Waarom rustig romance Apple met de onderneming, maar moet nog werk

Op verschillende momenten in haar geschiedenis, heeft Apple blijkt milde desinteresse voor de onderneming, actief heeft het hof de onderneming, en heeft zijn neus keek neer op de onderneming. Maar vandaag de dag, terwijl het bedrijf de marketing boodschappen en het grotere verhaal bijna altijd zijn gecentreerd rond de individuele consument, een enorme brok van het gebruik van haar producten gebeurt in organisaties van elke omvang over de hele planeet.

Enterprise startups: Is de fun op het punt om een ​​einde te maken Can Windows 10 te redden van de PC; Drie grote vragen van de nieuwe Microsoft moet beantwoorden, zijn twee soorten van angst, of hoe om te winnen in de volgende fase van de cloud; Apple Watch:? Als zal het uitgegroeid tot een elektrisch gereedschap voor het werk; Can Samsung slijpen de rand tegen de concurrentie, Microsoft en Apple zijn het doden van het wachtwoord:? Duimen dat; verlanglijst voor 2015: de oplossingen die we nodig hebben in het bedrijfsleven tech

En Apple heeft stilletjes omarmd het – zelfs als het nog wat werk te doen in het maken van zijn producten beter werken in het bedrijfsleven.

Zodra een paria in de onderneming, heeft Apple stilletjes uitgegroeid tot een lieveling van managers en professionals vanwege het gebruiksgemak van de iPhone en de iPad. We kijken naar hoe de instroom van Apple-apparaten is het veranderen van de tech-landschap in het bedrijfsleven.

De bottom line is dat Apple niet willen verkopen aan bedrijven, en was niet erg goed in. Het bedrijf veel liever rechtstreeks te verkopen aan de consument. Steve Jobs legde uit waarom in een 2010 interview dat ik in mijn artikel, wat Steve Jobs heeft een hekel aan over de onderneming geciteerd

Dat was net voor de release van de iPad – het product dat Apple in de onderneming met een knal zou brengen. Professionals en bedrijven van alle soorten wilde de iPad te gebruiken om laptops te vervangen in vergaderingen, stapels papier te besparen door het vervangen van grote rapporten met PDF’s op iPads, gebruik maken van de Apple tablet als pop-up kiosken, zet ze in de handen van niet-desk werknemers , evenals vele andere toepassingen.

Apple snel besefte hoe groot de eetlust was voor iPads in het bedrijfsleven en begon te tegemoet te komen, waardoor bedrijven om ze te kopen in bulk en het bouwen van betere instrumenten voor de implementatie van enterprise applicaties.

En nu, zoals de algehele iPad verkoop hebben vertraagd, het bedrijf is naar verluidt bereidt zich voor om te gaan na nog meer enterprise iPad implementaties, met inbegrip van de mogelijkheid van de lancering van een iPad of iPad Pro Plus-model dat een groter scherm zou kunnen beschikken.

ZIE: Apple WWDC 2015: Wat te verwachten

Het was ook het geluk dat de iPhone, die werd uitgebracht drie jaar voor de iPad, was begonnen om de basis voor enterprise goedkeuring te leggen – ook al is het nog steeds getrokken BlackBerry in enterprise adoptie in 2010 (het zou het volgende jaar dat de iPhone overschaduwd haar zijn oude rivaal).

Interessant genoeg, iPad adoptie ook de deur open voor een veel meer iPhones in de onderneming. Zakelijke vraag naar de iPad was zo hoog en zodra bedrijven bedacht hoe het te laten werken met enterprise-infrastructuur en het beleid, zouden ze ook gedaan vrijwel alles wat ze nodig hadden om de iPhone te ondersteunen.

Timing werkte ook in Apple’s voordeel sinds 2010 had gelijk toen BlackBerry werd uiteindelijk opraken van stoom. Overschakelen van BlackBerry naar iPhone betekende dat bedrijven back-end BlackBerry Enterprise Servers kunnen elimineren en geld besparen.

Toch is de iPhone legde ook de basis voor de onderneming sterke stijging van de iPad. die vervolgens gevraagd hun IT-afdelingen om de apparaten te ondersteunen – voor de iPhone, de iPad, en nu de Apple Watch, veel van de early adopters hebben zakelijke professionals en executives geweest. In het geval van de iPhone, werd ondersteund als een add-on, een anomalie in het begin.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat de eerste generatie iPhone slechts ongeveer 7 miljoen verkochte eenheden. Het was pas de tweede generatie iPhone 3G dat het product echt nam. Het was de toevoeging van 3G en apps van derden die het grootste deel van het krediet te krijgen voor de boost, maar er was ook een andere grote factor in de tijd – ondersteuning voor Microsoft Exchange e-mail. Dat opende de deur voor veel meer mensen om hun werk e-mail te krijgen op de iPhone – en dus gebruiken om een ​​BlackBerry of Palm Treo of een Windows Mobile-apparaat te vervangen.

Tegen de tijd dat de iPhone 4 werd uitgebracht in 2010, 40% van de verkoop van de iPhone zijn gemaakt aan bedrijven. In 2014, Apple CEO Tim Cook meldde dat 97% van de Fortune 500 bedrijven gebruik gemaakt van de iPhone en 98% gebruikt de iPad.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Ook in 2014, Apple en IBM gesmeed een alliantie aan enterprise apps in verticale sectoren van de iPhone en iPad te brengen. De deal betrokken Apple en IBM samen om meer dan 100 enterprise apps exclusief voor iPhone en iPad en doelgerichtheid markten zoals retail, gezondheidszorg, bankwezen, transport, telecommunicatie en verzekeringen te creëren. Vorige week, Apple en IBM zelfs vrijgegeven drie Apple Watch apps gericht op specifieke verticale markten.

Aangezien Cook is een voormalige IBM en Compaq executive, is het geen verrassing dat hij een veel meer systematische aanpak van de onderneming heeft georkestreerd, met inbegrip van het uitbouwen van een onderneming de verkoop vloot.

De business en IT-managers dat de website en elaptopcomputer.com praat met ons te vertellen dat ze willen Apple oplossingen om drie redenen

Niettemin, zoals gerapporteerd in ons artikel Beauty en branding kan alleen krijg je tot nu toe: Wat tech leiders echt denken van Apple in de onderneming, Apple heeft nog steeds werk te doen. De CIO’s die we ondervroegen aangehaald drie belemmeringen voor bredere inzet van Apple-producten

Voor meer informatie over dit onderwerp, kijk op onze toetreden tot de website / elaptopcomputer.com bijzonderheid Apple in de Enterprise: een strategisch Guide.

de website Monday Morning Opener is onze opening salvo voor de week in tech. Als wereldwijde site, dit redactionele publiceert op maandag om 08:00 CET in Sydney, Australië, dat is 18:00 Eastern Time op zondag in de Verenigde Staten. Het is geschreven door een lid van de wereldwijde redactie van de website, die is samengesteld uit ons lood redacteuren in Azië, Australië, Europa en de Verenigde Staten.

Eerder op maandagochtend Opener

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek