Sony VAIO VGN-A197XP recensie

Sony’s A-serie Centrino notebooks geschikt voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten, zeven modellen leveren van verschillende combinaties van functies en rekenkracht, allemaal verpakt in een typisch stijlvolle manier. Er zijn 15in.- en 17in.-screen systemen en machines aangedreven door Dothan- en Banias-core Pentium M processors. We keken naar de top-end £ 1,871.49 (ex. BTW) VGN-A197XP model (Sony blijft logica en elegantie tarten met zijn naamgeving), die een zeer wenselijke 17in.-scherm, 1,8 GHz Dothan-powered desktop vervangend systeem gericht op de welgestelden zakelijke gebruiker.

Ontwerp, Eerste indrukken van de A197XP zijn van zijn grootte – dankzij dat breedbeeld 17in. scherm – en ook zijn elegante uiterlijk. Het is curvy, afgewerkt in de kleuren grijs en heeft het VAIO-logo uitgekozen in geborsteld aluminium op het deksel – als dit was een auto, zou het een slanke executive limousine (met een chauffeur, natuurlijk) zijn. De afmetingen zijn geschikt indrukwekkend: dit beest meet 40.5cm breed en 28cm diep en 4.2-4.5cm hoog en weegt 3,9 kg – en dat is zonder de omvangrijke macht baksteen. Je zou de A197XP uw bureau te dragen naar een vergaderzaal in een snuifje, maar u zult waarschijnlijk dat de chauffeur limo nodig hebt als je wilt om het te nemen op reis;. De A197XP zal wel goed op uw bureau kijken. De high-contrast ‘x-black’ 17in. scherm, met een resolutie van 1920 bij 1200 WUXGA, is de kroon op het werk: niet alleen het beeld ziet er geweldig uit, maar je kunt ook krijgen veel spreadsheet of twee browservensters comfortabel op het scherm. En natuurlijk, voor degenen off-duty momenten, doet volledig recht aan dvd-films en games; Uiteraard is er volop ruimte om te passen in alle functies die u zou kunnen vereisen. Dit is een twee-spindle systeem met een multi-format DVD brander aan de rechterzijde en een interne harde schijf van 80 GB. Er zijn geen legacy-poorten en geen infrarood, maar alles is vrij veel aanwezig en correct (zie Functies, hieronder) .; De 87-key toetsenbord hebben het meeste voordeel van roominess de A197XP’s: de toetsen zijn groot (19mm) en hebben een positieve actie , terwijl de lay-out maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte – je krijgt een aparte huis, End, PgUp, PgDn en de cursortoetsen, bijvoorbeeld. Navigatie is via een twee-knop touchpad, en er is een ingebouwde draadloze muis-ontvanger – hoewel we geen draadloze muis op Sony’s website kunt vinden aan te sluiten bij dit (in de tussentijd kunt u altijd de stekker in een USB-muis, natuurlijk).

Kenmerken; De A197XP wordt aangedreven door Intel 1,8 GHz Pentium M 745 processor met 2 MB Level 2 cache. Dit wordt ondersteund door de 855PM chipset en een indrukwekkend 1GB PC2700 DDR RAM, uitbreidbaar tot 2 GB via het systeem twee SODIMM-sleuven;. Zoals hierboven vermeld, krijg je 80 GB harde schijf opslag, in de vorm van een 4,200rpm Hitachi Travelstar rijden. Dat langzame 4,200rpm zou kunnen zijn teleurstelling voor sommige gebruikers – vooral die overweegt disk-intensieve applicaties. Voor optische opslag is er een Sony DVD + RW / -RW brander gelegen in een vaste baai aan de rechterzijde;. De 17in. beeldscherm wordt aangedreven door vlaggenschip Mobility Radeon 9700 graphics processing unit ATI’s (GPU) met 64 MB video-RAM. Deze GPU levert volledige DirectX 9.0 ondersteuning, complexe licht- en schaduweffecten en dual-screen desktop mogelijkheden als u een externe monitor via VGA-poort van het systeem;. Zoals je van een all-zingen zou verwachten, alles-dancing desktop vervanger, je ‘ re niet kort van connectiviteit en I / O-opties. Draadloze netwerken wordt verzorgd door PRO Intel / Wireless 2200BG netwerkverbinding loopt op tot 54 Mbps, en je krijgt ook Bluetooth ingebouwd voor lokale kabel-vervangende taken. Er is een handig hardware schakelaar op het dashboard voor het draaien van draadloze connectiviteit aan en uit. Gigabit Ethernet wordt ondersteund via de Intel Pro / 1000 MT-module, en er is de verplichte interne 56Kbps modem;. Er zijn drie USB 2.0-poorten (twee aan de achterzijde en één aan de linkerkant), plus analoge monitor uit, video out en i.LINK (IEEE 1394). Er is één type II PC Card sleuf aan de linkerkant en een Memory Stick (Pro) slot aan de voorzijde. Als je veel gegevens op CompactFlash en SD-kaarten, moet je een externe lezer te bevestigen of gebruik maken van een PC Card-adapter;. De software bundel bevat Windows XP Professional, Microsoft Works 7.0, gebruikelijke bundel van multimedia-applicaties van Sony en een Adobe Companion Pack bestaande uit Premiere Standard, Photoshop Elements 2.0 en Photoshop Album Starter Edition.

Prestaties en levensduur van de batterij; Benchmarking kan een frustrerende zaken zijn, en onze MobileMark 2002 test neemt zo nu en dan uitzondering op een systeem en weigert in te vullen. Dit gebeurde met de A197XP, zonder aanwijsbare reden – het gedroeg zich heel goed anders. Vaak moet je andere toepassingen die zijn geïnstalleerd te verwijderen, en we deden dit, geen effect. We hebben ook opnieuw geïnstalleerd MobileMark 2002, die vervolgens weigerde te draaien, beweren dat de benchmark-bestanden was veranderd;. Al deze inleiding betekent dat wij geen productiviteit en de levensduur van de batterij scores te melden voor de A197XP. Dat is geen ramp, maar, want met zijn 1,8 GHz Pentium M processor en, belangrijker nog, 1GB DDR RAM, dit systeem is nooit te worstelen met de productiviteit mainstream toepassingen. Ook bent u waarschijnlijk om dit monster ver te vervoeren van een bron van netspanning. Als je dat doet, zijn 4,440mAh Li-ion batterij is waarschijnlijk niet lang duren – Sony beweert dat slechts 2 uur en 20 minuten maximum; De A197XP deed vullen de 3DMark 03 test, hoewel, en de score van 2753 is er met. de snelste notebooks die we hebben getest. Acer TravelMate 8006LMi met 2839 aan het hoofd momenteel het veld, maar dat heeft een 2 GHz Pentium M 755 processor en de Mobility Radeon 9700 heeft 128 MB video RAM. Kortom, heb je geen probleem het uitvoeren van veeleisende grafische applicaties en 3D-games op de A197XP hebben.

Service & support; Sony geeft slechts een garantie van een jaar voor de A197XP standaard, hoewel je dit op een prijs kan uitbreiden. Telefonische ondersteuning is beschikbaar 08:00-06:00 op 7p een minuut, terwijl Sony’s support website biedt e-mail ondersteuning, veelgestelde vragen, handleidingen, tutorials, bestuurder downloads en een reparatie statuscontrole service.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop