VMware’s Project Lightwave is zwaar op de veiligheid

VMware’s metgezel project Project Photon is Project Lightwave (Lightwave). Lightwave omvat single sign-on, authenticatie, autorisatie en certificeringsinstantie, en een certificaat key management diensten aan uw gecontaineriseerde toepassingen veilig te stellen. Niet alleen is dit project gratis en open source, het is ook enterprise-ready voor al uw cloud-native (gecontaineriseerde) apps.

Directory Services, Certificate Authority, Certificate Store; Authentication Services

Lightwave omvat vier belangrijke beveiligingscomponenten

Als u wilt Lightwave downloaden, kun je het krijgen van VMware’s GitHub website.

Ik had gedacht dat VMware nam deel aan de OpenStack community, omdat het daar werd gesleept door haar klanten. Tjonge, wat had ik het mis. VMware Dan Wendlandt helpt zette me recht.

Ik ben ook blij dat Lightwave debuteerde vrijwel gelijktijdig met Project Photon. De reden is dat hadden we wachtten voor een jaar of meer, zouden er veel hacks op containers, waarin de tech media folk in een waanzinnige schuim op de veiligheid van containers zou hebben gestuurd zijn geweest. Het verbaast en ontroert me dat VMware schot uit bij het starthek. Maar de veronderstelling dat een klein systeem zorgt voor een “kleinere attack surface” (video ongeveer 1 minuut in) is gewoon niet waar. Zoals iedereen weet, het is niet de grootte van de distributie, het is de blootgestelde netwerkdiensten dat de aanval oppervlak ontstaat.

Beveiliging en netwerk professionals weten dit. Dat doet iedereen die volgt Black Hat conferentie resultaten over het hacken van besturingssystemen. Ubuntu is een groot / standaard distributie, maar uit de doos is het vrij veilig omdat het weinig biedt voor netwerk-hackers te haken op.

Red Hat probeert te voorkomen dat containers uit fragmenteren en het doden van de gemeenschap rondom dit spel-veranderende technologie.

De communautaire steun zal altijd blijven bestaan, maar realistisch bedrijven zal het niet op grote schaal te nemen zonder dat de steun steun.

Lightwave opvallende kenmerken

Ik kijk uit naar de evolutie van Photon, Lightwave, en de hele container ecosysteem. Ik denk (en hebben gezegd al jaren), die container virtualisatie is de weg te gaan.

Lightwave licentie

Wat denk je van Project Lightwave en Project Photon tot nu toe? Heb je een kans om ofwel gebruik maken van hen had? Denk je dat je nu dat je weet over hen? Praat terug en laat me weten.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Ondersteuning voor SASL, OAuth, SAML, LDAP v3, Kerberos, X.509 en WS-Trust,, multi-tenancy voor governance en compliance in de hele infrastructuur en applicatie-stack en in alle stadia van de ontwikkeling van toepassingen lifecycle vereenvoudigen Extensible authenticatie en autorisatie met behulp van gebruikersnaam en wachtwoord, tokens en PKI-infrastructuur voor gebruikers, computers, containers en door de gebruiker gedefinieerde objecten

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie