We willen de nummer twee achter Apple ‘zijn: De binnenkant verhaal van Vector, de eerste echt slim horloge

We willen de nummer twee, nadat Apple zijn.

25 mensen die een industrie kan schaakmat

Vijf dingen die de Pebble tijd kan doen dat de Apple horloge kan niet; Apple Watch neemt Android Wear en Pebble in de strijd voor uw pols, de een killer app die zou kunnen maken ons allemaal willen een SmartWatch; Voordat de Apple Watch: Een geschiedenis van smartwatches, in foto’s

Het is 13:10 in Boekarest op een druilerige dinsdag. Vector Kijk CEO Joe Santana past zijn sjaal. “Wie wil een horloge dat elke dag nodig heeft om op te laden kopen?” hij zegt.

Santana is opgezet in Lezers Cafe, net buiten Boekarest kantoor Vector Watch. De CEO vloog van Londen naar werken met de technische team, die bezig zijn fine-tuning van het product voorafgaand aan de lancering gepland voor augustus in Londen en Los Angeles.

Sexy “,” subtiel “en” best Apple Watch alternatieve “zijn enkele van de manieren waarop de Vector horloge is in de media beschreven tot nu toe. De dekking van het bedrijf tijdens de Baselworld horloge voorstelling ontvangen in Zwitserland eerder dit jaar duurde vele verrast : het was alsof een onbekende zangeres hun eerste nummer uitgebracht en ging recht naar de top van de Billboard chart.

Verwachtingen zijn hoog, en de klok tikt. Nu ze nodig hebben om zich te bewijzen.

Het bedrijf achter Vector Watch is gevestigd in Londen, waar de marketing, sales en management zijn allemaal gevestigd. Maar de tech jongens zijn in Boekarest. Andrei Pitis, de CTO, sluit zich aan Santana en mij in de Readers Cafe.

Pitis was de eerste om te geloven dat een 30-daagse batterij horloge zou kunnen worden gemaakt. Hij had het idee, ontwikkelde een prototype, en toen besefte hij nodig had een horloge deskundige om een ​​goed afgeronde product te maken. Afgelopen juli, benaderde hij Santana, die de tijd had doorgebracht als CEO van horlogemaker Timex.

“Ik was sceptisch in het begin, omdat ik ervaring [met smartwatches] in de jaren 1990. Nou, [Pitis] bleek me dat het zou kunnen worden gedaan had. Dus hier zijn we, ‘zegt Santana.

Nu zijn er 25 mensen in totaal werken aan Luna en Meridian, de twee smaken van Vector Watch.

Het is 13:16. De serveerster neemt hun orders.

Timex was een vroege pionier in de SmartWatch business. Het bedrijf miljoenen dollars uitgegeven aan de ontwikkeling van de SmartWatch producten, maar niets werkte. “Consumenten, in principe, niet willen om een ​​horloge op te laden. En om de batterijen elke week veranderen? Vergeet het maar. En dat is waarom we gefaald”, zegt Santana.

Pitis begon als een dergelijk SmartWatch consument. Hij gebruikte een aantal fitness bands en zegt over de ervaring: “. Ik vond dat als je vergeet op te laden, ze verdwijnen uit je leven Je zult ze niet meer opladen.”

Het is crunch tijd voor Zwitserse horlogemakers, met de lancering van Apple Watch hen uiteindelijk roeren in actie. Maar is het te weinig, te laat is?

Pitis dacht dat hij beter zou kunnen doen. Hij begon te werken met Dan Tudose op hardware en Irina Alexandru op design engineering.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Ik kijk naar levensduur van de batterij als een kostenpost “, zegt hij.” Ik betaal met mijn tijd om te laden. Voor een telefoon, betaal ik dagelijks, omdat ik nodig om het dagelijks gebruik. Maar voor een horloge, het is niet genoeg. Er is niet genoeg om een ​​dagelijkse heffing te rechtvaardigen, “zegt hij.

Zoals met laptops, SmartWatch batterijen verslijten na verloop van tijd. “De levensduur van een batterij is proportioneel afhankelijk van hoe vaak je op te laden, OK Dus na 300 keer, de batterij die 18 uur duurde, duurt 10. Dus stel je eens voor zes maanden later – je kan heel gefrustreerd voelen Mensen gaan. boos “, zegt Santana.

Het is 13:28. Het eten komt.

Het ontwerp van de Vector horloge draagt ​​de handtekening van Steve Jarvis, die op de Nike Fuelband werkte. De startup al een echte horloge, niet een klein scherm dat u aan uw pols en aan te sluiten op uw smartphone te maken.

Het is belangrijk om te kijken als een horloge. Het heeft om tijd te vertellen, “zegt Pitis.” Je moet kijken en zeggen: dit is een horloge, het is niet een SmartWatch. En dan kan het slim zijn, “voegt Santana.

Santana en Pitis toon me het horloge gezicht dat zou kunnen worden gedragen met een smoking op een formele bijeenkomst, dan is een smart-casual gezicht voor dagelijks gebruik. Pitis heeft een metalen band, terwijl Santana zwart lederen verkiest. “We willen heel dicht bij de zakelijke horloge look die al meer dan honderd jaar is geweest om te blijven. Het moet luxe te zijn, moet de mode te zijn,” Santana vertelt me.

Ze hebben veel van het denken gezet in details te treden. De Vector horloge heeft een roestvrij staal en mineraal glas lichaam, en het is waterdicht tot 50 meter. Het voelt dun en het is gemakkelijk om naar te kijken zonder de schittering van een helder scherm. Om het ontwerp, Pitis citeert Pythagoras: “schoonheid is in het aandeel van de delen.”

Zijn alle andere tech bedrijven ontbreekt op ervoor te zorgen dat het horloge is een integraal onderdeel van de SmartWatch? “Ze krijgen horloge jongens, maar ze zwijgen opgelegd hen,” zegt Pitis. Hij en Santana hebben samen bijna een jaar nu. “We zijn in staat om te kijken naar elkaars werelden op een andere manier en het overwinnen van de vooroordelen.

Vector horloge heeft een zwart-wit scherm, die niet is aanraakgevoelig en wordt bestuurd door een smartphone app. In tegenstelling tot Apple en Samsung, die maakten hun wearables werken met slechts een paar handsets die hun merk dragen, Vector is compatibel met iOS, Android en Windows Phone.

Roemeense startups nemen steeds vaker vleugel in een markt die gedomineerd wordt door de outsourcing bedrijven. Hebben ze wat er nodig is?

Een groot deel van onze tijd verloren gaat aan onbelangrijke dingen, zegt hij. Met Vector horloge, verschijnt de melding op het scherm en kan gemakkelijk worden verwijderd op een 90 graden rotatie pols. “Dat bespaart u 10,15, 30 seconden per melding, maar als je ze tellen, kunnen ze oplopen tot minuten of zelfs meer per dag.”

“We bouwen een horloge dat tijd bespaart voor u. Het is niet een andere activiteit toe te voegen, is er geen Angry Birds. Het horloge moet je isoleren, dan moet je de tijd te geven.”

Het is 13:42. Pitis laat me Calendar, een van zijn favoriete apps. Binnen de analoge gezicht zijn kleine lijnen die vergaderingen gepositioneerd rond de klok te laten zien. U kunt eenvoudig zien wanneer ze beginnen en eindigen. De app geeft je een nauwkeurig beeld van hoe druk de dag is, en waar de hiaten zijn. Het is eenvoudig, maar toch slim. “We zijn de tijd te vertellen,” zegt hij.

Vector horloge heeft ook fitness toepassingen. Het beschikt over het tellen van calorieën, evenals de afstand en stap volgen, en het kan uw slaap te controleren. De fitness-bands Pitis heeft eerder gebruikte iets gemist. “De gegevens die ze produceerden maand na maand erg relevant was. Ik wilde data voor een jaar.”

“Ik denk dat we een echt goed werk met bestaande technologie gedaan,” Santana vertelt me. Vanaf de start van het bedrijf een zwart-wit scherm dat een uitstekende resolutie, beter dan de aangeboden door de belangrijkste producent op de markt biedt heeft willen.

Ook was het moeilijk voor hen om leveranciers te vinden en te huren mensen die in hen geloofden. “Niemand wil om tijd te verspillen aan iets dat niet kan lukken, toch? ‘ Santana zegt.

Volgens statista, vorig jaar 89 bedrijven verzonden een totaal van 6,8 miljoen smartwatches. Dus waar zullen Vector horloge in een jaar tijd?

Santana richt zijn vinger rechts onder LG op grafiek statista’s – LG verkocht 420.000 stuks vorig jaar. “Ik denk dat we misschien hier in de buurt zijn in termen van volume.”

En over vijf jaar?

“Over vijf jaar hopen we nummer twee, nadat Apple zijn.”

De SmartWatch markt zal naar verwachting dit jaar spike, gevoed door de release van de Apple Watch vorige maand. GfK schat dat de verkoop in de categorie uit te breiden van vier miljoen stuks in 2014 tot maar liefst 26,1 miljoen dit jaar.

Apparaten zoals Vector horloge zal uiteindelijk inhalen de traditionele horloge markt, de Vector horloge CTO gelooft. “Mijn jongste dochter, die is het testen van de SmartWatch voor een maand nu, zal nooit een mechanisch horloge te kopen als ze ouder zijn. Ze is gewend aan meldingen. Jongere mensen zullen opgroeien als dit”, zegt Pitis.

De twee zijn ervan overtuigd dat ze een naam voor zichzelf in de SmartWatch bedrijfsleven, ongeacht de aanwezigheid van giganten als Apple, Samsung, Sony en LG. Ze hoeven zelfs niet te vrezen Pebble, omdat ze gericht zijn op een bredere niche. “We hebben gehad mensen die zeggen: dit is de eerste SmartWatch dat ik zou dragen”, zegt Pitis.

Apple wordt beschouwd als hun enige concurrent, omdat volgelingen van het bedrijf, niet de apparaten. Hun producten zijn verschillend, maar er is één ding dat ze het eens over: een horloge komt in uw ruimte, het is persoonlijk, net als een lunch gesprek. “Om mensen dat ze iets moeten dragen te overtuigen, heeft ongelooflijk zijn,” Apple CEO Tim Cook zei ooit.

Het is 14:16 in Boekarest, en de motregen is gestopt. De jongens zijn op het punt om terug naar hun kantoor te leiden. De tijd gaat verder.

Lees verder

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

mislukking batterij

Het heeft om tijd te vertellen

Waarom een ​​SmartWatch kopen?

Startup geheimen

Second to Apple