UK gov. moet haar 16 miljoen IPv4-adressen te verkopen, zegt petitie

afdeling van de Britse regering verantwoordelijk is voor de werkgelegenheid en de sociale zekerheid controles heeft weggemoffeld in zijn achterzak meer dan 16 miljoen oude IPv4-adressen, die evenveel waard als $ 1500000000 (£ 924.000.000) zou kunnen zijn.

Een e-petitie is opgezet op de website van de Britse regering om het ministerie van Arbeid en Pensioenen duwen in de verkoop van het stuk, wat gewoonlijk aangeduid als “/ 8” adressen, die een groot gat in het tekort van het land zou aansluiten.

Eerste geschreven door de programmeur en auteur John Graham-Cumming, legt hij uit dat het 51.0.0.0–51.255.255.255 blok is “volledig ongebruikt.” Hij zegt dat een snelle controle blijkt dat er “geen netwerken voor dat blok van adressen,” net als het gebeurt “als IPv4 dringt er een enorme blok zitten ongebruikt.

IDG-eigendom van Network World is van mening dat een volledige “/ 8” blok adressen kan worden gekoppeld op tussen de $ 500.000.000 en $ 1500000000 op de IPv4 doorverkoop markt.

“De wereld is van IPv4-adressen draaien, het maken van de aansluiting van nieuwe mensen en computers op het internet een hele klus – en het maken van bestaande adressen zeer waardevol,” de e-petitie auteur Jo Shields schrijft.

“Analyse toont aan dat de DWP geen gebruik maakt van deze adressen in het openbaar als ze worden gebruikt voor interne, private netwerken dan is dit een fenomenale verspilling van publieke middelen -. Het blok 10.0.0.0/8 is specifiek voor gebruik uitgetrokken op de interne private netwerken, en het gebruik van de wereldwijd gerouteerd 51.0.0.0/8 intern is waanzin. ”

Alleen deze week, de website van Steven J. Vaughan-Nichols merkte op, dat bedrijven in Europa in het bijzonder moeilijk hebben, zoals het Regionaal Internet Register voor de Europese en Midden-Oosten markt “tot in zijn laatste IPv4 blok.

Als een e-petitie 100.000 katernsignatuur bereikt, zal hij in aanmerking voor een debat in het Britse Lagerhuis, en kon worden vastgesteld in de wet.

Het is momenteel in de lage honderden, dus we zullen een oogje in het zeil te houden en te zien waar het gaat.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’