T-Mobile 3G Communication Centre Beoordeling

T-Mobile is de derde Britse netwerk operator op een 3G-datakaart vrijgeven, volgens vergelijkbare mobiele data-oplossingen van Vodafone en Orange eerder dit jaar. Naar diens product (de PC Card-hardware, de Merlin U530, is dezelfde die verspreid met de Oranje-pakket) te differentiëren, T-Mobile biedt een forfaitair tarief en gaat vergezeld van connectiviteit met haar netwerk van Wi-Fi hot-spots (een beweging onlangs geëvenaard door Vodafone).

Installatie en configuratie, Installatie van de Novatel kaart bleek lastiger dan het Orange-versie. De bijhorende CD installatie van de T-Mobile-software met succes, maar slaagde er niet om de drivers voor de kaart te laden. Een telefoontje naar de technische ondersteuning niet in geslaagd om het probleem te vinden, maar het licht heeft gebracht dat de bestuurder bestand was niet op de schijf. Sinds Novatel’s Web site geen driver downloads te bieden, en we werden door de technische ondersteuning van T-Mobile, dat zij de bestuurder noch voorzag, waren we op het punt te doen op de cd die bij de Oranje kaart voor de bestuurder kwam. In feite is de driver-bestand op de T-Mobile-cd, maar verborgen in een installatiepakket. Running dit pakket – waarvan T-Mobile’s tech support bleek niet op de hoogte te zijn – eindelijk installeerde de kaart; Zodra we de kaart had geïnstalleerd, software T-Mobile’s gedetecteerd zowel GPRS en 3G-netwerken met gemak, maar besloot dat onze testbed notebook. had geen Wi-Fi-connectiviteit. Dit kwam als een verrassing, aangezien onze nieuwe Centrino-gebaseerde Toshiba Portégé was inderdaad Wi-Fi uitgerust. Opnieuw installeren van de Windows Wi-Fi-netwerk driver slechts ten dele het probleem – met tussenpozen, zou de notebook weigeren om verbinding te maken met Wi-Fi-netwerken, en we zouden moeten de bestuurder om de zaken recht te zetten opnieuw te installeren.

Kenmerken en prestaties; Met alle drivers eindelijk geïnstalleerd en goed werkt, het Communication Centre software selecteert de hoogste bandbreedte optie die standaard is Wi-Fi met 11 Mbps. Als je niet binnen het bereik van een Wi-Fi-hotspot, selecteert het 3G – die op het moment van de lancering, werd gewaardeerd op 128 kbps, maar is toe aan een upgrade naar 384 kbps (bijpassende Vodafone en Orange) later dit jaar, bij gebreke dat, je bent op GPRS op een relatief bescheiden 56kbps;. een LED op de bovenkant van de PC Card geeft de beschikbaarheid van mobiele netwerken, knipperende blauwe voor 3G en groen voor GPRS, zich tot een effen kleur als er een verbinding wordt gemaakt. ; een handbediening kunt u een tragere verbinding moet je wilt, gezien het huidige gebrek aan roamen tussen Wi-Fi en mobiele netwerken te kiezen, wilt u misschien een lagere bandbreedte verbinding selecteren als u onderweg bent en de noodzaak om te behouden een sessie;. het Communication Centre heeft een scala aan mogelijkheden voor het opzetten van accounts en toepassingen om de verbindingen te gebruiken. Het slaat wachtwoorden en gebruikersnamen voor 3G en een aantal Wi-Fi rekeningen – een gebruikersnaam en wachtwoord voor T-Mobile Wi-Fi hotspot-netwerk wordt verkregen door het sturen van een sms naar een nummer dat in de snelstartgids. En ja, kunt u SMS-berichten versturen vanuit de software zelf;. Hoewel T-Mobile 3G-dienst was, op het moment van deze evaluatie, loopt aanzienlijk langzamer dan zowel Orange of Vodafone, in de praktijk bleek er weinig verschil in snelheid. We vonden de prestaties van de 3G-verbinding – zelfs bij 128 kbps – meer dan voldoende voor surfen op het web. Het voelde als een breedbandverbinding en een 10MB bestand gedownload in minder dan twee minuten.

Pricing; De PC Card zelf kost £ 199 van T-Mobile met een contract (ex. BTW). Een enkel tarief van £ 70 per maand dekt dan 3G, GPRS en Wi-Fi-gebruik. Er zijn geen goedkope opties voor mensen die slechts af en toe 3G of Wi-Fi-verbinding nodig hebt, maar T-Mobile biedt wel een GPRS-enige oplossing via een andere PC Card voor £ 9.99 en £ 40 per maand. De 3G-pakket is duidelijk gericht op, en op maat gemaakt voor mobiele professionals die gewoon niet kunnen veroorloven uit de bandbreedte uit te voeren;. Op het eerste gezicht, één tarief van £ 70 covers all-you-can-eat 3G, GPRS en Wi-Fi. In de praktijk is de kleine lettertjes legt een ‘fair use’ beleid van 1GB aan data per maand, als u deze overschrijdt, kan T-Mobile u vragen om uw verbruik te verminderen. Het bedrijf rekent dit is ongeveer gelijk aan 200.000 text-only emails, 25.000 webpagina’s, 10.000 grote Word-documenten of 1000 20-dia PowerPoint-presentaties, die lijkt te zijn een nauwkeurige schatting te zijn.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop