Wat maakt IBM’s Watson draaien?

Het ziet er goed uit voor Watson, IBM’s Linux-powered computer cluster, IBM ingenieurs krijgen klaar voor zijn half februari krachtmeting met Jeopardy’s all-time champs, Ken Jennings en Brad Rutter. Watson heeft al een praktijk rond en Bodog won, heeft de online gokbedrijf en odds-maker Watson maakte de favoriet op 5/6. Zelfs als Watson niet wint, het enkele feit dat het kan concurreren op dit niveau is geweldig.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Hoe kan Watson doen? Hier is wat ik heb geleerd over Watson’s hardware en software in de afgelopen dagen.

Volgens David Davidian, een IBM Senior System Architect, “Watson is een massively parallel systeem dat gebaseerd is op de IBM POWER7 750 in een standaard rack gemonteerde configuratie.” Het kan AIX, IBM’s house-merk Unix, IBM i en Linux draaien. Om te kunnen concurreren op Jeopardy Watson draait Novell SUSE Linux Enterprise Server.

Watson bestaat uit negentig IBM POWER 750 servers, 16 terabytes geheugen en 4 terabytes opslag geclusterd. Davidian sontinued: “Dit is ingesloten in tien racks met inbegrip van de servers, netwerken, gedeelde schijf systeem en cluster controllers. Deze negentig POWER 750 servers hebben vier POWER7-processors, elk met acht cores. IBM Watson heeft een totaal van 2880 POWER7 kernen. ”

Net als de menselijke spelers, Watson heeft geen toegang tot Google of een andere externe bronnen van informatie. Het speelt met “wat het weet.”

Denk niet al is dat Watson is gewoon een heel krachtige zoekmachine. Het is veel meer dan dat.

Watson maakt gebruik van IBM DeepQA software te “begrijpen” natuurlijke taal vragen en antwoorden zoals die in Jeopardy. Door dit te doen is echt de harde truc voor Watson en zijn ontwerpers. Mensen niet praten of denken duidelijk of logisch. Om erachter te komen wat iemand betekent, een computer nodig heeft om context, jargon, woordspelingen en honderd andere dingen die we voor lief nemen als we met elkaar praten te begrijpen.

DeepQA, Davidian legt uit: “schalen met en doorzoekt enorme hoeveelheden ongestructureerde informatie. Effectieve uitvoering van deze software, wat overeenkomt met een minder dan drie seconden responstijd naar een Jeopardy! vraag, is niet alleen gebaseerd op ruwe uitvoering macht. Doeltreffend systeem throughput omvat met de beschikbare gegevens te kraken op. Zonder een efficiĆ«nt geheugen sub-systeem, zal geen enkele hoeveelheid computerkracht effectieve resultaten op. Een uitgebalanceerd ontwerp bestaat uit het hoofdgeheugen, verschillende niveaus van de lokale cache en uitvoering macht. IBM’s schaalbare ontwerp POWER 750 is geschikt voor het vullen van de uitvoering pijpleidingen met instructies en gegevens, het bijhouden van alle POWER7 processor cores druk. Bij 3,55 GHz, elk van Watson POWER7 on-chip bandbreedte is 500 Gigabytes per seconde. De totale on-chip bandbreedte voor Watson’s 360 POWER7-processors is een verbazingwekkende 180.000 Gigabytes per seconde! ”

Snelheid alleen maar zou niet het werk hebben gedaan. Het is de pure snelheid plus het innoveren DeepQA software die draait op Linux, dat Watson concurreren met de menselijke wereld van Sherlock Holmes van quizzen maakt. Winnen, verliezen of te tekenen, Watson wijst op een brave new world, waar we echt in staat om te ‘praten’ met onze computers zijn en krijgen goede antwoorden terug.

Voor meer informatie over Watson, voordat zij op zijn menselijke rivalen, kijken naar deze komende NOVA episode op PBS.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen