Toshiba TDP-EW25 recensie

Als u een dataprojector die echt draagbaar, maar toch heeft de flexibiliteit om te werken met diverse databronnen nodig, misschien wel de Toshiba EW25 is de machine voor u.

Test procedure; Projectors worden op een afstand van drie meter van een test scherm geplaatst en ingezoomd op een schermgrootte, waar van 100 inch mogelijk. (We berekenen verwachte helderheid bij 100 inch als deze omvang is niet haalbaar.) De helderheid wordt gemeten over het scherm om de gemiddelde helderheid en variantie te bepalen. We gebruiken ook een schaakbordpatroon aan de contrastverhouding van zwart naar wit regio’s te meten. Omgevingslicht wordt afgetrokken van alle lichtsterkte metingen vóór berekeningen en vergelijkingen worden gemaakt.

DisplayMate software wordt gebruikt om te helpen bij de beoordeling kleurkwaliteit en scherpte van statische beelden. We beschouwen ook de prestaties van de machine met een video-uitgang. Snelle actie en geanimeerde films worden gebruikt om refresh tijden, huidtinten, solide en gesorteerde kleuren en grenzen te beoordelen.

Wij beoordelen de bruikbaarheid van de inrichting, inclusief menu gebruik en opties, set-up, en connectiviteit opties. Geluid van de ventilator is ook een overweging. In het geval van een netwerk projector als deze, doen wij ook een eenvoudige controle om ervoor te zorgen dat er een bekabelde netwerkverbinding kan worden bereikt bij het koppelen van een enkele projector op een enkele computer.

Ontwerp en kenmerken; Met zwart met zilver toeters en bellen, is de EW25 ontworpen voor draagbaarheid. Het heeft een uitschuifbaar handvat en wordt bovendien geleverd met een gewatteerde draagtas met een zak voor kabels en andere accessoires. De lens kan worden beschermd door een schuifpaneel wanneer niet in gebruik. Bevestigingsgaten zorgen voor de inrichting permanent worden geïnstalleerd op plafondbevestigingsveren. Het enige dat doet afbreuk aan de esthetiek van deze machine is de waarschuwingsstickers over het wordt gepleisterd waarschuwen voor gevaren, zoals hitte en felle lichten.

Deze 2600 lumen projector kan resoluties weergeven tot 1280×800 pixels. De machine heeft een extreem korte afstand waardoor het uitstekend geschikt voor kleinere ruimtes, rear projection of waar u wilt dat kijkers tussen de projector en het scherm te voorkomen. Op een afstand van slechts 1,59 meter waren we in staat om de afbeelding van een 100-inch projecteren. Networking software wordt geleverd en het is compatibel met Windows Vista.

De projectie motor is een DLP-eenheid waarvan wij verwachten dat een uitstekend contrast ratio bieden. Er is geen teken van een luchtfilter in het apparaat zodat u wilt bewaren van het apparaat in schone gebieden – helaas kan dit moeilijk zijn om ervoor te zorgen met een machine ontworpen voor mobiel gebruik. Lampvervanging moet een eenvoudig proces als slechts drie kruiskopschroeven hoeft te worden verwijderd.

Gegevens kunnen via één van twee VGA-poorten op de machine gestuurd, samen met een gedeelde audio jack. Er is ook VGA en audio naar een extra monitor en speakerset. U kunt ook verbinding via RCA-stekkers aan uw dvd-speler of videorecorder. S-video en netwerkconnectiviteit worden ook ondersteund. Een USB-poort kan directe weergave van JPEG en MPEG-bestanden zonder aansluiting op een PC.

De machine zelf heeft bijna net zoveel knoppen als de afstandsbediening – dus je kunt nog steeds de machine te bedienen als u de afstandsbediening niet kunt vinden – die ook is voorzien van een laser pointer. De afstandsbediening heeft ook een alfanumeriek toetsenbord en de toegang tot andere geavanceerde bedieningselementen achter een opklapbare paneel. De afstandsbediening kan ook dienst doen als een handheld muis – dit is een geweldig idee, die een relais apparaat dat wordt aangesloten op de USB-poort van uw laptop gebruikt.

Toshiba proberen hard om internationaal te behagen met een handleiding in vijf talen, en een menu-systeem met 23 talen. Het is alleen jammer dat deze grote bedrijven nooit lijken native speakers nagelezen de instructies te hebben. (Tenminste krijgen we wat vermaak!)

Verdict; De helderheid was relatief zelfs over het scherm, maar verrassend de contrast ratio was niet beter dan een 3LCD-projector. De kleur was zeer indrukwekkend in vergelijking met de 3LCD-eenheden hebben we onlangs hebben beoordeeld, was er een diepte en rijkdom die ons de indruk gaven we het bekijken van een CRT-scherm in plaats van een geprojecteerde beeld. De enige kleur fout die we merkten was dat de kleuren waren een beetje donker bij momenten.

Slechte schermvernieuwing keer is duidelijk een ding van het verleden voor DLP projectoren – we hadden geen problemen, (behalve bij het uitvoeren van meer dan 10 / 100kbps netwerk). De geprojecteerde beelden toonden scherpe grenzen tussen kleuren en een goede kleurcorrectie. De spreker volume was uitzonderlijk (luid genoeg om werkelijk nuttig zijn) en de ventilator uitgezonden weinig storend geluid.

Networking was zeer eenvoudig in te stellen en de meegeleverde software kan de gebruiker aangeven welke ramen naar de projector worden verzonden. Screen bijwerking was verrassend soepel en snel over een 10/100 netwerk waardoor uitstekende presentatie kwaliteit.

Maar we waren niet in staat om het volledige scherm video via het netwerk te projecteren, hoewel er een optie om een ​​MPEG of AVI-ingang te nemen in plaats van de computer desktop en dit speelt mooi over een Gigabit-verbinding (maar het beeld is relatief klein, zoals gespecificeerd door de resolutie van het bestand).

De Toshiba EW25 zal u terug ongeveer AU $ 3699 in te stellen. Er is een garantie van drie jaar die de neiging heeft om eventuele zorgen die ik zou kunnen hebben over DLP betrouwbaarheid en de 90 dagen vervangende garantie zorgt ervoor dat je niet vast te zitten met een dud vanaf het begin te krijgen verlichten.

Lopende kosten zijn afhankelijk van het feit of u actief bent in de standaard of economy mode. Economy mode vermindert de helderheid van het scherm met 20 procent, maar verhoogt de levensduur van de lamp met 50 procent – 2000 uur tot 3000 uur. Verwacht om 39c per uur (of 26c in economy mode) betalen voor elektriciteit en de vervangende lamp (AU $ 699 per stuk).

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop