Spamhaus blijft online na juridische actie mislukt

Spamhaus, een toonaangevende Britse anti-spam service, zal blijven werken nadat een Amerikaanse rechtbank een poging om het te nemen offline vorige week afgewezen.

Spamhaus biedt lijsten van bekende spammers aan bedrijven, waardoor ze ongewenste e-mail te blokkeren in hun inkomende e-mailverkeer. Het werd voor de rechter gedaagd door E360 Insight, een e-mail marketing bedrijf, dat Spamhaus om zijn spam blacklist had toegevoegd.

E360 vertelde een Illinois rechtbank eerder deze maand dat de spamhaus.org domein moet worden opgeschort, nadat zij een vordering tot schadevergoeding tegen Spamhaus gewonnen.

Maar in de Illinois Court afgelopen donderdag, de rechter afgewezen verzoek E360 voor schorsing.

Rechter Charles Kocoras zei dat het reliëf E360 aangevraagd, is “te breed om te worden gerechtvaardigd in dit geval”, en dat niet proportioneel effecten kunnen worden veroorzaakt door de schorsing van Spamhaus ‘service.

In een Hof verklaring, Kocoras zei: “De schorsing zou afgesneden alle wettige online activiteiten van Spamhaus via haar bestaande domeinnaam, niet alleen degenen die in strijd zijn met het oog van het Hof.”

“Hoewel we niet vergoelijken of tolereren het niet naleven van een geldige order van deze rechtbank, noch zullen we een sanctie die niet overeenkomt met de ernst van het inbreukmakende gedrag op te leggen,” de rechter voortgezet.

Sommige bedrijven waren bezorgd dat als de Spamhaus dienst werd opgeschort, de hoeveelheid spam op het internet had kunnen dramatisch toegenomen. Spamhaus beweert dat hij verantwoordelijk is voor het stoppen van 50 miljard spamberichten per dag.

Spamhaus wordt ook betwist de $ 11.7m (£ 6.25m) schade die de Illinois Hof heeft gelast te betalen, zeggen dat het Hof niet bevoegd is over een UK-based bedrijf.

Na de gunning, E360 chief David Linhardt gebrandmerkt Spamhaus als “een fanatieke, burgerwacht organisatie die actief is in de Verenigde Staten met schaamteloze minachting voor de Amerikaanse wet”.

Internet registrar ICANN zei eerder deze maand dat zij de Spamhaus-domein niet zou opschorten.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen