Sony VAIO PCG-TR1MP recensie

Ultralight yin en yang passen perfect in Sony’s VAIO TR1MP. Deze 1,45 kg ultraportable is klein genoeg om een ​​vaste plaats te nemen in je koffer, maar toch groot genoeg om alle functies die frequente reizigers moeten omvatten. Bijvoorbeeld, het heeft een geïntegreerde 56Kbps modem en een bekabelde Ethernet-verbinding voor het verzenden van e-mail en surfen op het web, twee USB 2.0-poorten voor het aansluiten van externe randapparaten zoals toetsenborden en printers, en een relatief grote batterij. Sony heeft zelfs geperst in extra’s zoals een slimline DVD / CD-RW drive, 802.11b draadloze netwerken, Bluetooth en een kleine digitale camera. Gezien alles wat de VAIO TR1MP biedt, zelfs voor £ 1,531.06 (ex BTW;.. £ 1.799 inclusief BTW), het is een van de coolste ultraportables om dit jaar te verzenden.

Ontwerp; De VAIO TR1MP sport de meest indrukwekkende notebook ontwerp dat we van Sony heb gezien in een tijdje. 27cm van het systeem breed en 18.8cm diep door 3.47-3.58cm hoge geval doet denken aan de oude VAIO C1, hoewel de TR1MP de iets grotere voetafdruk zorgt voor een grotere en meer comfortabele toetsenbord. Het toetsenbord, touchpad en twee muisknoppen zijn nog te klein voor uren van intense typen, maar ze zullen niet uw vingers veroorzaken kramp bij gebruik op korte stints. De toetsen zelf zijn voorzien van een futuristische lettertype dat de hele notebook geeft een gelikte uitstraling,. Gezien het omvat een geïntegreerde DVD / CD-RW drive, de VAIO TR1MP weegt een redelijke 1,45 kg. We zouden nog blijer zijn als je het station kon verwisselen voor andere modules, zoals een tweede batterij, maar helaas is de baai vast. Tenminste duurde de primaire batterij een uitzonderlijk lange tijd in het testen van onze labs ‘. De AC-adapter is ook gemakkelijk in uw tas, dankzij de zeer slanke footprint;. De VAIO TR1MP maakt gebruik van Sony’s eigen Onyx-black LCD-technologie, die zijn 10.6in maakt. display in het bijzonder helder en duidelijk. 1.280 bij 768 native resolutie van het scherm kun je zien fijne grafisch detail in de opnamen die u met de geïntegreerde digitale camera, maar de resolutie maakt ook tekst frustrerend kleine op zo’n petite scherm. De extra coole camera – een overblijfsel uit de C1 – is ingebouwd in de rand boven het scherm. De rotatie van 180 graden kunt u foto’s snap vooraan, boven of achter het systeem. Twee handige knoppen aan de rechterkant van het scherm helpen u vastleggen en zoom, terwijl twee extra volume knoppen van de gemiddelde klinkende luidsprekers boven het scherm zich te beheersen;. Het systeem wordt geleverd met alle benodigde poorten en slots. De linkerkant bevat VGA, i.LINK (FireWire) en een USB-poort, samen met een sleuf voor Memory Stick kaarten. Aan de tegenoverliggende rand zijn er hoofdtelefoon, microfoon, 56K modem en Ethernet-poorten, samen met een Type II PC Card-slot. De voorkant is voorzien van een aan / uit schakelaar voor de ingebouwde draadloze functionaliteit – een interne 802.11b (Wi-Fi) Mini-PCI-kaart en een Bluetooth-module.

Kenmerken; De VAIO TR1MP omvat de drie essentiële Centrino onderdelen: Intel’s ultra-low-voltage 900MHz Pentium M processor, de 855GM chipset met geïntegreerde Extreme 2 graphics, en de PRO / Wireless 2100 802.11b Mini-PCI-kaart. Evenals draadloze netwerken, draadloze kabel vervangen wordt ondersteund door een ingebouwde Bluetooth 1.1 module;. De VAIO TR1MP ook schepen met een fatsoenlijke-size 30 GB harde schijf, een geïntegreerde DVD / CD-RW drive, een 10.6in. display en 256 MB SDRAM 266MHz. Het apparaat ondersteunt maximaal 1 GB geheugen, maar je moet het op uw eigen toe te voegen, omdat u uw systeem niet kunt aanpassen wanneer u koopt. Merk op dat de geïntegreerde grafische module kan gebruik maken van tussen de 8 en 64 MB systeemgeheugen voor eigen doeleinden. De VAIO TR1MP wordt geleverd met Windows XP Professional, en, zoals altijd, Sony palen op de koele multimedia-software. De eigen DVgate behandelt verantwoordelijkheden-film maken. SonicStage is bij de hand voor muziek-gerelateerde taken, terwijl PictureGear Studio helpt bij het bewerken van foto’s. Adobe Premiere LE en Photoshop Elements een handje met video- en fotowerk.

Prestaties en levensduur van de batterij; De VAIO TR1MP is gebaseerd op Intel’s ultra-low-voltage Pentium M processor, ondersteund door 256 MB RAM, en heeft een goed gespecificeerde 4,300mAh batterij. Daarom zou je verwachten dat redelijk, maar niet stellaire prestaties en een goede levensduur van de batterij – en dat is vrij veel wat je krijgt; Onder Zaken Winstone 2001, dat een suite van mainstream zakelijke toepassingen loopt, de TR1MP geeft een score van 37,8.. De prestaties zijn op een lijn met tragere Pentium M-systemen, zoals de Dell Latitude D400 1.3GHz, maar is perfect geschikt voor dagelijkse taken. We kunnen de high-end applicatie-gebaseerde Content Creation Winstone 2002 maatstaf om te voltooien niet te krijgen, en het is eerlijk om te zeggen dat dit systeem noch de rekenkracht, geheugen en ruimte op het scherm om serieus te lopen veeleisende toepassingen;. In het verleden, Sony notebooks hebben over het algemeen teleurgesteld als het gaat om levensduur van de batterij, maar we zijn blij te kunnen melden dat de TR1MP is een eervolle uitzondering. De combinatie van een ultra-low-voltage 900MHz Pentium M-chip en een fatsoenlijke capaciteit 4,300mAh Li-ion batterij levert een indrukwekkende 3 uur en 46 minuten onder BatteryMark 4.01 in de desktop-modus. Als je aan de instellingen voor energiebeheer aanpassen (lagere helderheid van het scherm, in het bijzonder), kun je zelfs de aanpak van de 5,5 uur die Sony claimt voor het systeem.

Service & support; Sony biedt een adequate service en ondersteuning. De VAIO TR1MP wordt geleverd met een jaar, onderdelen en arbeid garantie, maar u moet uw systeem te sturen naar een Sony reparatiecentra voor fixes. Als u wilt de garantieperiode te verlengen, zul je moeten betalen.

Hallo, ik ben de beoordelingen Editor op de website van het Verenigd Koninkrijk. Mijn ervaring met computers begon bij het Londense Imperial College, waar ik studeerde Zoology en milieutechnologie. Dit was voldoende lang geleden (medio 1970), die Fortran, IBM geslagen-card machines en mainframes waren betrokken, gevolgd door green-screen terminals en uiteindelijk de pers …; Volledige Bio

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Over Charles McLellan

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop