Waarom cloud computing zal haar olympische debuut niet maken – nog

Als een gebeurtenis die slechts eens in de vier jaar gebeurt, op een andere locatie elke keer, die een enorme IT-infrastructuur nodig heeft en genereert een enorme pieken van gegevens, zou de Olympische Spelen lijken een perfecte pasvorm voor cloud computing. En in de toekomst zou kunnen zijn – net nog niet.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Hoewel cloud computing niet zal worden gebruikt als onderdeel van de IT-infrastructuur in Londen, de CIO van de spelen in Londen verwacht zal het in de toekomst.

Met behulp van cloud computing zou moeten zinvol voor een evenement als de Olympische Spelen te maken, maar de technologie is nog niet klaar, volgens de CIO van de Londense Spelen van 2012. Het krediet: Charles McLellan / de website “Economisch gezien zou het een veel zin te maken voor de Olympische Spelen moet worden gedaan op de wolk, want het is een zeer ‘pips’ operatie,”, Gerry Pennell, CIO voor de Londense organisatiecomité van de Olympische Games (LOCOG), vertelde een rondetafelgesprek evenement door BT georganiseerd in Londen op dinsdag.

Het probleem is de infrastructuur van de cloud is niet voldoende rijp om de Olympische Spelen te ondersteunen, “voegde Pennell.” Maar dat is de richting die het zal gaan.

Met nog 17 dagen te gaan tot de opening van de Londense Olympische Spelen van 2012, de meeste van de tech werk is nu voltooid. Bijna een kwart van de begroting van het organiserend comité wordt besteed aan de technologie, Pennell zei, met 110.000 onderdelen van de uitrusting ingezet en een team van 5.500 technisch personeel.

technische push

Hij verdeelde het, technische push voor de Spelen; in drie delen: systeemintegratie, implementatie, en operaties. Het nemen van de technologie van de verschillende leveranciers om de informatie systemen die ten grondslag liggen aan de Spelen is een grote uitdaging systeem-infrastructuur te bouwen, zei hij, zoals het inzetten van hardware locaties (zoals Wimbledon en de Horse Guards Parade), die dan kunnen worden overgedragen aan de Olympische organisatoren pas op het laatste moment.

Het derde deel van het project is de volgende fase – het uitvoeren van de systemen tijdens de Spelen, die als Pennell opmerkt, heeft zijn eigen uitdagingen. “Het model waar u bellen van de helpdesk en enkele dagen later krijg je de fix niet echt werken,” zei hij.

In termen van de tot dusver geboekte vooruitgang, zei hij: “Met 17 dagen te gaan zijn we in een vrij goede plek, maar het is nog niet voorbij totdat het voorbij is Op dit moment ligt onze focus op ervoor te zorgen dat alles op de juiste plek voor wanneer. de Spelen beginnen. ‘

smartphone uitdaging

Pennell zei een van de uitdagingen is de opkomst van de smartphone en de tablet. “De verwachtingen zijn gegroeid, en mensen verwachten aan Olympic informatie in de palm van hun hand op deze apparaten te krijgen”, merkte hij op.

In reactie hierop heeft London 2012 Olympische informatie app beschikbaar voor Android en iOS, BlackBerry en Windows Phone apps te volgen gebouwd, en heeft gewerkt met, mobiele netwerken, sinds 2009 op het niveau van de voice-netwerk capaciteit over het Olympisch park te verhogen. BT zal ook het verstrekken van Wi-Fi op de site. “Dat moet de gebruikers te voorzien van een vrij goede ervaring,” zei Pennell.

Op donderdag wordt de 180-seat Technical Operations Centre (TOC) naar 24-uur hardlopen. Het krediet: LOCOG Op donderdag, de Olympische IT-systemen raken hun volgende mijlpaal, wanneer dan is de 180 zitplaatsen; Technical Operations Centre; (TOC) – waarbij alle technologie ingezet in de Olympische locaties overziet – schakelt over naar 24 uur per dag lopen.

In de inhoudsopgave, worden 36 zetels bezet door communicatie provider BT. Tim Boden, technisch directeur van de BT’s leveringsprogramma, legde het doel van de TOC is om de verschillende tech aanbieders bij elkaar te brengen om ervoor te zorgen ‘dat we alles kunnen oplossen “.

Boden zei de mean-time between failures apparatuur betekent dat BT zou kunnen hebben 10 mislukkingen tijdens Spelen tijd – hoewel dit is het onwaarschijnlijk dat de geleverde dienst beïnvloeden. “Alles wat we zetten in volledig veerkrachtig, maar we behandelen verlies van veerkracht als een grote fout”, zei hij.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid