Waarom de klantrelatie telt nu CIO’s

CIO’s waren ooit verantwoordelijk voor het leiden van de manier waarop in de ondersteuning van elementaire IT-diensten en activiteiten, maar in de komende drie tot vijf jaar, heeft IBM voorspeld dat ze op een grotere rol in het nemen van beslissingen in het bredere bedrijfsleven zal nemen.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Volgens de bevindingen van de nieuwste IBM Global C-suite studie (PDF), hebben CIO’s voorgesteld dat ze meer tijd op klantgerelateerde activiteiten worden de uitgaven door het aannemen van nieuwe technologieën om de IT-functie te herpositioneren in hun bedrijf.

IBM ANZ interactieve ervaring leider Ian Wong zei dat er drie hoofdthema’s besturen van de veranderende verwachtingen van de rol van de CIO. Dit zijn de verwachting dat organisaties nodig hebben om hun bedrijf open te stellen voor invloeden van de klant; die bedrijven nodig hebben om te pionieren met-technologie gebaseerde innovaties, en dat bedrijven moeten ook een boeiende digitale ervaring rond de fysieke relatie die ze hebben met hun klanten ambacht.

“Er is de veranderende rol van de CIO binnen de CXO segment, waar ze zich van de backoffice naar de frontlinie,” zei hij.

De studie toonde ook aan dat slechts 47 procent van de Australische klanten hanteren invloed op de zakelijke leiders, dat is de laagste in vergelijking met 54 procent van de klanten wereldwijd. Vandaag de dag, slechts 29 procent van de bedrijven beweren dat ze hebben een sterke samenwerking met klanten, maar in de komende vijf jaar, Australian CIO’s hopen die inspanning verdrievoudigen tot 87 procent.

Gebaseerd op de studie, face-to-face blijft de leidende kanaal voor aangrijping klant 80 procent van de bedrijven, gevolgd door digitale, op 66 procent. Maar in de komende drie tot vijf jaar, deze trend zal naar verwachting om te keren, met 92 procent van de zakelijke leiders identificeren digitale als het belangrijkste kanaal aan te gaan met klanten.

“Wat er gebeurt is de balans van de macht is verschoven naar de klant als gevolg van wat we bellen als de looptijd van de ‘consumerisation of IT’. Iedereen heeft nu een apparaat of meerdere apparaten, waar ze toegang tot meer informatie en hebben ze zijn onderling verbonden met elkaar, dus de klant wordt steeds een sterkere kracht in dat de balans van de macht “, aldus Wong.

Zakelijke leiders hebben geïdentificeerd aan IBM de top drie prioriteiten voor het verbeteren van customer engagement: Het creëren van een consistente klantervaring (81 procent), snel reageren op nieuwe trends (77 procent), en het combineren van interne en externe gegevens om inzicht te krijgen (76 procent) krijgen.

De IBM-onderzoek bleek de belangrijkste digitale kanaal dat 84 procent van de CIO’s die in 2013 tot een nauwere betrokkenheid van klanten te ondersteunen is mobiliteitsoplossingen – vooruit business analytics (83 procent) en cloud computing (64 procent).

Wong zei mobiliteit helpt organisaties ambachtelijke de zakelijke en customer relationship.

“We hebben sprong vanuit een stilstaande manier van de consumptie van digitale om een ​​zeer mobiele manier. Dus dat is waarom mobiel is in de eerste,” zei hij.

De interactie platform wordt nu voornamelijk mobiele en tablet, die meestal waar we het zien van de eerste interactie gebeuren. Wanneer de relatie zich verdiept, dat is wanneer de interactie kan worden verplaatst naar het bureaublad of naar een fysieke interactie. Meestal, waar we de frequente interactie is in mobiel. In feite is de mobiele ruimte is de weg naar de digitale en fysieke interactie snijden tegelijk.

Echter, tweederde van de Australische zakelijke leiders in de studie nog toegegeven dat ze een zwakke digitale strategie – of helemaal geen, met slechts 32 procent beweert een geïntegreerde digitale-fysieke strategie.

Wong adviseert de weg vooruit naar een technologie-beïnvloed omgeving is voor bedrijven om een ​​gezamenlijke strategie onder hun CXOs hebben.

“De GMO en CIO nodig hebt om een ​​duo te worden, terwijl het krijgen van aanwijzingen van de CEO in termen van aan elkaar plakken van die digitale strategie,” zei hij.

De kunst van de digitale strategie is afkomstig van de GMO, die de klant begrijpt en weten wat de visie is, terwijl de wetenschap van die digitale strategie komt van de CIO. De twee van hen samen te werken in unisono – waarbij alle componenten van deze strategie is vastgelegd in een routekaart samen op een zinvolle manier aangelegd en gestikt – is de beste benadering van een digitale strategie.

Wat we nu zien is componenten van de strategieën ten uitvoer gelegd, maar ze nemen een zeer silo aanpak.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs