Windows 8, 8.1 inhaalt XP op nieuwe NetMarketShare nummers

De dramatische daling in het marktaandeel van Windows XP heeft zich in de laatste cijfers van NetMarketShare, heeft vandaag (maandag). Hieruit blijkt Windows XP te laten vallen nog 3,6 procentpunt 17,18-13,57 procent van de markt, zoals gemeten door unieke bezoekers tot een wereldwijde selectie van websites. Ondertussen, Windows 8.1 is gegroeid 10,92-12,01 procent en Windows 8 5,88-6,55 procent. Dit brengt Windows 8 / 8.1 voorsprong op Windows XP door 18,56-13,57 procent.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het is opmerkelijk voor het marktaandeel van het besturingssysteem te dalen met 3,6 punten in één maand. Dit is immers groter dan het huidige marktaandeel van Apple’s Mac OS X 10.9 (2,79 procent). En net als bij soortgelijke opmerkelijke druppels onthulde vorige maand, ik ben er vrij zeker dat het niet echt. (Zie, Windows 8, 8.1 over te halen kelderen XP, op de nieuwste nummers NetMarketShare’s

Zoals mijn collega Ed Bott wees erop, wat gebeurde vorige maand was dat NetMarketShare besloten dat het had, kreeg zijn nummers verkeerd, als gevolg van de opname van bepaalde Chinese websites die bijna uitsluitend door Windows XP-gebruikers werden bezocht. Hij besloot in stilte opnieuw in evenwicht brengen hen dichter bij de werkelijkheid, en dat zou hebben gewerkt. Een verbazingwekkend aantal tech websites simpelweg meldde de nieuwe nummers alsof er niets bijzonders was gebeurd.

Zoals ik al aangaf vorige maand, de nieuwe nummers herschrijven van de Windows XP verhaal. Aan het begin van dit jaar, het had ongeveer drie keer zoveel gebruikers als Windows 8 / 8.1. Bedrijven die van plan om op te hangen aan deze ter ziele besturingssysteem zou kunnen wijzen op nummers NetMarketShare’s als bewijs van een zeer grote recalcitrante user base – misschien een half miljard gebruikers – de afwijzing van die nieuwbakken Live-Tiles. De laatste cijfers tonen Windows 8 / 8.1 wordt zeer snel, terwijl XP stort in irrelevantie aangenomen.

Of een van deze verhalen komt overeen met de werkelijkheid is een lastige vraag. Echter, het is meer waarschijnlijk dat de aantallen van vandaag gelijk hebben en de oude verkeerde. Anders NetMarketShare zou niet gaan door de pijn en de openbare verlegenheid.

Of het maken van de instelling is een andere kwestie: je zult moeten wachten tot volgende maand. Hoe dan ook, moet het voor de hand om de zwakste tech journalist die nummers NetMarketShare zijn niet nauwkeurig tot op twee decimalen zelfs. Op dit moment denk ik niet dat ik zou beweren dat ze nauwkeurig tot twee procentpunten. Ik zou gewoon zeggen wat ik gezegd heb meerdere malen voor: ze zijn een goede gids voor trends in de markt, en ze zijn nog steeds de beste gratis nummers die we hebben.

Voor de goede orde, heeft Microsoft Windows 7 verder marktaandeel te winnen als bedrijven hebben nog steeds te migreren van XP. Het is nu aan 53,7 procent – meer dan de helft van de markt. Windows XP is blijven dalen, vallen met de helft sinds April, 26,29-13,57 procent. Windows 8.1 heeft opgedaan ongeveer 10 procentpunten in het afgelopen jaar (2,64-12,10 procent), terwijl Windows 8 gestage heeft geoordeeld (6,66-6,55 procent).

Over het algemeen, Windows daadwerkelijk vergroot zijn marktaandeel dit jaar, 90,74-91,48 procent, over de aantallen NetMarketShare’s. Zowel Mac OS X (naar beneden 7,66-7,27 procent) en Linux (neer 1,59-1,25 procent) hebben een beetje terrein moeten prijsgeven. Ik denk dat de verschillen zijn te klein betekenisvol te zijn.

Op de Mac voorzijde, OS X 10,10 (2,66 procent) en 10,9 (2,79 procent) zijn nu genivelleerde pegging met Windows Vista (2,65 procent).

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro