WeChat aangeklaagd voor patentinbreuk

Trunkbow International Holdings heeft ingediend aangeklaagd beweren populaire mobiele messaging service, WeChat, gebruikt haar gepatenteerde technologie.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Volgens een rapport Tech Sina op vrijdag waarop Chinese krant First Financial Daily, een advocaat uit Trunkbow zei WeChat de “Online Yellow Pages” patent, die voor het eerst door de oprichter van Trunkbow in 2009 werd ingediend en in licentie te gebruiken door Trunkbow had geschonden aangehaald uitsluitend nadat het met succes het octrooi geregistreerd.

De technologie maakt het mogelijk informatie over de locatie te worden geassocieerd met de Gouden Gids, die gebruikers in staat stelt om relevante informatie in de nabijheid van hun locatie te verkrijgen via een mobiele terminal.

WeChat, die werd gelanceerd in het begin van 2011, biedt een soortgelijke functie. Gebruikers met mobiele terminals geïnstalleerd met WeChat kunnen mensen in de omgeving die ook met behulp van dezelfde app te vinden. Trunkbow achtte dit in strijd met haar exclusieve rechten. Er zijn 300 miljoen WeChat gebruikers wereldwijd.

Opgericht in 2001, Trunkbow is een mobiele betalingen dienstverlener gevestigd in China en is genoteerd aan de Nasdaq sinds februari 2011.

Li Qiang, CEO van Trunkbow, vertelde First Financial Daily dat het bedrijf een inbreuk op het octrooi rechtszaak heeft ingediend in een Chinese tussenliggende rechtbank in de provincie Shandong. De rechtbank heeft de zaak overgenomen en proef is gepland om te beginnen op 8 mei.

Chinese tech reus, Tencent, die WeChat bezit, zei dat het niet de aankondiging van het hof ontvangen en weigerde verder commentaar te maken.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis