Windows, Linux ARM servers zijn op hun weg naar het datacenter

Sommige mensen kunnen niet geloven dat Microsoft werkt aan een versie, Windows Server voor ARM-processors. Ik vraag me af alleen wat namen de software-gigant zo lang.

De 21e eeuw Data Center

Executive Guide: De 21ste eeuw datacenter (gratis ebook); Cross-functionele vaardigheden sleutel tot het runnen van datacenters; Open Compute: Heeft het datacenter hebben een open toekomst; Eigenaar van onze eigen datacenter? Waarom zou iemand dat doen, CIO’s vragen

True, als je denkt aan ARM processors je geest gaat onmiddellijk naar smartphones en tablets, maar 64-bit ARM-processors kan veel, veel meer dan tweet je laatste foto aan je followers doen. Server hardware bedrijven zoals Dell en HP hebben gewerkt aan 64-bit ARM als een toekomstige datacenter platform voor jaren.

Waarom? Er zijn tal van redenen die 64-bit ARM-server ontwerpen zijn aandacht te trekken.

De bottom line is dat een 64-bit ARM aangedreven MicroServer heeft een Thermal Design Power (TDP) van tussen de 10 en 45 watt. Een conventionele x86 server draait dan 90 watt. Hoe lager het energieverbruik des te lager het niet alleen de directe server rekeningen van nutsbedrijven, maar hoe lager de totale datacenter exploitatiekosten.

Laat ik het zetten concrete cijfers.

Een 64-bit ARM-server zal niet de helft meer de kracht van zijn x86 tegenhanger gebruiken. de website geschat dat het; kilowattuur kosten voor commercieel gebruik per jaar per server; in 2013 was $ 731,94. Vermenigvuldig dat met het aantal servers in een datacenter en dan dat getal door twee.

Aangezien het stroomverbruik is vaak enkele grootste kosten van een datacenter, dat is een enorme besparing.

De Linux-leveranciers zagen aankomen een mijl afstand. De belangrijkste zakelijke Linux machten, Canonical, Red Hat en SUSE hebben gehad Linux draaien op 64-bit ARM-processors al jaren. In mei 2013, Red Hat liet zien, met zijn Fedora community-gebaseerde Linux, dat; Fedora zou wel eens op een cluster van vier 24 Viridis high-density ARM servers werken, met behulp van Calxeda Server System on a Chip (SoC).

De opkomst van cloud computing heeft nieuwe en andere eisen aan datacenter capaciteit gezet. Aangedreven door kleinere chips zoals die in mobiele apparaten, hebben microservers ontstaan ​​om te voldoen aan de behoeften van ‘scaling out’ en servers die lagere kosten en minder stroom produceren.

Red Hat, met AMD, American Megatrends, AppliedMicro, ARM, Cavium, Dell, HP en Linaro, nemen de volgende stap. brengt 64-bit ARM naar het datacenter, onder leiding van Red Hat’s zij een ontwikkelingsproject te zijn begonnen. Voor die tijd, Red Hat bijgedragen aan het ontstaan ​​van de ARM Server Base System Architecture (SBSA), die is ontworpen om te helpen versnellen van de ontwikkeling van software en maken ondersteuning voor meerdere 64-bit ARM platforms.

Het is niet alleen Red Hat. Ubuntu moederbedrijf Canonical toonde eerder dit jaar met AppledMicro dat, Ubuntu zal niet alleen draaien op 64-bit ARM, het zou kunnen worden gebruikt om een ​​OpenStack cloud kan draaien.

Kortom, Linux leidt de weg naar 64-bit ARM-datacenters.

Microsoft heeft geen andere keuze dan te volgen.

Sommige mensen zijn natuurlijk bang dat terwijl een deel van de Linux-aandelen in de handel wordt overgezet naar een platform na de andere, Windows is al lange tijd in de eerste plaats vast op x86-processors. Dat is waar, maar Microsoft heeft ook gewerkt op het brengen van Windows naar ARM voor bepaalde tijd.

Windows Server met ARM? Gekkere ideeën zijn gebeurd; ‘de eerste enterprise-class’ ARM-gebaseerde server HP lanceert; Applied Micro, Canonical aanspraak maken op de eerste ARM 64-bit server productie software-implementatie; Red Hat gaat werken op 64-bit ARM-servers; Toolkit: Bereken datacenter server stroomverbruik

Toegegeven, de meest zichtbare van die inspanningen, Windows RT, is een mislukking geweest. Maar, waardoor Windows Server 64-bit ARM is veel belangrijker dan het brengen van een Windows 8-variant van een tablet.

Immers, als laatste kwartaal van Microsoft toonde, vooruit kijken; Microsoft zal afhankelijk steeds meer op haar groeiende server en cloud verkoop; voor de winst. Om die groei te handhaven, heeft Microsoft, al wendde zich tot een andere Linux-gebaseerde technologie, Docker, om meer applicaties die draaien op dezelfde server te krijgen. Dit helpt ook Microsoft-klanten krijgen meer server bang van hun datacenter dollar.

Zet het allemaal samen en het verplaatsen van Windows Server en Azure naar 64-bit ARM past perfect in technische en zakelijke plannen van zowel Microsoft’s.

 verhalen

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren