Wat draagbare tech verleden zegt over Apple iWatch

Man, de gereedschapmaker, is het dragen van de technologie voor tientallen duizenden jaren. Tanning, weven, verven, en tatoeëren zijn alle oude “draagbare” technologieën.

Brillen, gehoorapparaten, horloges: Pocket tot aan de pols; Hoofdtelefoons / headsets, protheses, implantaten: pacemakers, stents, gewrichten, sleutels en keychain gadgets: gereedschappen, games, zaklampen

Succesvolle moderne draagbare technologieën omvatten

En de laatste tijd, een aantal fitness-monitoren.

Deze algemeen aanvaarde wearables geven de contouren van wat mensen wel en, zal niet opgemaakt met, evenals de redenen waarom ze ervoor kiezen om dit te doen.

Gezondheid en sensorische vergroting zijn de twee grootste drijfveren. Organization (horloges) en gemak (headsets en sleutelhanger gadgets) zijn ook populair.

Bij veel de status van het apparaat is ook belangrijk. Brilmonturen variëren van $ 30 tot meer dan $ 800, en alle lenzen zullen houden in de voorkant van je ogen.

En niet te vergeten horloges. De gemiddelde horloge wereldwijd verkoopt voor $ 5. Maar je kunt $ 20.000 of meer besteden aan een die niet meer accuraat.

Als je kijkt naar de iPhone, wat origineel was? De grootte, vorm, touchscreen, en apps waren allemaal op de Palm Pilot. Kleurenschermen waren vaak op functie telefoons. Muziekspelers waren gebruikelijk.

Wat Apple deed anders was een intuïtieve gebruikersinterface, sensoren voor licht, oriëntatie en nabijheid, sommige goed gedaan mobiele apps, en de zorgvuldigheid waarmee het gehele product in elkaar zat. Het was de iPhone niveau van integratie en gebruiksgemak, jaar werk van slimme ontwerpers, waardoor het een wereldwijd fenomeen gemaakt.

Jony Ive’s design team heeft ongetwijfeld onderzocht de parameters van succesvolle draagbare tech in grote diepte, versterkt door het strenge testen. Ze hebben ook geïnvesteerd in geavanceerde sensortechnologie, software om het te gebruiken, en de nieuwe fabricagetechnieken – vloeibaar metaal, saffier – om iets dat is niet alleen functioneel, maar, net zo belangrijk, wenselijk te bouwen.

-Pols-gebaseerde producten zijn niets nieuws. Maar de meest succesvolle zijn single-function geweest – de tijd van de dag – als gevolg van vastgoed beperkingen (rekening houden met de geeky Casio G-Shock).

Hoe beperkt visuele bandbreedte van een polsbandje kan zijn, het is goed gepositioneerd om te controleren belangrijke vitale functies, slaap en activiteit. De killer app beschikt over gegevens die mensen – bijvoorbeeld, atleten en chronisch risicogroepen (mensen met diabetes en hoge bloeddruk) – willen of nodig hebben. De rest hangt af van sensoren Apple kan verankeren in het apparaat.

De geschiedenis leert ons dat een pols apparaat dat ons visuele informatie te geven is het niet waarschijnlijk om succesvol te zijn. We lezen e-mail op telefoons, niet polsen.

De meeste draagbare technologie tot op heden heeft ofwel uitgebreid onze zintuigen, verbeterde onze communicatie en / of fungeerde als een sociale status indicator, zoals sieraden. Apple zal schieten op alle drie vervullen.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Net als bij de iPhone, zullen ze nog wat dingen heel goed en anderen niet. Maar Apple is in deze inspanning voor de lange termijn.

Gezien het feit dat Amerika besteedt een absurde hoeveelheid geld voor middelmatige gezondheidsresultaten, Apple heeft een enorme kans om onze disfunctionele gezondheidszorg te verbeteren. Laten we hopen dat ze zo groot effect op de gezondheid als ze op muziek en telecom.

Reacties welkom, natuurlijk. Wat zou je het liefst de iWatch om voor uw gezondheid doen?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De Apple-methode

De uitdagingen

De Storage Bits nemen