SAP: de toekomstige uitdagingen

Het is begonnen. Speculatie rond de vraag of SAP ex-CEO Leo Apotheker gesprongen of geduwd werd, een sleepnet door de mislukkingen in het verleden, een impliciete af te schrijven van SAP, omdat haar strategie lijkt verwarde en als voor SaaS? Pfft.

Dit is wat SAP insiders vertellen me. De afgelopen weken hebben gezien een toename van het interne e-mailverkeer rond verschillende beleidsmaatregelen en technologieën begeleid door mensen opnieuw uitlijnen van zichzelf. Met andere woorden, dit is op de kaarten voor een tijdje (geen verrassing) vooral gezien het is algemeen bekend Leo interne ratings medewerkers waren slecht. Machtsspel? Je inzet, en met als doel het positioneren van de tech / productgroepen in controle. Zoals iemand gezegd worden van de laatste aankondiging in dit verband: ‘Het is allemaal zinvol.

Heeft hij springen? Erg onwaarschijnlijk. Het meest waarschijnlijk realiseerde hij de vergiftigde kelk hij had gevraagd om vast te houden was één van waaruit hij niet meer kon sup. Het moest slechts een flauwe knik van mede-oprichter Hasso Plattner als zijn cue om te gaan. Net als hij of anderszins – Ik hou van de man – hij ons respect verdient. Niet onze laster. Vanaf.

Ik kan het niet vinden van een enkele Wall Street-analist die denkt dat iets anders dan de wielen eraf vallen SAP. Het is een klassiek geval van paniek nu, denk later. Dat zou een reden op zich voor morgen (vandaag mijn tijd) analist conferentie als een kans voor nieuw geslagen co-CEO Jim Snabe en Bill McDermott aan een paal in de grond gezet worden. Ik ben niet mijn adem. Ik ben echter te anticiperen op een aantal vijandige vragen. Wat nu?

Larry Dignan punten tot drie ding s SAP moet worden gezien. Beurtelings

Opkopen software as a service bedrijven. SuccessFactors, Werkdag en anderen up-and-coming bedreigingen. SAP heeft zijn eigen SaaS avontuur in Business ByDesign, maar een reeks overnames zouden toekomstige dreigingen te elimineren en brengt vers bloed aan het management bank.

De genoemde zijn HR-gerelateerde met een aantal financiële bedrijven overlappen. SuccessFactors heeft een marktkapitalisatie van $ 1,2 miljard dollar, ruim binnen SAP’s cash flow. Maar aantrekkelijk genoeg om het een doel te maken? Werkdag is niet op het blok, maar zelfs als het was, engineering verstandig is een wereld apart van SAP’s technologische basis met overlap.I kan niet veel ‘vers’ bloed uit de laatste als alle execs zijn verleden PeopleSoft alumni. Maar … Jim en Dave Duffield delen dezelfde persoonlijkheden, zodat je weet maar nooit. Zelfs zo, soes SAP moet een andere SaaS monster op zijn bord?

Voor mij, dat zijn interessante suggesties, maar niet-strategisch. Ten minste op de korte / middellange termijn. Ik denk nog steeds dat SAP moet een tilt te nemen op een van beide Software AG of TIBCO. Software AG, met een maximum van € 2,2 miljard is in cash flow en helpt SAP lossen technische problemen bij de middleware-niveau, samen met het krijgen van een goede dienstverlening deskundigheid. TIBCO, bij een marktkapitalisatie van $ 1,52 mrd is ook verteerbaar. Het spelen in engineering ruimtes die de middleware verhaal te helpen en versterken zowel BPM en een aantal van de ‘sociale’ elementen in SAP’s verhaal zou veel zin te maken.

Als SAP is te gaan op een bestedingen spree dan het nodig heeft om snel en doortastend op te treden. Vorig jaar onderhoudsproblemen waren een afleiding die Leo gehouden van de besteding van de oorlog op de borst van het bedrijf had gebouwd.

Stroomlijn het implementatieproces. SAP executives hebben herhaaldelijk gezegd dat ze zou gaan na consultants die geen waarde toevoegen. Het probleem: Dat is moeilijk om te doen als consultants zijn een groot deel van de verkopen vergelijking.

Vinnie Mirchandani heeft die oproep. Zia Yusuf had deze uitdaging, maar deinsde achteruit. Hij is weg. Toen Vinnie, Mike Krigsman en ik ontmoette Jim op de Top Influencer, dit was een van de uitdagingen waar we herhaald. Hier is het probleem dat ik die op het moment. Sommigen van ons hebben voorgesteld dat SAP vernieuw de certificatie programma. De grote consulting activiteiten zijn harde schoppen tegen dat idee. Verrast? Het zal betekenen dat zij zullen moeten veld consultants die hun spullen in plaats van het lichaam van winkelen weet met nat achter de oren stagiairs. Dat is een prijs die ze zijn terughoudend om te dragen, maar is precies het soort van uitgifte critici willen beantwoord. De keerzijde is dat de inkomsten SAP onderwijs kelderende. In een recessie, dat is te verwachten, maar het tempo van de daling is alarmerend, vooral gezien Jon Reed meldt dat de upgrade en product vaardigheden zijn in de vraag (PDF, p.10).

Geef ons een technologie visie. Oracle CEO Larry Ellison in staat is geweest om de boodschap van het bedrijf te vereenvoudigen. Met de overname van Sun, Ellison wil complete systemen te verkopen. Oracle wil zijn T.J. Watson’s IBM. Voordat de zon omweg, Oracle verkoopt haar middleware visie (terwijl het duurde uw onderhoud en ondersteuning dollars). In tegenstelling, is SAP’s boodschap verward. Wat doet SAP voor staan ​​en kan het bedrijf effectief te communiceren het?

SAP is oscillerende rond Java voor een tijdje. Zullen wij, zullen wij niet? Woord is dat de nadruk is terug op Java voor gereedschap. Vishal Sikka heeft een keur aan ideeën, waaronder het krijgen van SAP meer afgestemd op agile development, cloud en mobiel. Dat is in lijn met wat er gezegd werd op Influencer Summit afgelopen december. SAP wordt steeds serieus over open source. Al deze zullen de meer progressieve ‘eggheads’ behagen, maar intern, Vishal en Jim, geschraagd door Hasso Plattner, zal moeten duidelijke gevallen voor deze die gezamenlijk, Walldorf kunnen ‘krijgen’ en aanvaarden als de weg voorwaarts te maken.

Iemand moet hoofden kont en een einde maken aan de voortdurende machtsspelletjes tussen Palo Alto en Walldorf. Het is een kanker die tranen in het hart van technische stabiliteit. Sommigen hebben gezegd: ‘Waar is Shai (Agassi) wanneer je hem nodig hebt.’ Gelukkig, hij is het runnen van een auto making business. Het laatste wat SAP nu nodig heeft is een ontwrichtende kracht van dien aard, hoewel het sentiment houdt in dat het nieuwe team van de onderneming naald niet zal bewegen. We zullen zien.

Ik zal nog een gooien in de ring. Zou SAP kunt u stoppen souteneurschap 12Sprints en zich concentreren op belangrijkere zaken? 12Sprints kan een leuk ding om een ​​maatschappelijk belang in de grond te zetten, maar het trekt veel te veel speculatief chatter. Het vertegenwoordigt een enorme afleiding om meer belangrijke zakelijke en technische onderwerpen, zelfs als het goed speelt met de Enterprise 2.0 mavens. Belangrijker, het is niet goed afgestemd op wat SAP klanten zijn echt geïnteresseerd in: stabiliteit en een verstandige roadmap die fast track innovatie mogelijk maakt om de langzamer bewegende kern. Wat dacht je van

Het is altijd makkelijk voor ons fauteuil quarterbacks om dit soort verklaring af te leggen. We hoeven niet naar een groot personeelsbestand, noch een vermorzeld klantenbestand finesse. Het is te hopen het nieuwe team zal worden gezien als een veilige paar handen. Meer nadat we zien hoe ze op de komende analist gesprek te voeren.

Wat er gaat gebeuren rond de distributie van Business ByDesign? SAP resellers zijn contact met mij deze vraag en het krijgen van weinig antwoorden. Dit is geen nieuw probleem, maar SAP moet om te beginnen met het voeden van nieuws over dit onderwerp. Zij moeten ook de ontwikkeling van de SDK te versnellen. Nogmaals, niet veel te melden. Anders ByDesign loopt het risico van een sisser als het gaat uit op SAPPHIRE;. All-in-One heeft bewezen een goede oplossing voor de mid-market en reseller / ontwikkelaars zijn over het algemeen OK mee. Maar ze moeten nog veel meer steun bij het verkrijgen van zichtbaarheid in de markt;. Solution Manager aandacht nodig heeft. Sommigen van ons bespotten als ‘5 mijl breed en een duim diep.’ Dat is iets van een overwaardering. Als een belangrijk onderdeel van SAP’s rechtvaardiging voor zakelijke ondersteuning en een sleutel plank in lifecycle management, die het nodig heeft om waarde waarop de klanten van het vertrouwen putten leveren. Subsidiair, SAP moet meer steun aan partners zoals IDS Scheer die waarde direct of indirect toe te voegen met een upgrade en implementatie oplossingen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?