Social search startup Connect6 ° is bedoeld om je te verbinden met iedereen

Het ontdekken en het verbinden met nieuwe mensen kan een uitdaging zijn. Het is niet gemakkelijk om contact gegevens te verkrijgen en te ontdekken van mensen vaardigheden op het web, tenzij u verbinding maakt met behulp van tools zoals LinkedIn en verzoek e-mail en telefoon informatie.

Los Angeles gevestigde startup Connect6 ° streeft naar de manier waarop deze informatie vinden we veranderen. Het werd in 2013 opgericht door Vikran Kashyap, Andy Estep en Dean Nicolls. Het is een zoektocht platform dat stelt u in staat om verbinding te maken met de juiste mensen voor u en uw bedrijf.

Momenteel beschikbaar voor de Chrome-browser, Connect6 ° heeft twee aanbiedingen – PeopleDiscovery en PeopleSearch. De Discovery tool is een browser extensie die contact en professionele gegevens levert over een persoon.

PeopleSearch helpt u zakelijke vooruitzichten en sollicitanten op basis van zoekwoorden binnen hun sociale profielen te vinden. U kunt ook zoeken naar mensen met vaardigheden, locatie of afstand van een bepaalde stad.

U kunt zoeken op functiebenamingen en alleen mensen met Quora, Salesforce en Google Plus-profielen weer te geven.

Het is een concurrent voor tools zoals Rapportive in zo veel als het toont contact informatie over mensen die je al kent binnen Gmail. Connect6 ° toont u informatie over mensen die je niet kent tussen verschillende online platformen.

Het maakt gebruik van big data analytics om u te helpen ontdekken en te verbinden met nieuwe mensen. Het is gebouwd op “een van de grootste, doorzoekbare online databases met meer dan 550 miljoen sociale en technische profielen.

Het stelt u in staat om kandidaten te vinden met behulp van de mensen zoeken tool. Het helpt recruiters vinden in aanmerking komen mensen voor rollen en het helpt talent acquisitie op een manier die vergelijkbaar is met TalentBin en Entelo.

In LinkedIn, moet je kennis met nieuwe mensen om verbindingen te maken, of stuur een InMail aan te sluiten. U neemt contact ook nieuwe mensen met behulp van LinkedIn e-mailfunctie. Sales medewerkers en recruiters hebben de neiging om de voorkeur aan e-mailadres van de contactpersoon en telefoonnummer om rechtstreeks aan te sluiten.

Interessant is dat de onderneming ziet zichzelf niet als een concurrent van LinkedIn voor het zoeken naar een baan. Connect6 ° uitzicht zichzelf als een aanvulling op LinkedIn.

Hoewel LinkedIn werkt een “geweldig werk van het opstellen van de huidige profielen en online CV, niet iedereen is op LinkedIn.”

In plaats daarvan biedt het bedrijf een publiek profiel aan gegevens uit een aantal sociale, professionele en networking sites.

Deze omvatten Twitter, Facebook, Google Plus en LinkedIn. Het vangt ook gegevens van GitHub, StackOverflow, Quora, Gmail, Outlook.com, AOL.com, AngelList, Hootsuite en Salesforce.com.

Als u webpagina’s te bladeren, Connect6 ° plaatst een kleine zoektocht baken, of wijzer, naast een unieke identifier, zoals een Twitter handvat, of een link naar social media site. Zweefde over dit baken, toont de informatie in een zijbalk.

Details, zoals locatie, contactgegevens en jobrol verschijnen onder een afbeelding.

Alle nieuwe gebruikers krijgen 50 gratis contact zoeken credits en 25 credits per maand tijdens de beta-fase. Meer punten kunnen worden op verzoek, maar er is een grens te vermijden tanken spam campagnes.

Microsoft koopt LinkedIn voor $ 26200000000; Microsoft’s $ 26200000000 bet voorbode van toepassing op de mens hulpbronnen move; Indeed job search zal LinkedIn zoeken inhalen binnenkort volgens melden; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack; LinkedIn verplettert Q1 winst, aandelen pop op een sterke begeleiding

Credits geven voor uw account. Elke keer dat u extra contactgegevens opvragen over iemand, je credits te verminderen door één. Gevraagde contactgegevens duurt ongeveer 24 uur om te verschijnen in je inbox.

Connect6 ° is momenteel gratis, terwijl het is in beta. De beta-fase zal bepalen hoe het bedrijf het beste kan geld te verdienen met haar PeopleSearch en PeopleDiscovery oplossingen.

De oprichters willen ook laten feedback van klanten en het gedrag begeleiden de besluitvorming.

Connect6 ° is 100 procent bootstrap uit de verkoop van cloud-gebaseerde e-mailarchivering bedrijf LiveOffice naar Symantec in 2012. Op dit moment is het alleen beschikbaar voor Chrome, maar zal binnenkort beschikbaar zijn voor Firefox, Safar en IE ook – op basis van vraag van de consument.

Hoe Linkedin’s ‘mensen kunnen we kennen’ functie is zo nauwkeurig; Zes manieren om uw privacy te beschermen op LinkedIn; Zes Clicks: Hoe websites stiekem uw gegevens te verzamelen – en hoe het te stoppen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Meer over LinkedIn

Voor degenen onder ons die zijn gefrustreerd door het gebrek aan informatie op sommige sites, zal Connect6 ° zeer nuttig inderdaad.

U kunt zien hoe veel informatie is publiekelijk beschikbaar over u – wat kan u vragen om de online instellingen te wijzigen als je het gevoel dat je een beetje delen te veel.

 artikels

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport