Waarom Google Yahoo zou willen: Een paar kansen zou het de moeite waard te maken

Dat “persoon bekend met de situatie” is in gesprek met de Wall Street Journal opnieuw – en dit keer, wordt die persoon fluisteren verhalen van een vroeg stadium van besprekingen tussen Google en een aantal potentiële partners om een ​​bod op Yahoo te maken.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Nu, voordat iemand begint te schreeuwen “antitrust” in een gebouw gevuld met de overheid toezichthouders, bedenk dan dat er nog steeds geen formeel voorstel nog en het is heel goed mogelijk dat Google een bod in het geheel niet zou kunnen voortzetten. In plaats daarvan lijkt het erop dat we in het stadium waarin de belangrijkste spelers zijn gewoon krabbelen uit hun lijsten van voor- en nadelen over een mogelijke deal.

Stel je voor de reclame-mogelijkheden, wat met die honderden miljoenen trouwe Yahoos die dag in meerdere malen controleren. Maar rekening houden met de soort van controle dat de deal zou ervaren. Zijn de groeimogelijkheden of de potentiële dollars-en-cent voor de lange termijn de moeite waard de inspanningen van de verdediging van de deal aan toezichthouders?

Kan zijn. Als ik te krabbelen wat denken punten op een Google bod op Yahoo, hier is wat sommige van die willekeurige gedachten eruit zou kunnen zien

Zoek: Google liep weg van een search advertising deal met Yahoo een keer eerder – bijna drie jaar geleden – na het ministerie van Justitie zei dat het zou een antitrust-rechtszaak tegen. Ze gingen grote, uitgepuurde en kon nog steeds niet de FBI te schudden – en zo liepen ze. Een jaar later, Microsoft geïnkt een 10-jarige zoektocht deal met Yahoo. Zeker, zullen toezichthouders geïnteresseerd in het zoeken en hoe een Yahoo-Google-Microsoft driehoeksverhouding effecten het zijn. In termen van Google het afsluiten van een zoekopdracht concurrent Yahoo, dat voelt als minder een probleem. Yahoo niet is een zoektocht krachtpatser al jaren en Carol Bartz, voordat ze werd de deur gewezen, had al op de “ons niet te vergelijken met Google ‘boodschap bij elke gelegenheid.

Inhoud: De andere helft van de We’re-niet-Google-mantra was een “We zijn een mediabedrijf” bericht dat Yahoo ondersteund met samenwerkingsverbanden en overnames. Gaan na de wil van AOL, Yahoo opgevoerd haar spel in de originele inhoud – niet alleen YouTube stijl snippets dat Bartz was dol op – maar ook origineel nieuws. Vergeet niet dat nieuws heeft altijd gedreven reclame en Yahoo heeft miljoenen oogbollen een bezoek aan de site dagelijks. Bartz wilde ervoor zorgen dat de inhoud die zij zien – zowel nieuws en reclame – op de login en afmelden pagina’s, evenals andere strategische locaties, hield hen op de site zo lang mogelijk. Dat is in strijd met de Google-ervaring dat de meeste mensen – waar ze gevonden wat ze zochten en klik vervolgens op weg naar een andere site.

Reclame: Spreken van reclame, het is altijd grappig voor mij geweest dat de meeste waarnemers nog steeds verwijzen naar Google als zoekmachine, terwijl in feite, Google is een reclame bedrijf. Tuurlijk, search advertising drijft. Maar Google execs zeggen al jaren dat Google maakt geld wanneer mensen tijd doorbrengen op het internet, want dat is waar ze worden blootgesteld aan de reclame. Yahoo’s reclame-strategie heeft moeite om te concurreren tegen een gigant als Google, maar er is nog enige waarde daar. In feite moet toezichthouders waarschijnlijk meer tijd doorbrengen op zoek naar hoe een deel van de reclame-industrie zou kunnen veranderen – en industrieën die zijn verbonden aan het – in plaats van hun energie richten op het zoeken kwestie.

Brand Loyalty: U kunt echt niet de betekenis van de waarde van het merk Yahoo en de kracht die wordt geleverd met honderden miljoenen bezoekers per dag te bagatelliseren, waarvan vele loyaliteit verder gaat dan andere bedrijven Web-ervaring. (Tussen de e-mail, financiën en nieuws, ik heb al een dozijn of meer Yahoo bezochte pagina’s vandaag de dag – al voor de lunch.) Voor een deel, dat “kleverigheid” is te wijten aan langdurige aanwezigheid van de onderneming op het internet. Het was een van de eerste web-based e-mail te bieden – en als zodanig, personen hebben ondertekend voordat Google kon. Toch, het is het aanbod bleef fris en relevant in een veranderend landschap voor de communicatie met anderen en het delen van informatie.

Andere mogelijkheden: Het eerste ding dat geknald in mijn hoofd toen ik dacht over Google krijgt zijn poten over die inhoud relaties die Yahoo heeft gevestigd was hoe zij de inspanningen rond Google TV van invloed kunnen zijn. Net als Apple TV, Google TV is nog steeds een work-in-progress. Ik heb lang gezegd dat ik ben een fan van het concept – het maken van TV-uitzendingen inhoud en internet-content doorzoekbaar voor een meer op maat gemaakte tv-kijken ervaring – maar Google had een moeilijke tijd om de content providers aan boord. Met Yahoo’s content aanbod, Google TV – en Google News, maar ook – zou een boost in de inventaris te krijgen. Nu, als ze maar kunnen werken die technologie.

Sommigen beweren dat de tijd rijp is voor Google om een ​​bod op Yahoo te maken. De competitieve landschap is veranderd, de technologie is geëvolueerd, de mondiale economie is in een andere staat en het politieke klimaat in Washington is verschoven sinds de laatste keer dat het gemompel van een Google-Yahoo deal werden gehoord. Anderen zouden beweren dat de vele tentakels van beide bedrijven een lange beoordeling van de deal zou kunnen vragen, terwijl toezichthouders ziften door het allemaal.

Ik zou niet snel geen weddenschappen op een deal gebeurt plaatsen zijn – maar het is goed dat Google in ieder geval de mogelijkheden onderzoekt. Yahoo heeft veel meegemaakt in de afgelopen jaren en hoewel het de toekomst misschien niet zo rooskleurig te zijn, er is veel van het leven gelaten in het bedrijf. En als Google (of Microsoft) hun handen kon krijgen op het – of belangrijke onderdelen daarvan – het landschap in de tech industrie zou een aantal interessante wendingen hebben en draait op de weg.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro