ThinkPads naar Cingular 3G-technologie ondersteunen

Vanaf maart, zullen sommige ThinkPad notebooks worden geconfigureerd om toegang te Cingular’s nieuw gebouwde derde generatie technologie genaamd BroadbandConnect, Lenovo woensdag gezegd. Het netwerk is gebaseerd op twee technologieën, UMTS (Universal Mobile Telecommunications System), een wereldwijde draadloze 3G-standaard, en HSDPA (High Speed ​​Downlink Packet Access).

BroadbandConnect werd gelanceerd in december en biedt data download snelheden van 400 kilobits per seconde en 700kbps.

Inbedden van de Cingular technologie in laptops betekent dat klanten die zich abonneren op de Cingular dienst niet zal hebben om een ​​apart netwerk kaart te kopen. Consumenten zullen in staat zijn om verbinding met het netwerk overal kan ze een Cingular data service ontvangen.

BroadbandConnect is beschikbaar in 52 gemeenschappen in de Verenigde Staten gemaakt, volgens het bedrijf, dat van plan is om het netwerk om de meeste belangrijke markten in de VS uit te breiden tegen het einde van 2006, waar de HSDPA / UMTS-netwerk beschikbaar is, ThinkPad gebruikers In gebieden zal in staat zijn om verbinding te maken met Cingular EDGE-dienst, die download snelheden 70kbps biedt tot 135kbps. EDGE is beschikbaar in ongeveer 13.000 steden in de VS.

Omdat HSDPA / UMTS is de technologie ook gebruikt door draadloze service providers in andere delen van de wereld, zoals Europa en Azië, zal ThinkPad gebruikers draadloze toegang in het buitenland in meer dan 90 landen waar Cingular heeft data roaming-overeenkomsten.

Dit is niet de eerste overeenkomst die Lenovo heeft geslagen met een serviceprovider. In september kondigde het zou ook insluiten high-speed draadloos internet technologie van Verizon Wireless in zijn producten. Verizon Wireless maakt gebruik van een technologie genaamd EV-DO (Evolution-Data Optimized) tot high-speed internet toegang te verschaffen.

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype

? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling

Moto Droid Z Force Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp

Hardware; Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, hardware, Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype, pc’s;? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling; mobiliteit; Moto Z Force Droid Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp