SoftBank, Akamai investeren in mobiel breedband tech ontwikkelaar Saguna Networks

SoftBank Ventures Korea (SBVK) en Akamai Technologies investeren in Saguna Networks, een bedrijf dat zich richt op het maken van mobiel breedband sneller, eenvoudiger en goedkoper.

De investering, aangekondigd op donderdag, zal Israël gevestigde bedrijf Saguna Networks die nodig zijn om zijn aanwezigheid in Noord-Amerika, Azië en Europa uit te breiden, evenals versnellen productontwikkeling hoofdstad geven.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Saguna Networks is de ontwikkelaar van een open cloud computing-platform binnen het Radio Access Network (RAN). De Saguna kabeljauwen Mobile Edge Computing platform verbetert mobiele netwerk snelheden terwijl “de verbetering van het netwerk economie en de vermindering van congestie,” aldus het bedrijf. Het platform zorgt voor fast-track verbindingen tussen Internet content providers en webapplicaties, en biedt bedrijven met real-time verkeersinformatie feedback.

We zijn blij dat Saguna Networks SoftBank Ventures Korea Corp (SBVK) eerste investering in Israël zal zijn. Gedreven door de behoeften van de gebruikers om constant verbonden te voelen, is het mobiele verkeer ingesteld op explosieve groei ondergaan in de komende 5 jaar met de exploitanten steeds meer op technologie om knelpunten aan te pakken “, zegt Daniel Kang, COO van SBVK.” Saguna’s -Open-RAN is een overtuigende oplossingen te vinden waardoor de exploitanten om hun kritische toekomstige behoeften te voldoen.

Als onderdeel van de investering, zal SBVK’s venture partner, Ben Weiss, deelnemen aan boord Saguna als waarnemer.

Datacenters vormen de ruggengraat voor veel tech diensten die wij voor lief nemen, maar wat er achter die deuren – en waarom zou bedrijven, waaronder Apple en Google zijn geïnteresseerd in meer dan verhuizen?

De investering is zinvol voor zowel SBVK en Akamai als aanbieders van mobiele breedband en cloud services. Het Westen eist meer toegang tot mobiele toegang tot internet en er zijn zwaardere eisen voor spectrum dan ooit, en dus elke startup welk netwerk economie efficiënter te maken en de congestie of knelpunten te verminderen – waarbij netwerken vertragen als gevolg van het verkeer niveaus – is de moeite waard investering.

SoftBank Ventures Korea is een venture capital arm van SoftBank Group is gevestigd in Seoul, Korea, en heeft ongeveer $ 338.000.000 tegenover 175 startende bedrijven investeerde tot nu toe.

Lees verder: In de onderneming

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Enterprise begrip van DevOps uitbreidt, maar heeft nog een lange weg te gaan; Apple snijdt ontwikkelaars in de Krim; Accenture klikt up Agilex digitale federale agentschap aanbod te stimuleren; Amazon verhuist naar film markt Samsung kranen nieuw ontwerp opperhoofd, Dell, FireHost partner in beveiligde private cloud services duwen; Lenovo, Zenoss partner te verbeteren IT-oplossing levering

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia