Schietpartijen op Amerikaanse scholen digitale heksenjacht

“Ik ben Facebook vrienden met Ryan Lanza ‘, geschreven door Matt Bors op Salon onthult de uitzinnige menigte mentaliteit van onze steeds meer met elkaar verbonden digitale wereld (Ryan is de broer van de man beschuldigd van het laatste weken Connecticut schietpartijen op scholen)

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Social media beweert om ons te verbinden, maar het doet vaak precies het tegenovergestelde. De barrière, de anonimiteit, het gebrek aan verantwoording, alle aan te moedigen het slechtste in mensen “.

Schrijft Matt, die Facebook gebruikt om zijn cartoon bedrijf te promoten, maar bevond zich opgezogen in een gekke media maalstroom als gevolg van de ontdekking van zijn Lanza verbinding en met willekeurige Facebook-gebruikers ‘zegt boos en bizarre dingen voor mij of over Ryan’. Het stuk is de moeite waard om te lezen.

Er is nowt als Queer as Folk ‘is een oud Engels noordelijke Yorkshire term zin is er niets vreemder of verrassender dan de manier waarop mensen zich gedragen (queer betekent eigenaardig; nowt is een samentrekking van’ niets ‘).

Hoewel we zien de wegen gedigitaliseerd netwerken interact begint te vestigen in consistente, voorspelbare groeven als ze ouder worden, (delen van foto’s is een duidelijk voorbeeld) mensen zijn een oneven bos en sociale spanningen kunnen online sterker zijn dan in de ‘echte’ face to face leven.

Er zijn sterke parallellen met de historische kritiek van televisieprogramma’s bagatelliseren alles wat het aanraakt in het mob mentaliteit en knieschok oordeel zo overheersend vandaag online.

Social networking is vrijwel moeiteloos actief publiceren waarin televisie-inhoud verbruik is passief … hoewel vreemd commerciële reis Twitter’s lijkt momenteel leggen de nadruk op het mengen van real time digitale pinda galerij discussies tussen tv-kijkers, samen met PROGRAMMA OVER tweets van persoonlijkheden.

Het werk rat race is erg intrek genomen in de digitale wereld, en mirroring offline leven zijn er talloze smaken van gedrag … hoewel een dominant kenmerk is de waarde wordt gehecht aan zeer extrovert, verbonden mensen. Ik dacht dat boek van Susan Cain ‘Quiet: De kracht van introverte’ publiceerde eerder dit jaar deed een aantal goede punten, ondanks de gebrekkige logica van Kaïn het aanbreken van high profile spreken rondleidingen en het opnemen van een kitscherige TED praten om het boek te promoten. (Bespotten pretentieus TED gesprekken is dit jaar uitgegroeid tot razend populair op The Onion satirische site, of de brassy soorten sociale media of de coming-out-of-hun-shell introverte mensen).

Cain slim breidde het licht verteerbaar Clay Shirky ‘Here Comes Everybody’ power van het zelf menigte georganiseerd drukte conceptuele pakket door te wijzen op introverten ondergewaardeerd zijn in de Amerikaanse samenleving, maar hebben een stem dankzij social media gevonden. Ze spiesjes subtiel zelfhulp goeroe Tony Robbins ‘de kracht binnen’ schtick terwijl welsprekend ruzie op het belang en de kracht van eenzaamheid en solo creatieve reflectie.

We hebben duidelijk verhuisd aanzienlijk van de utopische collegiale vrije vorm organisatie Shirky bewonderen in een tijdperk van online opportunisme en de oppervlakkige sensatiezucht zijn we al te kennen van tv.

Het is het jaar van de zakelijke social software verkoper, met een groot deel van het verleden succesvol, maar fragiele experimenteren met behulp van de huidige generatie collaborative software voor specifieke bedrijven te zijn conceptueel herverpakt als agressief algemene verkoop- proposities bevorderen next-gen zakelijk succes.

Met inspanningen om zachte verkopen concepten van arbeidskrachten ‘adoptie’ op basis van de groeiende populariteit van de individuele sociale netwerken, en nu de huidige software bedrijf promotors / analisten gebruik van bagatelliseren termen als ‘enabling’ enterprise samenwerking grotendeels niet om indruk te maken of er voldoende relevant is voor prospects , zijn we in een interessante evolutionaire periode waarin echte gezamenlijke waarde kan worden toegestaan ​​om te ademen.

Managen van teams van mensen is al te vaak een vrij bijzondere ervaring (Er is nowt als Queer as Folk, …) en het dagelijks werk leven van de meeste van de mensen die zouden kunnen worden verleid om te kopen ‘enabling’ software weerspiegelt dit. Boven een bepaald niveau, executives hebben weinig inzicht in de soms schoolplein-achtige politiek, klieken en rivaliteit in de gelederen – de vaak bitchy achter kanalen van Twitter zijn zeer vergelijkbaar met nota passeren in de klas cliquey.

Management consultant en auteur Peter Drucker schreef (vermoedelijk over pre digitale netwerk tijdperk 1970’s en 80’s business executives)

“… De enige persoonlijkheidstrek de effectieve degene die ik ben tegengekomen hadden met elkaar gemeen hebben is iets wat ze niet hebben. Ze hadden weinig of geen ‘charisma’ en weinig ofwel gebruik van de term of wat het betekent”

Sinds executive leadership genieten onverdeelde aandacht en focus van hun ondergeschikten ze leven in een heel andere wereld die strijden voor de duidelijkheid en de efficiëntie in het hoofdgedeelte van een bedrijf. Deep strategische denkers zijn vaak rustig, zelfs verlegen individuen die de schijnwerpers schuwen, zelfs als het opgedrongen, en dit is een steeds grotere uitdaging in onze lawaaierige, claustrofobisch digitale tijdperk.

De draaikolk van onstabiele energie die door de omstandigheden van Matt Bors oppervlakkige digitale verbinding met Ryan Lanza is een extreem voorbeeld van de vele manieren digitale netwerken kan uit de hand lopen op individueel niveau te draaien; mindere drama uit te spelen elke dag tussen individuen binnen bedrijven als macht is opnieuw uitgelijnd.

groepsdynamiek waarbij taken, rollen, verantwoordelijkheden en loonstrookjes zijn fundamenteel verschillend van onze individuele sociale interacties, maar de combinatie van deelnemer bijhouden van de Joneses ‘naijver, carrière rivaliteit en talloze andere psychologische druk van de kleur van de manieren waarop we samenwerken online (of don ‘t als de gebruiker gecreëerde inhoud is een oorzaak van vervreemding en verwerping …).

Nu dat sociale netwerken is alomtegenwoordig en vanzelfsprekend, net als telefoons werden na verloop van tijd, misschien wel de maatschappij zal de waarde van de individuele digitale privacy en gegevensbescherming rechten te realiseren. Alleen wanneer er sprake is van een hoog niveau van vertrouwen zullen de mensen gaan tot meer dan oppervlakkige interacties en veroordelende reacties online.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze