Waarom heb ik niet nog het nieuwe Outlook.com?

Deze dagen, een vraag die ik bijna dagelijks te krijgen van de gebruikers van Microsoft’s Outlook.com service is de reden waarom ze nog steeds niet zijn gemigreerd naar de “nieuwe” Outlook.com.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Microsoft aanvankelijk plannen aangekondigd om Outlook.com meer als de ‘gewone’ Outlook mail client maak een jaar geleden, mei 2015. Op dat moment, Microsoft functionarissen zeiden dat ze zouden beginnen met het maken van een preview van de nieuwe Outlook.com beschikbaar voor een kleine groep klanten, en verbreding van de preview “in de komende weken.

Door het maken van Outlook.com meer zoals Outlook, Microsoft execs zei dat ze een groot aantal nieuwe mogelijkheden om Outlook.com, inclusief ondersteuning voor “rommel” voor de-verrommeling inboxen te brengen; mail thema’s, automatische koppeling preview-generatie, pop-out te lezen en componeren ramen, ondersteuning voor add-ins zoals Uber, PayPal en Google Maps, en nog veel meer. Voorgestelde contacten en van automatische meldingen zou deel uitmaken van de Outlook.com feature set geworden, ook Microsoft functionarissen zeiden dat eind vorig jaar.

In februari 2016, Microsoft functionarissen zeiden dat de nieuwe Outlook.com werd niet meer geacht in preview, en dat het uit te rollen miljoenen Outlook.com gebruikers per week. Maar een jaar na de eerste aankondiging, maar weinig Outlook.com gebruikers van wie ik heb gehoord – met uitzondering van enkele die gloednieuwe accounts in het afgelopen jaar gemaakt – nog steeds lijken te zijn gemigreerd naar het nieuwe Outlook.com.

Wat geeft?

Jon Orton, directeur van Marketing voor Outlook, op voorwaarde dat een status update en diepere verklaring waarom het nieuwe Outlook.com uitrol eeuwig lijkt te nemen.

Orton vertelde me dat, als het einde van april 2016, zijn er meer dan 175 miljoen Outlook.com accounts die Microsoft heeft gemigreerd naar de nieuwe ervaring. Dat is op een totaal van 400 miljoen bestaande Outlook.com accounts.

Bewegende bestaande Outlook.com gebruikers om de nieuwe Outlook.com “is iets meer dan een facelift”, zei Orton. “De omvang is veel groter dan de vorige Hotmail-to-Outlook.com transitie. Het is niet alleen de gebruikersinterface en ervaring die we migreert. We zijn het verplaatsen van gegevens naar de Office 365 basis.

De bestaande Outlook.com dienst werd uitgevoerd op een verouderde infrastructuur, zei Orton. De nieuwe Outlook.com is het gebruik van “dezelfde bouwstenen als de rest van Office 365,” zei hij. Het resultaat zal zijn dat nieuwe functies kan sneller en eenvoudiger worden ingevoerd in zowel Outlook / Office 365 en Outlook.com, vooruit, in plaats van twee keer het bouwen voor twee verschillende platforms.

Orton erkende Microsoft voerde een “uitgebreide” preview-periode (mei 2015 tot februari 2016). Gedurende die tijd werd Microsoft krijgen veel feedback over de nieuwe dienst en overgangservaring, waardoor het lichaam dat een aantal “verbeteringen en correcties.

Er is enige rijm en reden naar welke gebruikers Microsoft eerst migreren naar de nieuwe ervaring, zei hij. Microsoft werkt zijn weg door verschillende groepen gebruikers op verschillende tijdstippen.

Een heleboel factoren gaan in wie en wanneer krijgt. Het hangt af van welke functies en mogelijkheden die u gebruikt, “zei Orton.” Als je het delen van agenda’s, bijvoorbeeld, zijn er speciale migratie overwegingen.

Is er een einddatum waarop Microsoft verwacht dat alle Outlook.com gebruikers om op de nieuwe versie van de dienst? Een van mijn Twitter-volgers vond onlangs een verwijzing in sommige documentatie die vermeld augustus 2016 was de nieuwe geplande einddatum voor de migratie project. Alle Orton zou zeggen “we verwachten dat de overgrote meerderheid van Outlook.com gebruikers worden opgewaardeerd tegen het einde van deze zomer.”

Ik was ook benieuwd wanneer Microsoft verwacht de Outlook Mobile (Acompli) e-mail client hebben op dezelfde back-end platform als Outlook en Outlook.com. (Vroeger / gebruik van Amazon Web Services voor ten minste een deel van haar activiteiten.)

Orton zegt dat er geen specifieke timing aangekondigd dat zijn nog niet, maar “er is een back-end werk dat we nu aan het doen zijn.”

Mobile is gebaseerd op een wolk laag voor onderzoek te doen en het verbinden met services bestand zoals Focused Inbox, “zei hij.” Er is een aantal technische werkzaamheden gaande om zich te verenigen, dat met dezelfde infrastructuur als we hier gebruiken (met Outlook en Outlook.com) .

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze