Windows 7 en 8.1 nu bruikbaar in Azure virtuele machines, maar alleen voor ontwikkelaars

Tot deze week, met Windows-client in een Windows Azure virtuele machine (VM) was vrij veel een big no-no. Microsoft’s licentie politie fronste aan de andere dan in het geval van de praktijk; runnen remote desktop diensten op Azure VM.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Maar deze week, Microsoft veranderde zijn tune – hoewel slechts voor beperkte use cases. In een grotendeels onder-de-radar aankondiging bij de TechEd-conferentie in Houston, Microsoft aangekondigd dat het ter beschikking stellen in de Azure VM Gallery Windows 7 en Windows 8.1 Enterprise beelden.

De nieuwe Windows-client beelden zijn alleen voor abonnees van MSDN. En ze zijn bedoeld om uitsluitend worden gebruikt voor de ontwikkeling van toepassingen en testdoeleinden, ambtenaren benadrukt. Microsoft maakt al beschikbaar Visual Studio 2013 afbeeldingen voor gebruik in Azure VM’s, maar ontwikkelaars kunnen, indien zij dit wensen, ook voor kiezen om Visual Studio 2013 toe te voegen aan de nieuwe Windows 7 / Windows 8.1 beelden, de ambtenaren gezegd.

Voor een stap-voor-stap uitleg over hoe om te selecteren en implementeren van deze nieuwe Windows-beelden in de cloud, kijk op deze blogpost van Microsoft Technical Evangelist Yung Chou.

Sommige TechEd aanwezigen hebben vroeg zich hardop af of het opnemen van Windows Azure beelden in de galerie geeft aan dat Microsoft van plan is om gebruikers en / of partners om Windows / Office bieden in de traditionele desktop-as-a-Service (DaaS) vorm.

Maar Microsoft ambtenaren op TechEd drong erop aan dat de nieuwe Windows-client beelden voor Azure niet moet worden gezien als een aanwijzing dat Microsoft van plan is om een ‚Äč‚Äčtraditionele DaaS strategie vast te stellen. Microsoft execs zei tijdens TechEd dat ze geloven de meeste gebruikers de voorkeur app-remoting aan app-streaming / VDI, en dat is de reden waarom het bedrijf gaat het; Azure RemoteApp route, om dit soort scenario’s aan te pakken.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie