Waar ging Google Glass gaan?

Je zou haast denken Google Glass werd slechts een blip op het landschap van de recente geschiedenis.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Bijna niemand heeft gehoord van iets glas, of glas-gerelateerde, voor maanden, dus sommige vraagtekens bij de vraag of de draagbare nog bestaat – of als het een toekomst.

Volgens een Forrester onderzoek hebben meer dan twee derde van de informatiewerkers gehoord van Google Glass. Maar slechts 4 procent van de werknemers heeft Google Glass gezien in persoon. Die gegevens kunnen genoeg om een ​​paar zakelijke experimenten uit te voeren zijn.

Ik zal dit toegeven. De laatste keer dat ik pakte mijn Google Glass (ik kocht een, kleur me naïef) was het afgelopen weekend, in feite, whule bewegen. Ik wist niet eens te verwijderen in de beschermhoes. Het was verpakt, verplaatst en uitgepakt – nou ja, zoveel als men kan uitpakken tijdens een drukke werkweek.

De vraag staat. Waar is het glas? En wat is de status?

Reuters vroeg dat dezelfde vraag op vrijdag. Zelfs glasshole-in-chief Sergey Brin, zodra de poster kind voor de draagbare computer, werd gespot sans-apparaat. (Hij droeg onlangs aan het strand, maar niet de media-evenement.)

Lang gegaan zijn de dagen waar hij het apparaat op de drukke New York City metro trok? Misschien wel.

Google Glass eerst aankwamen op het toneel ongeveer een jaar-en-een-half geleden, maar is sindsdien, links naar openbaar grazen. Ondanks de aanvankelijke problemen met de levensduur van de batterij, een gebrek aan apps, en zelfs aankomen om testers en ontwikkelaars zonder een specifiek pijnpunt op te lossen, werd het toch alom geprezen als de eerste grote mainstream break in draagbare technologie.

Ga naar vandaag, en elk bedrijf en hun vrienden (en rivalen) ontwikkelen draagbare apparaten. Zoals de meeste van de huidige wearables zijn pols gebonden, die zijn het oplossen van de gezondheid en fitness raadsel. Bind het met cloud-gebaseerde diensten en data-analyse en je hebt een aantal uitgebreide gezondheidszorg monitoren tot je beschikking.

Google Glass, in zijn huidige vorm, nog steeds niet iets te bereiken. Hoewel het in een aantal verticale markten, zoals, de gezondheidszorg en de bouw, mits ogen en oren voor degenen die er niet in eigen persoon kan zijn.

Maar zonder een duidelijke en publieke agenda, richting en roadmap voor ontwikkelaars, die hebben in de afgelopen jaren de drijvende kracht voor de meeste smartphone-platforms, Google Glass lijkt voorbestemd om een ​​stille dood sterven.

De explosie van interesse in wearable computing is een van de snelst stijgende trends tech’s. Terwijl de grote bewegingen van Google, Apple en Samsung zal waarschijnlijk trekken veel aandacht, gaan we aan de bredere mogelijkheden die wearables te houden voor het stimuleren van innovatie in het bedrijfsleven te onderzoeken.

Volgens Reuters, meer dan de helft van de ontwikkelaars dat ondervraagden die bezig waren met de aanvragen voor Glass zijn inmiddels verlaten hun projecten, het citeren van een gebrek aan klanten of de huidige beperkingen met het apparaat. Alarmbellen onlangs klonk toen eerder dit jaar Google Glass schepper Babak Parviz, die ook onder leiding van Google geheimzinnig X afdeling belast met het creëren self-rijden auto’s en andere new-age technologie, verliet het bedrijf voor rivaliserende Amazon.

Maar hoewel ideeën alleen niet kan worden gedood, glas is nu een prototype in zijn eigen recht. De kop is losgemaakt van het lichaam en de hersenen werden verwijderd uit de exploitatie – letterlijk.

Kan de Glass-project overleven? Google denkt van wel. (Natuurlijk zou doen.)

Google Glass hoofd van de bedrijfsvoering Chris O’Neill vertelde Reuters dat het bedrijf “zo energiek als altijd over de mogelijkheid dat wearables en Glas in het bijzonder te vertegenwoordigen.”

vragen van de website naar Google ging onbeantwoord op het moment van schrijven.

Misschien is het gewoon een rustige patch. Misschien is er niets aan de hand. Maar als de ontwikkelaars zijn er niet is, een eigen ontwikkeling van de Glass Google zal worden belemmerd. Het is immers de ontwikkelaars dat de helft van de innovatie en ideeën te bieden.

Het einde van het jaar is net om de hoek. Google’s Brin wilden een 2014 te lanceren, die op zoek is ooit waarschijnlijk niet het geval te zijn. Het is meer waarschijnlijk dat geen enkele inhoudelijke nieuws volgend jaar zal komen op zijn vroegst.

Waar Google Glass is, het is niet dood – nog. Het is de toekomst echter (en helaas), blijft onbekend.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro