Waarom Amazon domineert cloud computing nog niet uw reflexmatige keuze zou moeten zijn

Zal Amazon uiteindelijk domineren de public cloud en IaaS? Het is misschien wel de belangrijkste vraag is nu op de hoofden van IT vandaag strategen als ze digitale routekaart van hun organisatie te ontwikkelen, voor de belangrijkste redenen waarom we zullen hieronder worden onderzocht.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Software as a Service biedt onweerstaanbare voordelen voor organisaties van elke omvang – van kostenbesparingen schaalbaarheid om mobiele bereikbaarheid. Wij bieden begeleiding bij het vermijden van de valkuilen van de cloud en het kiezen van uw SaaS-partners ook.

Zeker, de meest recente gegevens over de bedrijfstak zorgt ervoor dat het lijkt alsof het, met het merk nieuw rapport van Gartner op de wereldwijde cloud-infrastructuur maken van enkele verbazingwekkende uitspraken

Dit is in wezen de totale industrie dominantie in een markt die nog steeds heel erg zijn manier is het vinden van iets meer dan een decennium na geloofwaardige webservices gebaseerde cloud-aanbod aankwamen. Langdurige verzet van bedrijven – en echt, het is meestal hun IT, beveiliging en compliance-afdelingen – naar de cloud niet uit te beweren dat tot 90% van de bedrijven is gestopt sommige industrie watchers hebben al een of andere vorm van het vandaag aangenomen , meestal SaaS maar de meeste van de XaaS varianten ook. Door het opnemen van SaaS, dit cijfer is in ieder geval in het rijk van de mogelijkheid, hoewel cloud is nog niet vaak gebruikt in mission critical of risico-gevoelige delen van het typische business, zelfs vandaag de dag.

In werkelijkheid is de goedkeuring van de cloud als een algemene procentuele aandeel van IT vandaag aan de lage kant is ongeveer 33% op basis van de prognoses door middel van vorig jaar. Echter, als een maatregel van workloads, is het eigenlijk mogelijk dat we ergens vorig jaar raakte het historische omslagpunt van 50% cloud, 50% traditionele IT-datacentrum volgens recente gegevens van Cisco. Met behulp van data set, het is duidelijk dat cloud serieus is aangekomen als een toonaangevende leveringsmodel voor IT, zoals ik in mijn recente enquête van enterprise technologie opgemerkt om naar te kijken in 2015.

Dus, gezien deze algemene gegevens, kunnen we begrijpen dat Amazon is al de stichting achter de overgrote meerderheid van de wereldwijde IT-workloads die op dit moment de cloud-model hanteren, het aanbieden van gerenommeerde uptime en snelle responstijden met een infrastructuur die nu telt in de miljoenen van de servers, het leveren van een steeds krachtiger, verfijnd, en verre gaande portfolio van webservices die de nodige basics omvat, zoals computing en storage, de cutting-edge technologie, zoals machine learning, naleving van de regelgeving, en slimme agenten.

Vandaag de dag, als een krachtpatser en marktleidende provider, indrukwekkende heft Amazon in de cloud logenstraft zijn relatief bescheiden start met zijn eerste lancering van de AWS’s Simple Queue Service, die mijn collega de website columnist Joe McKendrick aanvankelijk aangekondigd om kleine fanfare weg terug in 2004. AWS is inmiddels uitgegroeid tot een echte wereldwijde distributed computing kolos met meer dan een miljoen klanten en volledig vijftig verschillende categorieën van cloud-diensten (zie visual hieronder.)

Echter, de vaststelling van Amazon automatisch als uw cloud provider nog niet is – en bijna zeker niet zijn – de reflexmatige keuze, ondanks de rijkste, grootste, meest gebruikte en meest capabele aanbod in de ruimte. Omdat bedrijven steeds vaker bezighouden met wat er nu wordt genoemd de digitale transformatie – de fundamentele herbezinning, platformactie, en bijna-continue digitalisering van alles wat een bedrijf doet – ze zullen kijken naar de beste manier om te leveren op het in de huidige complexe, snel veranderende operationele omgevingen. Deze eisen hebben ongelooflijk hoge schaal plafonds, strenge eisen voor low-latency, en vrijwel geen tolerantie voor langzame time-to-market. Tenminste niet, niet wanneer een betere digitale concurrent is slechts een snelle scherm tikt weg.

Voor ondernemingen die gedenkwaardige beslissingen voor hun cloud-strategie, betekent dit dat heel slim bij het kiezen van een cloud aflevering partner – of partners – in het bijzonder als een shake-out met veel kleinere, zwakkere providers is nu te zien zijn waarschijnlijk.

Bedrijven zijn daarom op zoek naar bedrijven die in de cloud bedrijf voor de lange termijn, en die ze kunnen vertrouwen om hun erfenissen bouwen. Dit is zeker waar de Amazon schijnt: Building duurzame diensten die laatste, die achter hen als bolwerken voor digitale business en het maken van hun hoek van de cloud beter, beter presterende en rijker – en het sneller te doen – dan iemand anders.

Toch is het wanneer we onderzoeken waarom Amazon is marktleider in cloud algemeen, dat we kunnen begrijpen wanneer het misschien niet altijd het beste voor onze specifieke gebruik of de industrie.

Een eenvoudige, agnostische benadering van cloud-diensten. Amazon’s prioriteit heeft in het algemeen geweest om in staat cloud-diensten die gewoon werken, met indrukwekkend schone API ontwerpen, die vooral op het aanbod, zoals EC2 (Amazon’s kern computing-product) niet maken veel aannames te geven over welk besturingssysteem, programmeertaal, of toepassing die u stack wilt gebruiken. Dit betekent dat er een goede kans dat je kunt de applicaties en systemen die u vandaag al rechtstreeks op de cloud van Amazon te zetten, met misschien een beetje aanpassing,.

Coud computergebruik heeft overspoeld veel IT, maar een van de onontgonnen gebieden van de tech en zakelijke wereld is de industrie cloud, met de nadruk op verticale markten en meer gespecialiseerde toepassingen.

Maar door deze open en het omhelzen van aanpak, je ook niet bijna net zo veel baat hebben bij een state-of-the-art cloud-architectuur – een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van nieuwere cloud-technologieën – dat u in dienst uit de kast als het dan dringt u aan te passen aan de best presterende en meest efficiënte manier om haar diensten te gebruiken met behulp van de nieuwste ontwikkelingen. Uiteindelijk, als je iets geoptimaliseerd voor de nieuwste cloud architecturen, platforms, de behoeften van de onderneming, of technische capaciteiten nodig, er zijn inderdaad andere keuzes dan Amazon. Op het einde, echter, Amazon’s open en omhelzen model heeft het zeer succesvol met een beroep op de breedst mogelijke publiek gemaakt. Maar voor sommige extreme gevallen, kunnen alternatieven publieke clouds zinvol.

Pragmatisme boven standaardisatie. Overall, Amazon’s benadering van de cloud is om standvastig diensten die eenvoudig te begrijpen zijn ontwerpen, ontwikkelen voor, onderhouden en toezicht houden bij operaties. Maar zoals ik al aangaf enkele jaren geleden, een van de meest verleidelijke doelstellingen van cloud computing is om te kunnen workloads naadloos bewegen tussen aanbieders. Dit biedt een waslijst van strategische voordelen, zoals het verplaatsen van de volgende werklast voor de goedkoopste huidige provider, het beheer van de risico’s van tong-sourcing, en het zetten van individuele workloads waar ze het beste zal presteren, zeggen geografisch of op basis van een compliance-profiel.

Terwijl velen hun API’s hebben geëmuleerd, heeft Amazon’s gebrek aan naleving van gestandaardiseerde aanpak van cloud zoals OpenStack toeliet om te innoveren en leveren van zowel gestaag en sneller door de jaren heen – als ze niet te wachten op de tijdrovende ontwikkeling van cloud-normen . Maar normen maakt het ook wat bedrijven willen de meeste, veel opties en het vermijden van lock-in, veel minder waarschijnlijk in de cloud van Amazon.

Een niet aflatende focus op back-end mogelijkheden voor pure cloud. In tegenstelling tot de aanbiedingen zoals Microsoft’s Azure of HP Helion, heeft Amazon het algemeen vermeden client-side frameworks, visuele developer tools, geavanceerde admin dashboards, of zelfs – tot voor kort – robuuste functies voor zakelijke gebruikers, vooral hybride cloud. De recente opkomst en superioriteit van DevOps in de huidige IT-teams moeten in het bijzonder end-to-end integratie van cloud-ontwikkeling en operaties mogelijkheden. Voor die organisaties op zoek naar tools waarmee middle-of-the-road ontwikkeling teams of de nieuwste DevOps mogelijkheden voor multi-cloud-configuratie te ondersteunen, zijn er misschien beter opties. (Merk op dat Amazon aanbiedt OpsWorks, voor DevOps steun in zijn eigen cloud.)

Uithoudingsvermogen en stabiliteit. Amazon, in tegenstelling tot Google en anderen, heeft een ongelooflijk stabiel en meeslepend cloud aanbieden aangeboden. zowel ontwikkelaars en bedrijven waarderen Amazon’s het vermijden van onnodige veranderingen in het ontwerp en cloud-diensten die verblijven in het bedrijfsleven jaar na jaar na jaar. Niemand is bang dat Amazon de cloud bedrijf zal verlaten of met pensioen gaan hun diensten. Het toevoegen van een rijke laag van ready-to-go vermogen op de top van deze solide basis zijn meer dan 1.500 oplossingen van 3rd party providers in de AWS Marketplace.

Op het einde, de enorme verlegenheid van rijkdom in de diepte, breedte, en de looptijd van Amazon AWS vandaag gaat om het aan de top van de tegenprestatie lijst voor de meeste organisaties zetten. Toch, hoewel Amazon een zeer goedaardige provider, is althans in vergelijking met de strijd verschroeide platform oorlogen van weleer met pc’s en minicomputers, enorme kracht – die het bedrijf hanteert in schoppen in de cloud-industrie – heeft altijd de mogelijkheid om leidende een organisatie op een dwaalspoor.

Redenen voor Amazon’s Cloud Success Ook een Discriminerende

In termen van het maken van cloud-platforms beslissingen, zullen bedrijven de middelen hun weddenschappen af ​​te dekken, terwijl u profiteert van het beste dat de cloud te bieden heeft, zal zeker de meest ontwikkelde concepten te gebruiken voor het bouwen van marktaandeel en het vermijden van commoditization, waarbij de laatste een van de hoogste risico’s voor de onvolwassen digitale bedrijven, maar de cloud wordt het eindspel van de IT-dienstverlening.

extra Reading

Amazon uitbreekt cloud resultaten voor de eerste keer op Q1 winst rapport

Het internet in de onderneming, we het niet te hebben en we het nodig hebben

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

speciale feaure

Voor veel Amazon AWS is het meest overtuigend, maar ook een 800lb gorilla