VMWare: Tijd om de Open Source Piper Pay

Het zou niet overdreven om te zeggen dat gisteren was een zeer slechte dag voor VMWare zijn.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Mijn vriend en collega-tech blogger collega op ComputerWorld, Steven J Vaughn-Nichols, denkt het bedrijf zal naar beneden voor de telling zijn als ze hun volgende hit, die in wezen, moet het bedrijf worden behandeld als het lopen dood te nemen. Zoals hij het ziet, zal Open Source hypervisors en Microsoft’s Hyper-V wegvagen van het aandeel van hun overpriced ESX Server brood en boter product de markt, en het bedrijf zal al snel uitgegroeid tot een has-been.

Ik ben niet helemaal zeker of ik het eens met zijn standpunt. Ja, VMWare nodig corrigerende maatregelen te nemen. Ja, Hyper-V, Xen, KVM en gecontaineriseerde oplossingen voor grote uitdagingen voor VMWare’s duur product te presenteren als vergelijkbare virtualisatie diensten zijn gratis of gebakken in bestaande besturingssystemen. VMWare heeft nog steeds een technologische voorsprong op de concurrentie in termen van ruwe feature set, maar deze lacunes snel verkleinen als u de diensten met toegevoegde waarde voor deze no-nonsense hypervisors wordt gecreëerd door bedrijven als Novell / Platespin, Red Hat, Qumranet, Citrix overwegen en Sun. VMWare moet deze trends en gisteren wake up call als een waarschuwing, een voorteken van wat er kan gebeuren om het bedrijf als het doorgaat op zijn bestaande arrogant en niet-competitieve pad te interpreteren.

Ik geloof dat wat VMWare had gisteren kon alleen maar worden omschreven als een “Come to Jesus” moment – een teken dat als ze negeren veranderingen in de industrie en hun arrogantie te behouden, dat zij in feite worden staren naar hun eigen grafsteen.

Welke veranderingen heeft het bedrijf moet maken? Tot nu toe, is dat ze niet te doen zo goed met degenen die ze al in te voeren – ze zijn overgestapt van hun President en CEO en uitgeworpen oprichter van het bedrijf, een praktijk die nooit goed zit met mij. Dat gezegd zijnde, Paul Maritz weet hoe technologisch geavanceerde bedrijven lopen – een 14-jarige veteraan van Microsoft, hoofd van de Platforms Strategy and Development groep was hij voordat hij de software-gigant verliet in 2000.

Niet iedereen kan zich herinneren dat Maritz werd een beroep gedaan op de stand in 1999 als getuige-deskundige in de mijlpaal Microsoft vs. DOJ antitrust proces, waar hij door Microsoft’s advocaat, John Warden werd onderzocht, als een middel om erop te wijzen dat Microsoft inderdaad had de concurrentie in de vorm van Linux en andere alternatieve besturingssystemen.

Warden: De heer Maritz, als je je wenden tot de tweede pagina van het artikel, is er een verklaring toegeschreven aan de heer O’Reilly daar, van O’Reilly and Associates, die leest, “Open Source is al radicaal veranderd de computer-industrie. In de eerste ronde, zal Open Source software niet winnen van Microsoft op zijn eigen spel. Wat het doet is het veranderen van de aard van het spel. ”

Nu, is die verklaring in overeenstemming met de punten die je hebt gemaakt in je getuigenis?

Maritz: Het is, meneer Warden. Zoals ik al zei, dit is een van de belangrijkste veranderingen die we hebben gezien in de software-industrie in het afgelopen jaar of zo. En het is echt een belangrijke factor die we allemaal moeten rekening houden, dat er sprake is deze bron van vrij geavanceerde, hoogwaardige software die wordt ontwikkeld door de open-source beweging.

En verder zet druk op onszelf en andere fabrikanten van software of ontwikkelaars van software om te blijven innoveren en ervoor te zorgen dat we bieden onze klanten waar voor uw geld.

Maritz zou deze trend te observeren weg terug in 1999, en hij zag het schrijven op de muur, dit ondanks het feit dat Linux en Open Source software was niet eens in de buurt aan het zijn mainstream op het moment. In 2000 verliet hij Microsoft om zijn eigen bedrijf, Pi Corporation, die door EMC werd overgenomen in februari 2008 te vormen.

Ik hoop zeker dat Paul Maritz beseft dat VMWare niet kan veroorloven om te gaan op de ingeslagen weg die Microsoft ging, en moet blijven om waarde toe te voegen op dezelfde manier waarop hij beschreef Microsoft moest doen. Sterker nog, ik hoop dat hij begrijpt dat om te blijven concurrerend te zijn, VMWare moet uit de buurt van zijn hypervisor krijgen wordt gehouden dicht bij de vest, en in plaats daarvan open te stellen om naar buiten te ontwikkelen, zodat ze kunnen blijven ecosysteem VMWare’s groeien en voeg differentiatie en waarde toe te voegen met hun andere producten, zoals Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Ter bestrijding van Hyper-V, Xen en KVM, ESX moet toetreden tot de Open Source feest.

In april 2007 werd ik uitgenodigd om een ​​presentatie op TSX conferentie VMWare’s in Las Vegas te maken voor te stellen dat het bedrijf doet dat exacte ding. Toen ik klaar was, het publiek applaudisseerde, en ik was in wezen te horen door het management VMWare’s “Neat idee, maar we zijn nog niet klaar en zien geen noodzaak om dit op elk gewenst moment te doen in de toekomst. Bedankt voor je tijd, en hebben deze aardige T- shirt als een troostprijs. ”

De postings en meningen op deze blog zijn mijn eigen en niet noodzakelijkerwijs IBM’s posities, strategieën of meningen vertegenwoordigen.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro