VMware cloud spin-off naar verluidt in de werken

De opperste cloud provider race is op en VMware is niet van plan om te worden achtergelaten

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Volgens een scoop van GigaOM, is de EMC-eigendom virtuele infrastructuur reus bundelen de bestaande cloud-diensten met een aantal nieuwe degenen voor een volwaardige cloud spin-off platform dat zou de bedoeling zijn om Amazon Web Services, de Google Compute Cloud te passen, en Microsoft Cloud Services.

De timing zou niet veel van een verrassing gezien de buzz rond de Google Compute Cloud, die in juni werd aangekondigd als een Infrastructure-as-a-Service platform met meerdere opties voor opslag zijn, met de belofte “fantastische connectiviteit aan eindgebruikers.”

Google’s Urs Holzle, senior vice president van de technische infrastructuur eenheid van Google, aangeprezen op het moment dat de Google Compute Cloud up zou leveren tot 50 procent meer rekenkracht per dollar dan andere cloud providers.

VMware heeft een belangrijke taak zichzelf vooruit als het van plan is om te concurreren met dat tagline als Amazon Web Services, de de-facto keuze in de cloud ruimte – ongeacht een belangrijke recente uitval die vrij kan worden toegeschreven aan zware stormen.

Echter, op basis van het verslag van GigaOM ‘s, het maakt niet uit als VMware scrambled ineens om dit bij elkaar te krijgen. In plaats daarvan zou het gewoon een veel zin om de cloud elementen te scheiden van de andere virtualisatie-oplossingen beschikbaar voor push VMware op dit gebied een stuk duidelijker te maken.

Het meeste van wat vermoedelijk zal worden opgenomen zal worden op VMware’s Cloud Foundry Open Platform-as-a-Service aanbod dat wordt aangeprezen om gebruikers te implementeren en grootschalige toepassingen in staat stellen snel en zonder te worden door een provider geblokkeerd.

GigaOM suggereert ook dat VMware zal het opnemen van een aantal van andere eigenschappen EMC’s, zoals big data analytics divisie Greenplum en de EMC-VMware gezamenlijk project Rubicon voor de hoek Infrastructure-as-a-Service.

Bovendien, het is de moeite waard erop te wijzen dat eerder deze maand, VMware overgenomen DynamicOps, dat zich richt op cloud automation-oplossingen voor het beheer van IT-diensten in diverse cloud-omgevingen. Als de wolk gerucht speelt waar te zijn, zal die eenheid zeker worden opgenomen in de plooi.

VMware rapporteert tweede kwartaal de winst op maandag, 23 juli Er is altijd de kans dat we konden horen over dit dan. Maar voor een platform pochte zo groot dat het op Amazon zou kunnen nemen om te zijn, het is een veel betere gok dat het tijdens VMworld zou worden ingevoerd in San Francisco aan het einde van augustus.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid