Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

organisaties vandaag de dag hebben enorm meer technologische opties beschikbaar zijn dan ooit tevoren om de manier waarop hun werkplek werkt en creëert waarde voor haar stakeholders te verbeteren. We hebben een schijnbaar – en voor alle praktische doeleinden, effectief – onbeperkt aantal digitale opties nu beschikbaar voor ons om belangrijke doelen te bereiken: Verhoog de productiviteit, de kwaliteit te verhogen en te leveren op de tevredenheid van de klant, terwijl ook het creëren van een zeer concurrerende en lonende werkplek voor onze medewerkers.

Wanneer moeten we rekening houden met de digitale werkplek als geheel?

Enterprise Software, Apple geeft iWork functies voor samenwerking; Samenwerking; Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou Waze te verbieden; productiviteit; Microsoft uitstelt sunsetting Sunrise Calendar’s

Echter, het is ook deze zeer technologische overvloed die is het geven van bedrijven real pauzeren dit jaar als ze proberen om te bepalen wat de beste manier om bewust tot leven te brengen een meer rationele, beheersbaar, en duurzame digitale werkplek ondersteund door technologie, gezien het feit dat de opkomende tech meedogenloos is het maken van haar weg naar bijna alles wat we doen in het bedrijfsleven.

Van een individuele werknemer perspectief, zou een ideale digitale werkomgeving aanzienlijk meer bruikbaar en effectiever dan wat ze nu hebben, waardoor het werk zowel eenvoudiger en gemakkelijker, terwijl potentieel bereiken van dat tech nirvana van zo staat dat de tech wezen krijgt uit de weg en zijn bijna verdwijnt.

Zoals ik in mijn opkomende enterprise tech lijst samengevat naar te kijken voor 2016 is het bedrag van de nieuwe ontwikkelingen moeten we nuchter nadenken over de integratie van onze arbeidskrachten sneller dan de meesten van ons groeien kan houden met het gebruik van traditionele middelen.

De implicatie is dat voor de meest realistische intenties, het merendeel van de organisaties nu direct tegen de krachten van de diepe complexiteit, hoge schaal, exponentiële verandering / keuze, zelfs de chaostheorie. De digitale wereld is een toename van het aantal mogelijkheden en uitdagingen die de manier waarop we in staat, te automatiseren, en fundamenteel na te denken over onze activiteiten op het gebied van de hedendaagse kunst van het mogelijke. We moeten duidelijk werkbare nieuwe manieren van denken om te helpen af ​​te breken en aanpakken van deze problemen.

Traditioneel is de digitale werkplek grotendeels een toevallige fenomeen, een opeenstapeling van IT-systemen, personal computing apparaten, lijn van zakelijke toepassingen, de productiviteit suites, communicatie en samenwerking apps, en de toegang technologieën zoals VPN-diensten, toegang op afstand, en in toenemende mate, virtuele geweest desktops. Voeg in de mobiele app stores, SaaS-software in de cloud, en alle denkbare smaak van bring-your-own-technologie (BYOD, BYOA, enz.), Dan herkent de aanwezigheid van schaduw IT, en het is duidelijk dat de werkplek tech landschap heeft uitgegroeid tot een zeer drukke en ingewikkelde plek inderdaad.

Deze situatie heeft ertoe geleid dat bedrijven in de loop der jaren om periodiek stroomlijnen van de werkervaring in de hoop van het verminderen van het grote aantal apps, context switches, fysieke maatregelen, en de algemene cognitieve belasting dat werknemers ervaring in hun digitale werkplek om hun werk te volbrengen.

Dit wordt soms bereikt door het standaardiseren op en / of aanpassen van een kleine kern set van oplossingen van een korte lijst van leveranciers in de hoop van het gebruik van een basis set van gemeenschappelijke digitale werkplek ervaringen die operationeel consequent zijn, vergeleken van onnodige complexiteit en zijn hopelijk enigszins geïntegreerd. Een andere veel voorkomende benadering is meer een-directory aanpak betrokken door middel van een desktop of intranet ervaring dat een jumping off point in apps, diensten vormt, en de toegang tot de gegevens door middel van een meestal samenhangende en zichzelf begeleiden structuur met bijpassende aanwijzingen over welke tools te gebruiken voor welke doeleinden.

Maar meer in het algemeen, de digitale werkplek inspanningen hebben in toenemende mate verlaten pogingen aan te passen of vorm individuele off-the-shelf systemen of applicaties zelf, in het bijzonder van de transactionele of het systeem van het record variatie, en in plaats daarvan richt zich op wat het meest belangrijk: a) Complex, collaborative interacties tussen de hoge werknemers waarde, b) de daaruit voortvloeiende kennis gemaakt op basis van deze activiteiten team, en c) de uitvoer artefacten uit de hiervoor genoemde processen, in het bijzonder de inhoud en gesprekken.

Workforce interactie is uitgegroeid tot een centrale focus van de digitale werkplek geworden, omdat a) op een tactisch niveau IT maatwerk is grotendeels mislukt als een bron van concurrentievoordeel vanwege de hoge kosten en de barrières voor toekomstige upgrades, maar veel belangrijker is, b) kennis werk heeft de neiging om de meest waardevolle activiteiten die waarde creëren in een organisatie bestaan ​​uit – van sales en projectmanagement aan productontwikkeling en strategische planning -, terwijl de resultaten van deze werkzaamheden, transactionele documenten zoals registers klant of financiële gegevens, zijn nu begrepen nog steeds belangrijk zijn, maar zijn niet de werkelijke waarde makers voor het bedrijf, in en van zichzelf.

Zo is in een groeiend aantal digitale werkplek inspanningen die ik heb gezien of betrokken geweest bij de focus steeds niet op het koken van de hele oceaan en het verbeteren van elk aspect ervan, maar op nul zetten in op de hoogste waarde activiteiten in de organisatie en het maken van ze beter, gemakkelijker en sneller. Dit wordt vaak bereikt door een heuristische of organisatieprincipe mensen, data en systemen samen te brengen in een lichte wijze aan verbeteringen en optimalisaties maken.

Dus net zoals digitale ervaring management en social business as top-level organiserende principes van de naar buiten gerichte digitale ervaring hebben wedijverden, zijn er andere modellen voor redeneren over hoe u een digitale werkplek te structureren. Dit kan ervoor zorgen dat als het zich ontwikkelt in de tijd en nieuwe ontwikkelingen voordoen, is trouw aan zijn fundamentele prestaties blijft, in plaats van potentieel afdalen in een ad hoc moeras die gestaag erodeert de voordelen die de onderliggende technologieën.

Hoewel er zijn tal van manieren van denken over hoe de digitale werkplek te organiseren, in de praktijk lijken er drie grote schaal gebruikt modellen, met een vierde nieuwere een die lijkt te snel ontwikkelen, vaak in een zeer informele manier.

Wat is interessant over deze lijst is dat elk model benadrukt één principe, activiteit, of het type van artefact over alle anderen. Voorbeelden hiervan zijn personeelsbestand samenwerking, digitale gesprekken, documenten, de inkoop en het beheer van de werkplek apps, of zelfs alleen maar de wens om een ​​werkbaar geheel te maken van de vele, uiteenlopende samenstellende delen die voldoet aan de meeste behoeften. Deze modellen zijn

Tot slot zie ik ook een ander model wordt vaak gebruikt, maar niet in slaagt om goed te presteren zo vaak, dat ik het niet opnemen. Dit model maakt gebruik van een specifieke wijze of de stijl van de werkplek app als het centrale principe voor de digitale werkplek. Deze modi of stijlen richten zich vaak op unified communications (video, voice, chatten), team-based collaboration tools (in tegenstelling tot enterprise-class), het intranet, of andere specifieke technologieën op het werk. Omdat deze instrumenten betrekking hebben op een relatief klein bedrag van de digitale werkplek, het is niet ongewoon voor mij om te ontmoeten 5-6 verschillende concurrerende digitale werkplek inspanningen of samenwerking initiatieven op basis van hen, elke hoop om hun technologie of aanpak krijgen om de visie te domineren, ondanks het feit dat te beperkt in hun bereik. De belangrijkste les is hier: Kom binnen op een breed niveau van abstractie, maar met genoeg details om technologische beslissingen te rijden.

Uit dit alles, het is duidelijk dat we een goede manier om te gaan met het oog op onze modellen van de digitale werkplek rijpen en worstelen met succes met het begeleiden van de ontwikkeling van onze digitale werkplekken. Maar deze verkenning van de gebruikte modellen brengt een goed beeld van a) de belangrijkste manier van denken over de digitale werkplek die organisaties gebruiken en b) de mogelijkheden voor het bedrijven, afhankelijk van strategische hun digitale werkplek is de werking van hun organisatie.

Het is echter een steeds kleiner publiek van bedrijven die niet nodig hebt voor enkele zorgvuldig nagedacht hoe ze voorafgaand aan de snelle technologische veranderingen zullen blijven zitten, met dien verstande dat het bedrijf als geheel niet verder oppakken de IT teugels en rijden de agenda. Uiteindelijk is het creëren van een effectieve en zeer inclusieve visie aanpasbaar plan dat is duurzaam zal de sleutel tot succes op lange termijn met de digitale werkplek.

Ik zou blij zijn om uw digitale werkplek verhalen en ervaringen in de reacties hieronder te horen.

extra Reading

De toonaangevende onderneming intranet portal, en samenwerking platforms voor 2016

Bedrijven confronteren de realiteit van ‘meerlagige’ samenwerking

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Microsoft uitstelt sunsetting Sunrise Calendar’s

Focussen op de hoogste waarde Workplace Activiteiten

Vier gemeenschappelijke modellen voor het organiseren van de Digitale Werkplek