Telecom zakelijke gebruikers vragen om netneutraliteit

Enterprise en publieke internet gebruikers vereisen netneutraliteit om hun zakelijke processen die constant, de executive vice-president van de International Telecommunications User Group heeft gewaarschuwd te houden.

Sprekend op een Westminster eForum over netneutraliteit in het Verenigd Koninkrijk, de telecom zakelijke gebruiker groep Nick White betoogd tegen het idee van internet service providers (ISP’s) opladen web bedrijven om hun verkeer voorrang boven die van concurrerende web bedrijven. Hij zei dat een dergelijke stopzetting van netneutraliteit principes zal het moeilijker maken voor bedrijven en organisaties samen te werken met partners in het Verenigd Koninkrijk en over internationale grenzen.

Zakelijke gebruikers van ICT … wil efficiënte bedrijfsprocessen die consequent werken wat ze ook doen, “(INTUG) Witte International Telecommunications User Group zei op dinsdag.” Het zou onaanvaardbaar zijn om te vinden dat omdat een van uw zakelijke partners is met behulp van een andere internet service provider, kunt u niet uw bedrijfsvoering voort te zetten.

“Dit is een kwestie van: ‘Kunnen bedrijven en organisaties in de publieke sector blijven als afzonderlijke componenten van de supply chain de keuze van hun ICT-dienstenleverancier kunnen veranderen?’ Het is vrij kritisch, “voegde hij eraan toe.

White sprak op een evenement bijgewoond door toezichthouders, parlementariërs en vertegenwoordigers van de industrie, die allen op dit moment debatteren of er nieuwe regelgeving nodig is om netneutraliteit te beschermen.

In zijn meest extreme definitie, netneutraliteit is het principe van alle bits gelijk en verzet zich tegen het idee van elke management technieken toegepast op internet verkeer. Realistisch, hoewel, management technieken worden al veelvuldig toegepast. Zo kan ISP’s prioriteren VoIP-verkeer, die een lage latency, via e-mail verkeer, dat niet het geval is vereist.

De onderwerpen worden besproken op dinsdag grotendeels gerelateerd aan twee scenario’s: verkeersmanagement wordt toegepast om hele klassen van het verkeer, zoals IPTV, en discriminatie in een klasse wordt toegepast op bepaalde diensten, zoals het opladen van de BBC om iPlayer een betere kwaliteit van de dienstverlening te geven dan rivalen. Ofcom onlangs gesloten een openbare raadpleging over de vraag of zij dit soort zaken moeten regelen, en de Europese Commissie op het punt staat een soortgelijk overleg te sluiten.

Het is alleen maar aanvaardbaar te zijn om onderscheid te maken als mensen weten wat er gaande is en het niet de concurrerende markt te vernietigen “, zei White.” [Verkeersmanagement beleid] moet open staan ​​voor iedereen, zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen worden gecontroleerd.

White wees erop dat wat beslissingen worden genomen in het Verenigd Koninkrijk, “telecom is geen eiland. Zelfs voor de kleine en middelgrote ondernemingen [kleine tot middelgrote ondernemingen] die dezelfde uitdaging die grote ondernemingen doen gedeeld, je samenhangende benadering binnen de nationale grenzen nodig”.

Zeker binnen de EU dat we een consistente toepassing van netneutraliteit regels nodig “, zei White.” Ons pleidooi is om ervoor te zorgen dat de definitie wordt begrepen en consequent worden toegepast.

TalkTalk regulatory affairs chief Andrew Heaney betoogd dat toezichthouders niet content providers en ISP’s moeten stoppen met het slaan van deals van hoge kwaliteit van de dienstverlening voor specifieke diensten te garanderen.

Dit is een normale aanvoer-klantrelatie “, aldus Heaney.” Het zou heel normaal om gedifferentieerde diensten aan verschillende klanten te bieden tegen verschillende prijzen zijn. Een one-size-fits-all benadering zou breken van de markteconomie.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Kijk naar YouTube en de BBC – we de vrijheid om [een deal met elkaar] moeten hebben, “zei hij.” Als YouTube houdt niet van de deal, kunnen ze lopen.

Sprekend op de website UK na zijn paneldiscussie, Heaney afgedekt TalkTalk’s inzetten. “We hebben misschien niet …

do managed services [voor web bedrijven], we kunnen, “zei hij.” We kunnen besluiten de inhoud van de BBC is zo waardevol dat we bieden hen een lagere managed services prijs dan bieden wij andere aanbieders. We moeten de vrijheid om onze eigen aanbiedingen staking hebben.

Met betrekking tot waarom TalkTalk niet reeds discrimineren tussen web content providers op basis van hoeveel ze bereid zijn te betalen, Heaney zei dat sommige providers “zou kunnen omdraaien en zeggen dat ze het niet betalen en misschien hun service in te trekken, en onze klanten misschien niet het en zou ons verlaten “.

Heaney nagedacht over hoe het systeem zou kunnen werken met YouView, de op het web verbonden on-demand TV platform dat zowel TalkTalk en de BBC bevat als leden van het consortium. “Om ervoor te zorgen dat de klant krijgt een goede ervaring, zullen ze een betere service krijgen met een managed service is dan een best-effort service. Ze kunnen betalen. We kunnen zeggen tegen hen: ‘Hier is een grote tv-dienst, maar als je wil het er goed uit, wat, drie pond extra per maand ”, zei hij.

Heaney erkend dat deze aanpak zou kunnen stoppen met nieuwe web-bedrijven schieten er, omdat ze niet in staat om te besteden aan de kwaliteit van de dienstverlening rivalen ‘match zou zijn. “Ze kunnen ofwel gaan de best-inspanningen pijp of klop op onze deur”, aldus Heaney. “Als ze iets willen kopen van ons en willen niet te betalen, zie ik niet in waarom we zouden moeten [geef het aan hen].

Toen werd erop gewezen dat de start-ups hoeven niet te betalen nu voor een dergelijke kwaliteit van de dienstverlening, Heaney antwoordde: “De wereld verandert.”

Simon Milner, tegenhanger Heaney bij BT, was ook open voor het idee van het opladen van content providers voor een hogere kwaliteit van de dienstverlening. “We doen het niet op dit moment, maar we konden absoluut situaties waarin bepaalde inhoud of toepassing providers zou willen BT betalen voor een kwaliteit van sevrice bovenstaande inspanningen te zien,” zei hij.

“Dat is het soort ding dat we zouden moeten uitleggen in onze traffic management beleid en als iemand besloten dat ze niet willen dat soort dienst, zouden ze vrij om elders te gaan. We zijn zeker open voor aanbiedingen op die basis en we denken, in een concurrerende markt, die moeten vrij zijn om te ontwikkelen “, zegt Milner.

Alissa Cooper, de chief informaticus voor het Amerikaanse Center for Democracy and Technology, sprak ook op de eForum. “De deugd van [het internet] applicatie agnosticisme is dat vernieuwers kunnen weten met enige mate van zekerheid hoe hun applicaties gaan voeren op het netwerk,” zei ze. “Dat bepaalde eigenschap is echt van cruciaal belang om het verbazingwekkende landschap van internet toepassingen en diensten die we vandaag allemaal genieten geweest.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’