VMware koopt Virsto voor software-defined datacenter toekomst

VMware zal verwerven Virsto, een storage hypervisor en optimalisatie leverancier, in een poging om zijn software-defined datacenter strategie verder.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Het bedrijf cloud-infrastructuur reed een sterk vierde kwartaal in recordresultaat, maar zijn 2013 vooruitzichten zijn te kort van analisten prognoses komen. Hier is een blik.

Virsto positioneert zich als de ‘missing link’ in de software-defined datacenter, dat VMware met haar vroegere heeft gevoerd, de verwerving van Nicira, één van de startups in de veel-hyped-software-defined networking business.

VMWare beweert Virsto’s storage optimalisatie technologieën kunnen de kosten van de opslag per bureaublad in gevirtualiseerde omgevingen te verminderen door tot 70 procent.

Virsto lanceerde haar, opslag hypervisor voor VMware’s datacenter virtualisatieplatform vSphere 1.5 in augustus vorig jaar, het aanbieden van VM-level storage management en integratie met VMware vCenter en View Manager. -Abonnement based pricing begon bij $ 4000 per TB.

Daaruit volgde dat tot in december vorig jaar met ondersteuning voor vSphere 2.0 en volledige ondersteuning integratie van VMware virtualisatie voornaamste rivaal op het bureaublad, Citrix XenDesktop. Prijzen voor vSphere 2.0 werd vastgesteld op $ 2.500 per TB.

Virsto heeft een nauwe partner met VMware, Citrix en Microsoft, maar wat gebeurt er met die allianties in de toekomst nog te bezien.

VMware’s vice-president van de opslag John Gilmartin zei dat het zal blijven Virsto bestaande klanten, die Microsoft en haar klanten Hyper-V zijn onder andere te ondersteunen, terwijl het versnellen van de prestaties van de Virsto virtuele appliance in vSphere-omgevingen.

Cloud computing is op een pad aan het worden een echte nut – maar wat is nu precies een hulpprogramma en hoe dicht doet cloud past dat beeld? de website gevraagd een industrie-expert om uit te vinden.

“We hebben twee plannen voor de Virsto product. Ten eerste, we blijven standalone virtuele appliance Virsto bieden te helpen versnellen opslag prestaties en in VMware vSphere-omgevingen efficiëntie te verbeteren,” Gilmartin schreef op de blog van het bedrijf maandag.

Dit betekent dat we doorgaan met de bestaande Virsto klanten te ondersteunen, terwijl ook de invoering van Virsto’s mogelijkheden om nieuwe gebruikers. Ten tweede, we zijn van plan om Virsto architectuur en data management services te integreren in toekomstige VMware producten. Stay tuned voor meer details over deze.

De voorwaarden van de overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013, zijn niet bekendgemaakt.

De deal komt na VMware chief Pat Gelsinger vorige maand onthulde de firma zou ontslaan; 900 medewerkers in een poging om “de-benadrukken” onderdelen, van het bedrijf en de focus op groeimogelijkheden.

Het bedrijf vrijgegeven haar vierde kwartaal de financiële resultaten van vorige maand. VMware; geleverd $ 1.29bn in omzet, in het kwartaal en $ 4.61bn in 2012. Het bedrijf is het voorspellen van $ 1.17bn tot $ 1.19bn voor het eerste kwartaal van 2013.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren