Virgin geeft werknemers een belang in wellness

Het heet Virgin Healthmiles.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

In tech termen het idee is simpel.

Geef mensen een financiële prikkel om hun welzijn te controleren. Dat betekent dat de maandelijkse controle van de dingen zoals bloedsuiker en cholesterol, en een fraudebestendige maatregel om bewijzen dat je traint.

Het is een salesforce.com tool voor het beheren preventieve wellness, met een goede chauffeur korting voor de gezondheidszorg “, aldus CEO Sean Forbes (rechts – maar geen relatie met de uitgever).

Tegen die Forbes betekent dat een groot deel van het programma wordt geleverd door middel van een goedkope Software as a Service (SaaS) programma, slechts $ 27 per jaar per actieve deelnemer.

Er zijn ook client-apparaten, zoals stappentellers, waarop Virgin heeft gewerkt om ze fraudebestendig maken (iemand liet een voormalig CFO proberen te voet te tikken om zijn stappenteller score op YouTube boost te gebruiken). Deze kosten $ 25 per stuk te vervangen.

Het is echt goedkope-as-chips, maar wat maakt het overtuigend is het business model werkgevers op te bouwen omheen.

Ze geven de mensen de juiste dingen doen 10-20% bezuinigingen op hun volgende jaar premie, en laag op een overeenkomstige stijging van het deel van de bevolking niet het juiste te doen. Dat stelt hen in staat om dit te doen op een kosten neutrale basis. Het stelt hen ook om een ​​oorzakelijk verband met de prijsstelling van de dekking te creëren.

Omdat de Maagd Healthmiles systeem meet de naleving nauw kunnen de kortingen worden aangepast op basis van de feitelijke deelname. Bedrijven die het programma hebben aangeboden hebben gekregen maar liefst 40% van de werknemers om deel te nemen.

Werknemers moeten om te oefenen en om de metingen te verplaatsen naar de grootste cut te krijgen. Hoe groot een cut? Maar liefst $ 2.500. Gezien het feit dat het nu kost $ 12.500 aan de familie van de gemiddelde werknemer dat is veel geld te verzekeren.

De hervorming van de gezondheidszorg maakt het mogelijk een nog grotere kosten shift, maar liefst 30%, Forbes opgemerkt.

Ziektekostenverzekering is de enige bedrijfstak die geen oorzakelijk koppeling met tarieven. In de auto betaal je meer als je ongelukken. Dit is de eerste keer dat we dit doen in de gezondheidszorg.

Het werkt voor werkgevers ook. “Sommige bedrijven die waren ervaren 19% jaarlijkse stijging van de kosten te laten zien vlak kosten met Virgin,” zei hij.

De beste zakelijke vooruitzichten voor de dienst zijn bedrijven die de grootste stimulans om verandering teweeg te brengen. Dat betekent dat bedrijven die zichzelf verzekeren hun gezondheidsrisico’s, die aanzienlijke stijgingen hebben gezien in de premies, en die bereid zijn om de resultaten van de metrische, niet het proces te maken.

De optie van het nemen van de voordelen afstand en het verhogen van de prijs is steeds minder beschikbaar. Er is een groeiende bevolking van de werkgevers die behoefte hebben om deze te beheren alsof je een supply chain of een sales pipeline te beheren.

Naar mijn mening, dit is de hervorming van echte gezondheid. Overheid niet betrokken is, behalve voor zover de nieuwe wet verhoogt de prikkels particuliere bedrijven kan bieden. Het maken van meetbare succes van de metric is ook de sleutel.

Het is een drie schakelketting – inactiviteit, roken en overeten leiden tot hoge lipiden en hoge suikers, dan ziekte. Nu is het enige wat je kunt zien is de claim.

Dat moet veranderen. Forbes heeft een manier om de verandering te zien, dan profiteren van de voordelen.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro