Windows 8 pc-makers moeten de gebruikers vertellen hoe UEFI, Linux groep eisen te doden

Hispalinux, een Spaanse Linux groep te duwen voor een sonde Europese Commissie in Windows 8 Secure Boot-eisen van Microsoft, wil dat alle Windows 8 pc-makers om deactivering mogelijkheden om de beveiliging te schetsen.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Een Linux gebruikersgroep een klacht ingediend bij de Europese Commissie inzake Microsoft’s UEFI praktijken overtreden antitrust wetten. Heeft de klacht benen?

Hispalinux, waarvan 8.000 Linux-gebruikers vertegenwoordigt, eerst, diende een klacht in bij de Europese mededingingscommissie eind vorige maand.

Volgens de klacht gezien door de website, heeft gevraagd om een ​​voorlopige voorziening dat Microsoft dwingt om alle tekst die hardware makers vereist voor de uitvoering van UEFI Secure Boot naar ‘Windows 8 Hardware Certification’ kunt komen. De groep beschuldigt Microsoft van het gebruik van deze verklaring aan haar monopolie te behouden en verstikkende Linux.

De Europese Unie Commissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia in januari gezegd dat bleek dat Windows 8 OEM’s eindgebruikers de mogelijkheid om UEFI Secure Boot uit te schakelen kan geven.

In een gewijzigde aanklacht die wordt toegevoegd aan het origineel, Hispalinux merkt op dat de Microsoft-certificering vereist fabrikanten om gebruikers in staat om de UEFI toets “veranderen” en maken het deactiveren van Secure Boot. Maar het zegt dat de middelen om dit te doen momenteel hoger zijn dan de bevoegdheid van de gemiddelde gebruiker.

Hispalinux wil dat Europa een verplichting op te leggen aan een lijst van 10 Windows 8 pc-fabrikanten, zoals HP, Lenovo en Dell, om uit te spellen voor de consument precies hoe UEFI uit te schakelen en geef hun rechten. Andere pc-fabrikanten op de lijst zijn onder andere Asus, Samsung, Toshiba, Acer, Sony, Packard Bell en Medion.

Zij wil ook de verkopers om te bepalen hoeveel gecertificeerde Windows 8 apparaten binnen Europa heeft verkocht en voor hen om te bepalen hoe Secure Boot is geïmplementeerd.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen