VMware mobiele cloud-visie wekt herinneringen aan Sun ‘netwerk computer’

Organisaties zijn op weg om de wereld en virtualisatie vendor mobile-cloud, VMware, wil de tools die ze nodig hebben in dit nieuwe tijdperk te bieden, variërend van het netwerk en de opslag naar het bureaublad.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Een ‘tektonische verschuiving “is aan de gang vandaag met bedrijven zijn overgang van een client-server berekenen rijk één uitgebracht op virtualisatie en cloud computing, zei VMware CEO Pat Gelsinger, die al evangeliseren visie van het bedrijf om een ​​leidende cloud services speler te worden.

VMware lanceert Horizon 6, haar vlaggenschip virtuele desktop applicatie, en voegt app virtualisatie. Het eindresultaat: VMware’s benadering lijkt erg op wat Citrix doet.

In Singapore op dinsdag tot kampioen zijn boodschap op VMware Partner Exchange On Tour conferentie, Gelsinger vertelde verslaggevers hier de verkoper was “een unieke positie” om deze overgang te tikken omdat virtualisatie is de onderliggende technologie in de mobiele cloud-tijdperk.

VMware is op zoek naar haar visie te rijden door te focussen op drie primaire gebieden; end-user computing, software-defined datacenter, en; hybride cloud. Te leveren op deze, heeft de verkoper verder gewezen op de noodzaak om de ontwikkeling op andere belangrijke gebieden, zoals virtualisatie van opslag en het netwerk voor snelheid en efficiëntie, en het vergroten van de markt penetratiegraad rijden. Gelsinger merkte op dat er een enorme kloof in, Azië, bijvoorbeeld, waar verschillende markten zijn slechts 20 procent gevirtualiseerd.

Terwijl meer volwassen markten zoals Australië / Nieuw-Zeeland en Singapore hebben een goede acceptatie onder-gevirtualiseerde andere Aziatische markten blijven en bieden aanzienlijke onbenutte kansen, zei hij, eraan toevoegend dat VMware had ook niet goed in de regio uitgevoerd, die eerder gericht op grotere markten. Het wil nu dit aan te pakken door het bouwen van haar netwerk van partners.

Een andere belangrijke boodschap op de conferentie is nieuwe impuls van de verkoper in de end-user computing ruimte met de recente, lancering van de Horizon 6 virtuele desktop suite.

Er is een explosie van mobiele apparaten die werden gebouwd voor de consumenten, maar hun weg hebben gemaakt in de zakelijke omgeving, zegt Gelsinger. Deze apparaten moeten worden beveiligd en beheerd, en VMware is op zoek naar deze behoefte voor haar klanten te voldoen, zei hij, wijzend op de, AirWatch overname, het bedrijf geïnkt in januari tot deze mogelijkheid aan te pakken.

Tijdens een demo, vertegenwoordigers van bedrijven liet zien hoe de Horizon suite van tools kunnen stellen bedrijven in staat op afstand te lokaliseren van een verloren mobiele apparaat en stilgelegd verdere toegang tot het.

En aangezien alle gegevens worden opgeslagen en geleverd via de cloud, kunnen medewerkers toegang tot dezelfde desktop gebruikerservaring, met inbegrip van hun persoonlijke systeeminstellingen, op verschillende platformen en besturingssystemen. Afhankelijk van het platform of apparaat waaruit ze willen toegang tot hun applicaties, kunnen gebruikers dit doen door in te loggen op hun account via een webbrowser of client-based interface.

Via Horizon 6, kunnen ze tik communicatiemiddelen zoals Skype die zijn geïntegreerd in de software suite om real-time met collega’s samen te werken. Bedrijven kunnen ook wijzen security zones waar de camera functie in een smartphone, bijvoorbeeld, zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer de gebruiker wordt geïdentificeerd – via GPS en Assisted GPS – het aangewezen gebied te zijn binnengekomen.

Volgens William Ngoh, VMware Asean senior product marketing manager, een aantal klanten in de regio, waaronder Singapore, China en India zijn momenteel beta testing Horizon 6. Deze op belangrijke verticale markten van VMware waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs, en de overheid sectoren te snijden, Ngoh gezegd, eraan toevoegend dat de gevirtualiseerde desktop suite is gepland voor algemene beschikbaarheid wereldwijd in het tweede kwartaal.

Zoals ik liep door de demo set, herinneringen aan de beroemde slogan Sun Microsystems ‘ “het netwerk is de computer” kwam overstromingen terug. Tot aan de overname door Oracle in 2010, had de Zon campagne voor de komende jaren zijn overtuiging dat distributed computing was de weg vooruit, zodat gebruikers in uniform toegang tot hun applicaties en data, ongeacht welke computer ze fysiek aan te sluiten op. Computers waren thin clients, of domme terminals en het netwerk zou het grootste deel van de compute werk te behandelen en op te slaan de meeste van de gegevens.

Een deel van deze visie was de Java-kaart. Veeg op een terminal of beeldscherm en medewerkers kunnen hun persoonlijke desktop interface en toepassingen op basis van hun gebruikersprofiel – die, uiteraard, zou direct van het kernnetwerk geserveerd. Vandaag de dag, VMware biedt dezelfde-card toegankelijk gebruikersprofiel, behalve dat gebruikers tik nu – vegen is zo vorige eeuw – hun kaarten via de bijgevoegde RFID-lezer.

Welke roept de vraag, zal VMware samen met andere virtuele desktop spelers en cloud spelers als Citrix slagen waar de zon gefaald? Was de zon zijn tijd ver vooruit? Is het netwerk nu echt de computer?

Met de verspreiding van mobiele apps, appstores, sociale media platformen, en de verschillende cloud-diensten die er zijn, we zijn zeker dichter bij de visie van Sun vandaag dat het ooit was 25 jaar geleden. Documenten worden bewerkt, gedeeld en opgeslagen in de cloud via Dropbox. Dezelfde reeks foto’s kunnen in uw Facebook of Instagram-account worden bekeken via elke webbrowser of Web-aangesloten apparaat.

Toch blijft een cruciaal onderdeel van de ‘missing link’ vandaag de dag als het tijdens de zon dagen deed – en dat is alomtegenwoordig, altijd beschikbare Web-verbinding. In Azië, met name de communicatie-infrastructuur worden nog steeds uitgevoerd gebouwd in verschillende markten waar Web-connectiviteit blijft onstabiel en verre van alomtegenwoordig. De vermogensinfrastructuur in India bijvoorbeeld ook onstabiel en kan invloed netwerkverbinding.

Zonder een pijp, zal een open kraan geen water te voorzien. Zonder een web-verbinding, uw domme gebruiker-terminal is een domme presse-papier.

Totdat er echt altijd-er, altijd beschikbare connectiviteit, zal ik niet op zoek naar het netwerk aan mijn computer.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Netwerk is de computer voor real ditmaal?