Ultrabook houdt vast aan de groei ondanks de concurrentie

De toekomst van de ultrabooks blijft rooskleurige ondanks de toenemende concurrentie van tablets en de komst van nieuwe hybride vorm factoren, met name met de lancering van Windows 8-apparaten van Microsoft later dit jaar, en een algemeen gebrek aan kennis bij de klanten van wat het apparaat brengt aan de tafel.

Analisten zeggen dat het bewustzijn en de vraag van de consument zou natuurlijk groeien zodra de prijzen van ultrabooks drop en, hardware features en prestaties te verbeteren.

Op dit moment, is er niet veel steun voor ultrabooks bij de consument, omdat mensen de waarde van deze apparaten dan die van de traditionele notebook niet kunt begrijpen, zei Tim Coulling, een analist voor de client-pc markt Canalys.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom, vraag naar ultrabooks niet groot is geweest, en 2012 zending niet aan optimisme en aan het begin van het jaar door verkopers en analisten aangelegd projecties overeenkomen, Coulling vertelde de website van Azië in een telefonisch interview.

Market intelligence IHS Suppli, voor een, verklaarde aan het begin van oktober zou zijn, op ultrabook zendingen snijden haar prognose. Het eerder voorspelde 22 miljoen eenheden van het apparaat zou het schip door de eind 2012, maar herzien dit tot slechts 10,3 miljoen wereldwijd.

Uitleg over de bevochtigde voorspelling, Craig Stice, senior principal analyst voor compute platforms bij IHS, zei dat de pc-industrie tot nu toe heeft nagelaten om de aard van de buzz en de opwinding onder consumenten die nodig is om ultrabooks voort te bewegen in de mainstream te maken.

Dit in het bijzonder blijkt een probleem te midden van de hype rond tablets en smartphones, Stice toegevoegd.

In combinatie met andere factoren, waaronder; onbetaalbaar hoge prijzen, betekent dit ultrabook verkoop zal niet aan de verwachtingen in 2012, zei hij.

Tracy Tsai, research director bij Gartner, ook gewezen op de hoge prijs als een reden voor het gebrek aan vraag van de consument.

Omdat de prijs van ultrabooks hoger is dan de mainstream notebooks, zou het moeilijk zijn om dit segment apparaat in grote zending volumes bewegen vooral te midden van een zwakke wereldeconomie, Tsai opgemerkt.

Een andere factor is de grootte van het scherm ultrabooks, die typisch 13 inch of minder.

De Gartner-analist zei in belangrijke markten zoals Noord-Amerika, Europa, Japan en China, de voorkeur screen-size onder consumenten is tussen de 14 en 15 inch.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

“Als consumenten de voorkeur aan grote schermen voor de inhoud consumptie thuis, de kleinere [ultrabook] scherm is leuk voor draagbaarheid, maar niet [optimaal] voor een lange-time content consumptie”, zei ze.

Geen one-size-fits-all; Coulling wees er ook op het succes van, Windows 8-tablets aangedreven en hybride apparaten zou een impact hebben op de toekomstige ultrabook sales “tot op zekere hoogte” te hebben.

De Canalys analist zei dat de hybride form factor, verwijzend naar tablet-apparaten die om te zetten in een laptop wanneer aangemeerd met een toetsenbord en muis, zal de ‘sweet spot’ voor Windows 8 als gebruikers de beste functies kunnen krijgen van beide form factors.

Voor dergelijke hybride apparaten af ​​te nemen, hoewel, de gemeenschap van ontwikkelaars zou moeten springen aan boord van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en ontwikkelen genoeg apps om vraag van de gebruikers te voldoen, zei hij.

Gevraagd of het snijden van de prijs van ultrabooks zou helpen zijn aantrekkingskracht te verhogen in vergelijking met andere draagbare computerapparatuur, Coulling antwoordde bevestigend.

Hij erkende de ultrabook ontwikkeld om te concurreren op de bovenkant van de notebook markt en consumenten nodig om de waarde van eigenschappen van het apparaat herkent zoals instant-on en lange levensduur van de batterij.

Echter, ultrabook prijzen momenteel variëren tussen de US $ 800 en minder dan US $ 1.000 prijzig worden beschouwd in vergelijking met notebooks, die doorgaans kost US $ 500 tot US $ 799.

Als zodanig, beveelt hij leveranciers werken aan de US $ 699 prijs punt vonk bredere vraag van de consument.

Jeff Morris, directeur van end-user computing bij Dell Asia-Pacific en Japan, zei ook dat de verschillende apparaat vormfactoren in de markt op dit moment tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van de gebruiker, en een maat past niet iedereen.

Voor sommige consumenten, een tablet is een metgezel apparaat voor hun pc, en ze gebruiken de voormalige alleen om content te consumeren, maar werken vooral op het laatste.

Zakelijke gebruikers, aan de andere kant, zou het waarderen, ultrabooks op de aanwezigheid van een toetsenbord, en de enterprise-level beveiliging en beheerbaarheid mogelijkheden die door pc-fabrikanten zoals Dell, Morris uitgelegd.

Uiteindelijk Coulling gelooft ultrabooks zal een rol blijven spelen in de totale pc-industrie hebben.

Toch zal de vroege optimisme en hoge leveringsvoorwaarden cijfers verwacht voor dit segment apparaat naar beneden worden geknoeid als gevolg van toegenomen concurrentie en macro-economische onzekerheden, voegde hij eraan toe.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons