Siemens Süsses out kopers voor Nokia Siemens Networks

Siemens heeft naar verluidt benaderd verschillende private equity-firma’s de belangstelling te peilen in het kopen van de Nokia Siemens Networks (NSN) joint venture.

Onder de kopers Siemens wordt gezegd te hebben benaderd zijn TPG, Blackstone Group en KKR & Co, volgens de Wall Street Journal, die merkt NSN kon evenveel waard als € 7 miljard ($ 9.36bn), inclusief schuld als beursgenoteerd zijn.

Bedrijf is van plan om de omvang van zijn onderzoek en ontwikkeling lab verdubbelen in de Zuidoost-Aziatische markt, omdat het zich richt op technologieën voor 3G en 4G mobiele netwerken te verbeteren.

Een private equity buy-out is slechts een optie op de tafel na beperkingen op de overdracht van de belangen van Nokia en Siemens in de joint venture verlopen in april.

Een minder waarschijnlijke mogelijkheid, volgens bronnen van de krant, is dat Siemens verkoopt haar belang in de joint venture.

Nokia lijkt ondertussen te willen vasthouden aan het mobiele netwerk apparatuur en managed services bedrijf, dat is gestut omzet en hielp houden contanten niveaus tijdens de shift Nokia’s Windows Phone.

Laatste kwartaal NSN droegen € 210m aan de netto kaspositie Nokia’s met een omzet van € 2,8 miljard, waardoor het op een lijn met de inrichting en diensten een omzet van € 2.88bn Nokia’s.

Zoals de WSJ notities, is het aandeel van de totale inkomsten van Nokia’s NSN’s gegroeid tot 46 procent, vergeleken met 30 procent in Nokia leider Stephen Elop aangekomen. Elop heeft ook gestuurd NSN’s te herstructureren, die streeft naar een jaarlijkse operationele kosten van € 1 miljard minder dan in 2011.

Volgens de WSJ, heeft Nokia benaderd Finse sovereign wealth fund-Solidium een ​​plan om uit te kopen Siemens brandstapel te helpen. Echter, kan die optie moeilijk zijn als de Europese Commissie beschouwt het als een vorm van staatssteun.

Een derde optie, die waarschijnlijk zou kunnen zijn als Siemens en Nokia niet aan de andere mogelijkheden veilig te stellen, is een beursgang van NSN aandelen, die analisten geloven zou het bedrijf waarderen op tussen € 7100000000 en € 7,5 miljard inclusief schulden.

NSN weigerde commentaar te geven op de geruchten verandert. De website heeft gevraagd Siemens voor een reactie, en zal het verhaal updaten als het één ontvangt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia