VMWare Fusion Beta 3 is uit

VMWare vrijgegeven van de derde tranche van het beta release van Fusion, het is desktopvirtualisatie product voor OS X. Ik schreef een aantal gedetailleerde aantekeningen bij toen ik verkende de Beta 2 release. Je kunt het zelf uitproberen, als je wilt.

Wolk, VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven; Cloud, IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM, Data Centers, VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft; Cloud; Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke punten, zwakheden, big picture

De grootste verandering die ik zag over de Beta 3 release is dat je nu kunt uitschakelen debuggen. Ik denk niet dat het is een enorme overwinning in termen van prestaties, maar duidelijk, als je gaat naar Fusion prestaties met Parallels vergelijken, zou je willen dat af. Natuurlijk, ook al maakte een dergelijke vergelijking, kon je niet over schrijven als gevolg van VMWare licenties beperkingen.

VMWare Fusion zegt ook dat zorgt voor een betere integratie met Bootcamp, de voorziening van Apple gemaakt voor het draaien van Windows op zijn hardware, voegde verbeterde internationale steun, en maakte een aantal wijzigingen in de manier waarop virtuele machines worden beheerd.

Een verbetering ik wilden verkennen was de “eenvoudige installatie” -functie voor Windows. Als je begint met een Windows installeert, krijg je een scherm dat vraagt ​​om de informatie Windows normaal gesproken vragen in de loop van een normale installeren.

Het invullen van die, samen met de productcode, betekent dat de installatie kan doorgaan zonder veel kinderopvang. Een interessante opmerking: als je eenmaal de installatie te starten, ziet u deze tekst in een dialoogvenster

Dit is slechts een indicatie dat anti-piraterij bepalingen Microsoft’s zijn meer en meer uit de pas met wat mensen doen met hun product vandaag. Wanneer machines zijn alleen software, kunnen ze worden veranderd op een bevlieging. Ik zou willen 1Gb RAM vandaag voor een test die ik doe, maar normaal gesproken willen beperken tot 512 MB voor andere taken.

De eenvoudig te installeren werkt geweldig totdat je begint aan de VMWare tools op Windows te installeren (deze kan de gast OS beter te gedragen zijn). Dan klaagt Windows luid meerdere malen dat de instrumenten niet “Logo-gecertificeerd.”

Fusion zet nu alle bestanden die verband houden met een VM in een bundel, dus je kunt gewoon een bestand te kopiëren, in plaats van een map, als je wilt een virtuele machine te delen met anderen. Ik doe dit met studenten en het is een geweldige manier om iemand een omgeving om te werken in te geven. Natuurlijk, zorg ervoor dat je geen licenties overtreden als je dat doet.

Misschien is er altijd geweest, maar een klein ding over Fusion die ik liefheb is dat het niet “vangen” de muis. Ik kan de muis in het venster VM en het is een muis in de VM. Geen speciale toetscombinaties om de VM de muis loslaat, zodat u kunt naar de host-OS.

Enkele andere opvallende kenmerken in Fusion die ontbreken in Parallels: ondersteuning voor 64-bits besturingssystemen, snapshots, en multi-processor ondersteuning. Snapshots kunt u de toestand op te slaan van een machine, snel, en dan snap terug naar die toestand bij een druk op de knop.

Kortom, ik ben behoorlijk onder de indruk van Fusion – dit is een ijzersterke implementatie van een bedrijf dat virtualisatie goed kent. Ik weet niet wat planning VMWare op het opladen, maar de virtualisatie markt voor OS X is zeker opwarmen.

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM

VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft

Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke en zwakke punten, big picture