ViaVoice Pro USB Edition 10 Beoordeling

Als u wilt het beste dat geld kan kopen in spraakherkenning, IBM’s ViaVoice Pro USB Edition 10 is het. Het programma heeft de verbeterde spraakherkenning motor verslagen dicteren nauwkeurig meer dan 96 procent van de tijd, en reageert op de stem sneller dan de concurrentie doet commando’s. Dus als je serieus bent over de consument gerichte spraakherkenning bent, upgrade nu voor £ 39,67 (ex BTW;. £ 46,61 incl. BTW). Als je nieuw bent bij spraakherkenning bent, zet je geld in (£ 80,54 ex BTW;.. £ 94,64 incl BTW) voor deze best-of-breed speech engine. Het is elke cent waard.

Setup & interface; IBM’s ViaVoice heeft altijd eenvoudig te installeren is en het opzetten, en versie 10 is geen uitzondering. Het enige wat je hoeft te doen is de software op uw pc, sluit de meegeleverde USB-microfoon (de uitstekende noise-cancelling Plantronics DSP 300), en praat je een weg door een 15-minuten training. Dat is het;. ViaVoice interface, genaamd VoiceCenter, is niet sinds versie 9. Deze dunne, toolbar-achtige strip beschikt over slechts één menu veranderd (voor toegang tot de opdrachten van de programma’s en opties) en een knop (om de microfoon in of uit te schakelen) . Er is maar een nieuwe functie hier:. U kunt zweven nu de VoiceCenter, zodat je het overal op het scherm, in plaats van docking aan één van de schermranden; ViaVoice’s schijfruimte eetlust is zo stevig als altijd, ook, zult u nog steeds een halve gigabyte voor dit programma – 510MB in onze test installaties. Maar dat is par voor de cursus onder spraakherkenning programma.

Kenmerken; Net als de meeste consumenten-toepassingen spraakherkenning, ViaVoice 10 biedt de gebruikelijke aanvulling van hulpmiddelen en functies, waaronder voice dicteren, een tekst-naar-spraak-engine en voice-enabled applicatie controle;. Dit jaar, versie 10 kunt u ook maak voice macro – spraakgestuurd shortcuts, in wezen – die werken met elke Windows-applicatie die is geïnstalleerd op uw machine. We hebben een van deze altijd actieve macro’s om pop-up Help-venster elk programma’s wanneer we zeiden ‘show help’. Indrukwekkend,. SpeechPad, het fundamentele schrijven tool die wordt geleverd met ViaVoice, is voldoende voor de korte banen, maar om het meeste uit deze toepassing te krijgen, raden wij u aan met Microsoft Word 2000 of 2002. In Word kunt u plain-Engels zinnen te gebruiken , zoals ‘kies deze paragraaf’ of ‘maken deze 12-punts Arial bold’ te manoeuvreren door middel van documenten, maken editing selecties, het formaat en bewerken. ViaVoice blijft de beste spraakherkenning programma voor Word-gebruikers, en versie 10 dicteert ook in vrijwel elke andere Windows-toepassing. Probeer om vreemde woorden en zinnen dicteren, maar, en je zult eindigen met een aantal vreemde vertalingen. . ViaVoice geen habla español – of iets anders, maar Amerikaanse en Britse Engels, wat dat betreft, ViaVoice blinkt uit in het navigeren op het web met gesproken commando’s. In Internet Explorer (ViaVoice ondersteunt ook Netscape en AOL 7.0’s browsers), kunt u oproepen favorieten, bladert u door pagina’s te navigeren met behulp van Back en Forward commando’s, en zelfs de ‘klik’ verbindingen door te zeggen dat de eerste woorden van de link. We hadden een uitstekende geluk hier: ViaVoice zelden verzuimd om een ​​link te erkennen; Zoals eerder, ViaVoice omvat tekst-naar-spraak vaardigheden die documenten hardop kunnen lezen in een robot stem – handig als u een weergave van wat je hebt gehoord. geschreven of gedicteerd. Versie 10 voegt een aantal nieuwe trucs, ook: het ondersteunt nu digitale recorders van Olympus en Sanyo, zodat u praat in deze recorders en upload het audiobestand op uw pc, waar de ViaVoice verandert het in getypte tekst.

Uitvoering; Hoewel de interface niet veel veranderd, heeft ViaVoice 10 veranderd voor het beter onder de oppervlakte. Versie 10 van de sterk verbeterde spraak-engine aanzienlijk verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid;. Zelfs met de kortste opleiding, ViaVoice 10’s transcriptie vaardigheden indruk op ons. ViaVoice nam dictee op onze test banen – business-stijl brieven, nieuwsberichten en korte memo’s – met een 96,5 procent nauwkeurigheid. In een korte 140-woord letter, het programma heeft slechts vijf fouten. Hoewel dat aantal hoog kan lijken, bedenk dan dat ViaVoice 9 had een nauwkeurigheid van 92 procent. De nieuwe versie van de vier procent boost betekent 10 minder fouten op een gemiddelde pagina van gedicteerde tekst;. ViaVoice niet perfect is, natuurlijk (geen spraakherkenning programma is), en de fouten kunnen waarderen hoog op de Onbedoelde Comedy meter. Als we de woorden gedicteerd ‘duizenden queries ontvang ik jaarlijks’ een paar keer, een keer kwam met dit Howler: ‘duizenden Koreanen jaarlijks ontvangen’. Au;. Naast de verbeterde nauwkeurigheid hebben ViaVoice 10 dictee snelheden aanzienlijk toegenomen. De vertraging tussen een woord te zeggen en het zien van het op het scherm is veel korter dan in eerdere edities. In onze tests, ViaVoice 10 in het algemeen gelijke tred gehouden met onze stem, en als ze dat niet deed, woorden verscheen binnen een seconde bij de meeste. Het erkent ook en voert commando’s sneller. Natuurlijk, we getest ViaVoice op een 800MHz Pentium III systeem met 256 MB RAM. Tragere systemen zal langzamer resultaten te krijgen;. Versie 10 maakt het ook gemakkelijk te navigeren en de controle van uw pc en de toepassingen met je stem. ViaVoice pauzes slechts licht omdat het erkent dat je overstapt van dictaat toepassing controle. Een kleine hint: in onze tests, kregen we sneller resultaten op voorwoord dergelijke opdrachten met het codewoord computer, zoals in ‘Computer, file open’, waarin de open bestand dialoog opgedoken.

Service & support; Er is een goede kans dat je nooit technische ondersteuning ViaVoice’s nodig hebt, want het programma is verbazingwekkend eenvoudig. Maar als je dat doet, kunt u de uitgebreide online FAQ te scannen, indienen vragen via e-mail, of bel de helpdesk weekdagen 09:00-05:00. Telefonische ondersteuning is gratis voor de eerste 30 dagen, waarna u moet betalen op een per-incident basis. Toen we belden om te vragen over manieren om onze erkenning tarief verbeteren, kregen we door naar een support persoon bijna onmiddellijk, die gaf ons een aantal slimme suggesties.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop