ik zou niet de ruzies ervoer ik terug in de herfst te hebben, omdat de huidige verzending bouwt nemen alle patches en stuurprogramma’s die ik moest stapsgewijs te installeren.

Zou ik deze opstelling voor de gemiddelde consument aanbevelen? Nog niet. Het is zeker goed genoeg voor de vastgestelde hobbyist, maar de prijzen moet naar beneden komen en de form factor moet kleiner voor meer mainstream acceptatie te krijgen. De Dell is een mini-tower machine, en de tuners zijn vrij groot en onhandig. Ik heb ze onder een werkbank in mijn kantoor, waar ze passen prima geïnstalleerd. Zoals je kunt zien op deze foto (externe harde schijf en twee tuners aan de rechterkant), de hele setup is verre van klein.

Deze configuratie zou werken in een groter huis met een aparte apparatuur kast voor een home theater, maar het zou nooit werken in een woonkamer of een kleiner huis. Sommige high-end systeem makers, waaronder S1 Digital en Niveus Media, blijken elegante woonkamer-ready machines met interne tuners, maar hun prijskaartjes nog steeds te hoog voor mijn budget.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

De andere factor die u moet overwegen als u denkt aan het bouwen van een systeem als dit is de CableCARD architectuur zelf. Het heeft meer dan een paar nadelen, vooral als u veel flexibiliteit te eisen in een media-setup

In theorie, tegen het einde van dit jaar elk systeem in Dell’s consumenten line-up (en vrijwel elk systeem van alle grote OEM) moet in staat zijn te voldoen aan de digitale kabel-ready specs zijn. Door dit najaar, ik hoop dat zien we veel meer keuzes (en zelfs lagere prijzen) voor deze systemen.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren