Tactile CEO: Waarom nu is het tijd voor ‘meenemen’ business app

Toen Tactile’s oprichter en CEO, Chuck Ganapathi, links Salesforce.com in 2011 na vijf jaar, één ding lijkt duidelijk: enterprise software kan veel vooruitgang hebben geboekt bij het helpen van bedrijven, maar het had eindgebruikers achtergelaten.

“Dat is vertegenwoordigd in de lage acceptatiegraad [voor eindgebruikers] die u ziet in veel van de categorieën van enterprise software. CRM, in het bijzonder, is een van de grootste boosdoeners in dat,” zei Ganapathi.

Bedrijven kopen van een CRM-systeem verwacht een sales persoon zal het gebruiken als de manier waarop ze hun zaken te doen elke dag. Maar ze uiteindelijk eigenlijk niet gebruikt en ze zijn gedwongen om, alleen maar om de gegevens die terug in het management voor een betere zichtbaarheid in hun rapportage te houden.

Ganapathi was achter de ontwikkeling van SaaS-leverancier Salesforce.com’s vlaggenschip Sales Cloud, Chatter, en mobiele producten. Zijn 15 jaar in enterprise software zijn onder andere zes bij Siebel Systems, waar hij hielp het bedrijf verschuiving van client-server naar het web.

Zijn laatste onderneming, Tactile, werd gestart in het begin van 2012 en de Tact product ging over de algemene beschikbaarheid in eind maart van dit jaar, samen met de aankondiging van $ 11,2 miljoen in de serie A financiering voor het opstarten.

Het idee achter Tactile is in eerste instantie om het probleem van de slechte opname van CRM-systemen aan te pakken door zich te richten de werknemer in plaats van de werkgever met een product dat de manier waarop gebruik verkopers telefoons, e-mail en contactpersonen software aanvult.

De nieuwe app is ontworpen om deze processen te automatiseren om een ​​groot deel van de handmatige invoer die betrokken zijn bij het gebruik van zakelijke CRM-software te verwijderen, in het proces het oplossen van conflicten tussen de organisatie en de werknemer over de pijn van data-entry.

“Dat was het ontstaan ​​van het bedrijf. We zijn begonnen door te zeggen: ‘Laten we het omdraaien dit model door te focussen op de eindgebruiker en het bouwen van user-centric toepassingen’,” zei Ganapathi.

Je hebt dit raadsel als je een bedrijf dat, ‘Ja, ik heb bracht al dat geld zetten van het CRM-systeem op zijn plaats, maar mijn herhalingen zijn niet zetten alle gegevens erin bent, dus wat moet ik doen? Hoe krijg ik elke ROI, hoe ben ik van plan om een ​​inzicht in dit ding te krijgen? ‘.

Wat ze moeten doen is het vinden tactieken om hun gebruikers te chanteren om deze informatie in te voeren. ‘We zullen niet betaalt u uw commissie als de deal is niet in Salesforce’ of ‘Je gaat niet naar een salarisverhoging als u uw Salesforce niet hoeft te houden aan de datum te ontvangen’.

Ganapathi zag dat benadering als een slechte manier om de productiviteit van werknemers te rijden. Door het synchroniseren met Salesforce.com, e-mail, agenda, taken, contacten en LinkedIn, heeft de vrije Tact app is ontworpen om gesprekken verkoop personeel vast te leggen hebben met klanten, duwen informatie in het CRM-systeem door bijvoorbeeld, glijden een schakelaar op hun iPhone.

“Wat is er werkelijk ons ​​in staat om dit te doen is de iPhone. Voor de eerste keer dat een apparaat dat mensen in staat waren om zichzelf te schaffen was en het duurde BlackBerry weg als een standaard inrichting van de onderneming. Omdat elke iPhone wordt geleverd met een app store, mensen worden nu opgeleid om te gaan zoeken naar apps “, aldus Ganapathi.

De impact van BYOD en cloud services op ERP; Onderzoek: IT-managers onthullen missers, de huidige trends en de toekomst van enterprise software; Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken; Kosten uitsplitsing toolkit: Google Apps versus Office 365

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het is duidelijk dat ze beginnen met games en entertainment en muziek. Nu, wat we zien meer en meer na te denken over, ‘Ik heb mijn toestel bracht aan mijn werk, maar hoe zit het met de toepassingen die ik gebruiken?’ – Soort van nu breng uw eigen toestel is meer te bewegen in de richting van uw eigen dienst te brengen of breng uw eigen cloud.

We denken dat het juiste model voor de toekomst is, ‘Laten we beginnen met iets dat de eindgebruikers houden door direct naar hen, om de app stores, tot de directe kanalen, net als een consument bedrijf kan, en van daaruit gaan omhoog in de organisatie in tegenstelling tot de top-down.

Achter de Tact app is wat Ganapathi beschrijft als complexe Sync-technologie, die het bedrijf de afgelopen twee jaar bouwen in een poging te bereiken voor gestructureerde gegevens wat Dropbox voor file data heeft gedaan heeft doorgebracht,.

Op dit moment, Tactile is de aanneming van een freemium model, in de verwachting dat een premium model uiteindelijk zal verschijnen.

“Met consumerisation en mobiliteit, het patroon dat is ontstaan, is dat je begint met een applicatie die mensen te vinden via de App Store. Het is gratis, het hen verslaafd krijgt. Ze zeggen: ‘Dit maakt me echt productiever op het werk. Dit is een manier ik wil werken ”, zei Ganapathi.

Dan wanneer ze actieve gebruikers, beginnen ze een premium product vast te stellen en ze brengen in het bedrijf, op welk moment ze sluit hem aan op de zakelijke cloud.

Dat is de Dropbox-model en evolueerde van gratis tot premium, en uiteindelijk tot een enterprise product, zei Ganapathi.

Hij stelt dat de werkgevers geen enkel probleem met het personeel zal met behulp van een bedrijf app zoals Tact, omdat plotseling het bedrijf zal profiteren van meer informatie stroomt in het CRM-systeem.

“De eerste reacties die we hebben gekregen van organisaties is dat ze houden van het feit dat nu hun vertegenwoordigers zijn het invoeren van een veel meer data, en ze krijgen veel meer zichtbaarheid in analytics dan ooit tevoren,” zei Ganapathi.

Hij gelooft niet dat een bedrijf als Salesforce.com gewoon het kleed van onder de voeten Tactile’s kon trekken door het repliceren van de toepassing ervan.

In de eerste plaats is zijn bedrijf niet proberen om een ​​concurrerend CRM-systeem te creëren, maar is iets breder, dat zit op het kruispunt van CRM, LinkedIn en e-mail de productiviteit systemen te doen.

Als het gaat om het benutten van gegevens, bedrijven zijn over het algemeen ineffectief – en het is een tekortkoming die niet door de houding ten opzichte van IT-teams en slechte communicatie wordt geholpen.

Ten tweede wordt Salesforce.com technologie gebouwd rond databases terwijl Tactile’s aanpak is om te zeggen klantinformatie is overal – e-mails, agenda’s, CRM-systemen en Sync bindt die samen.

Tot slot, Salesforce.com’s business model is geheel anders.

“Dat is het moeilijkste wat in mijn gedachten voor een bedrijf als Salesforce te veranderen, omdat hun business model, dat is in hun DNA, is alles over de verkoop aan het bedrijf,” zei Ganapathi.

Ik heb gebruikt om daar te werken als een product persoon. Ik rende en bouwde een groot deel van hun producten en ik zou mezelf zeggen: ‘Ja, we de zorg over de eindgebruiker, maar aan het eind van de dag die we echt zorg over is de persoon die het schrijven van de controle en de persoon die het schrijven van de cheque IT of het bedrijf.

Zoals blijkt uit de opkomst van Dropbox, Ganapathi gelooft veranderingen zijn voet in de manier waarop zakelijke eindgebruikers worden gericht in plaats van per se hun werkgevers.

“Degene die waarschijnlijk verst is Dropbox. Mensen denken van Dropbox, dat het begon een consument tool. Maar hun strategie in toenemende mate is over het werk en over het bedrijfsleven en professionals gebruik van Dropbox voor zichzelf en daarna steeds premium gebruikers en uiteindelijk met behulp van het hele bedrijf Dropbox als een alternatief voor SharePoint, “zei hij.

Zij zijn een bedrijf dat zij heeft gedaan voor bestanden. Er zijn ook andere startups zoals wij die zijn gericht op verschillende gebieden. Er is een ander bedrijf genaamd Quip die probeert om hetzelfde model voor tekstverwerking doen.

Ze zijn een mobiele eerst, consumenten eerst of de gebruiker de eerste tekstverwerker die voor het eerst een gratis app voor de eindgebruikers is het bouwen en dan proberen te krijgen in het bedrijf met een zakelijke toepassing.

We doen hetzelfde voor verkopers en CRM. Er is een patroon dat is in opkomst.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro