Sony VAIO VGN-TZ11XN / B

Sony’s VAIO notebooks beroemde combineert aantrekkelijk design met wat minder aantrekkelijke prijskaartjes, en de ultradraagbare VAIO VGN-TZ11XN loopt waar te vormen. Voor £ 1.531 (ex. BTW), dit systeem is waarschijnlijk buiten de begroting van mid-level mobiele professionals, maar het zou de rekening voor hogere types op zoek naar een stijlvolle ultraportable passen.

Er zijn drie modellen in het gamma, wordt onze review-exemplaar van de meest volledig uitgeruste en duur. Het instapmodel VGN-TZ11MN kost £ 1.276 (ex. BTW).

Ontwerp; De VAIO VGN-TZ11XN / B zeker in aanmerking komt als een ultraportable notebook, met een gewicht van 1.19kg met inbegrip van de batterij en een ingebouwde optische drive, en het meten van 27.7cm breed en 19,8 cm diep door en 2.25-2.98cm dik.

Een ultraportable is ontworpen om te worden uitgevoerd, en het is teleurstellend dat de VAIO VGN-TZ11XN / B ontbeert een stevige greep op het scherm en het toetsenbord delen bij elkaar te houden. Het scharnier werkt goed genoeg wanneer het systeem op een bureau, maar in een reistas de twee delen kan gemakkelijk uit elkaar te krijgen gewaardeerd als de notebook niet in haar eigen slip case is opgeslagen.

Bouwkwaliteit is gemengd. Het belangrijkste gedeelte is stevig en stoer, maar het scherm sectie, die is inderdaad erg dun, heeft heel wat van geven. We zouden niet willen dat dit te worden onderworpen aan veel druk.

Een kleine notebook heeft per se een klein scherm. In dit geval is het display 11.1in maatregelen. van hoek tot hoek en heeft een native resolutie van 1366 bij 768 pixels. Hoewel dit is prima voor surfen op het web, het is niet ideaal voor het samenstellen of lange documenten te bewerken.

Het scherm van de kijkhoek is voldoende, en de LED-achtergrondverlichting maakt het helder en scherp. Echter, Sony X-black “technologie die is ontworpen om de leesbaarheid te verbeteren, is ook vrij reflecterend. Dit is het meest merkbaar wanneer een lichtbron een hoek op het scherm, zoals op een trein met de zon streaming via het raam. Sommige mensen zullen dit geen enkel probleem, maar anderen zullen het irritant vinden.

Het toetsenbord is ongebruikelijk doordat het rubberen toetsen afstand van ongeveer 3 mm van elkaar. Dit geeft een unieke blik op de VAIO VGN-TZ11XN / B wanneer het wordt geopend – erg doet denken aan de oude Cambridge Z88, in feite. bijzondere vormgeving van het toetsenbord heeft geen waarneembare invloed op het vermogen van het type te raken op snelheid: we hadden zeker geen problemen met het vinden van de sleutels en ze leverden voldoende rendement, hoewel mensen met grotere handen een andere ervaring kan hebben.

Boven de QWERTY toetsen is een rij van tweederde sized functietoetsen. Er is een kleine nauwelijks verzonken touchpad onder het toetsenbord met verticale en horizontale scrolling ingebed in zijn recht en onderkant. Onder deze, gelijk met de onderkant van de polssteun gebied zijn twee muisknoppen.

Kenmerken; De VAIO VGN-TZ11XN / B draait Windows Vista Business en is gebouwd rondom een ​​Intel Core 2 Duo U7500 processor draait op 1.06GHz met 2 MB Level 2 cache en een 533 MHz frontside bus. Het wordt geleverd met 2 GB RAM-geheugen, dat is de maximale het systeem is geschikt voor. De chipset is Intel’s 945GMS, waarin de geïntegreerde GMA 950 grafische module bevat.

Wi-Fi-connectiviteit komt hoffelijkheid van Intel PRO / Wireless 3945ABG-module en Bluetooth (2.0 + EDR) wordt ook gebouwd in, maar er is geen geïntegreerde 3G / HSDPA voor wide-area draadloze connectiviteit. Als u wilt toevoegen dat, moet u een USB 3G-modem, zoals Vodafone of T-Mobile te krijgen, want er is geen PC Card slot in deze notebook – alleen de kleinere ExpressCard-formaat.

De harde schijf is een 100GB Toshiba eenheid die draait op een relatief bezadigde 4,200rpm. En ondanks de slanke afmetingen van dit systeem, Sony hebben ruimte voor een optische drive – een multi-format DVD brander – aan de rechterkant.

Er is een geïntegreerde VGA-resolutie 0.3-megapixel foto’s / video camera, waarvan de kleine lens is boven het scherm. De camera kan worden gebruikt voor videobellen, hoewel we de voorkeur aan draaibare in plaats van vaste lenzen.

Aan de rechterkant, achter de optische drive, is een analoge aansluiting voor een externe monitor. De achterkant wordt volledig ingenomen door de verwisselbare Li-ion batterij, waardoor er geen ruimte voor enige connectors.

De linkerzijde draagt ​​RJ-45 (Ethernet), RJ-11 (modem) en 4-pins FireWire (IEEE 1394) poorten onder een scharnierende plastic deksel in de richting van de achterkant. In het midden is een ExpressCard-sleuf, met een paar van USB 2.0-poorten aan de voorzijde.

De voorkant heeft een hoofdtelefoon en microfoon slots, plus een paar gestapelde flash card reader die Memory Stick en SD / MMC-media respectievelijk accepteren.

De voorkant bevindt zich ook een aantal kleine knoppen die kunnen worden gebruikt voor het afspelen van media bedienen vanaf het optische station. Hun zilver kleuren ziet er netjes tegen zwarte livery van de notebook, en ze kunnen worden gebruikt zonder dat de notebook voor het eerst wordt opgestart. Onder de multimedia toetsen, en onzichtbaar tenzij u de notebook optillen van het bureau, is een draadloos aan / uit schakelaar.

Het stopcontact en aan / uit schakelaar bevinden zich aan de linker en rechter deksel respectievelijk scharnieren. De stroomschakelaar groen wanneer de notebook is ingeschakeld.

Security-bewuste zakelijke gebruikers zal de vingerafdruksensor, die zit tussen de twee muis surrogaat knoppen op de polssteun gebied te waarderen. Het systeem omvat ook een Infineon Trusted Platform Module (TPM).

Prestaties en levensduur van de batterij; Tijdens het testen, waardeerden we draagbaarheid van deze notebook en hoogwaardige grootformaat scherm. Echter, het toetsenbord ontwerp duurde een beetje wennen, en we vaak betreurd het relatieve gebrek aan USB-poorten. De twee die aanwezig zijn naast elkaar liggen, en sommige randapparatuur onmogelijk maakten beide gebruik tegelijk.

Microsoft’s Windows Experience Index (MWI) rapporteerde een nogal slechte 2.0 gemiddelde beoordeling (van 5.9). De totale MWI rating wordt bepaald door het laagste component score, die om voor Graphics ( ‘performance Desktop voor Windows Aero’). De scores voor Processor (4.3), Memory (4.1) en Primaire harde schijf (3.9) waren veel meer respectabele, hoewel Gaming graphics (2.7) was ook laag – geen verrassing, gezien het systeem geïntegreerde GMA 950-module.

Zolang je niet wilt doen veel grafisch demading werk of na uren gamen, de VAIO VGN-TZ11XN / B moet wel goed uit te voeren. Sony citeert een batterijduur van 425 minuten (iets meer dan zeven uur) voor het systeem, met een laadtijd van 4,5 uur.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop