Samsung Z3 draait op Tizen gelanceerd voor India

Na debuut van de Tizen-powered Samsung Z1 in India in januari, is het bedrijf het brengen van een opvolger al. Samsung op woensdag kondigde de Z3 handset voor India, beschikbaar later deze maand voor INR 8490 (US $ 130. 87).

De nieuwe Samsung Z3 ziet eruit als een stevige stap uit de Z1: een quad-core processor geklokt op 1,3 GHz, 1 GB RAM-geheugen, 8 GB aan opslagruimte die kan worden uitgebreid met maximaal een ander 128 GB via microSD-kaart, en een 5 inch HD Super AMOLED display.

Heeft Tizen een toekomst, of gaat het om een ‚Äč‚Äčander Niet-gepubliceerde Linux-gebaseerde mobiele besturingssysteem?

De achterste camera met LED-flitser maakt gebruik van een 8 megapixel sensor en f / 2.2 diafragma, terwijl de sensor front-facing kan vastleggen 5 megapixel foto’s, selfies en gebruikt worden voor video-chat.

Samsung beschikt over een ultra-energiebesparende modus die het mogelijk maakt de Z3 te draaien op stand-by voor 33 uur, zelfs met slechts 10 procent van de levensduur van de batterij resterende. En een data-compressie-modus reduceert mobiel breedband het verbruik met 40 procent, zegt het bedrijf.

Net als zijn voorganger, de Z3 is een manier voor Samsung om te blijven bouwen haar Tizen productlijn en, op zijn beurt, het software platform en het ecosysteem zelf.

Hoewel Samsung steeg naar smartphone dominantie op de rug van Google Android, heeft het bedrijf al lange tijd op zoek naar een platform optie in eigen beheer hebben.

Tizen is dat platform en Samsung gebruikt het voor zowel het internet van de dingen met aangesloten apparaten en veel van zijn Gear smartwatches. Sterker nog, Samsung had oorspronkelijk een toestel te letten draait op Android en schakelde het over aan Tizen via een firmware-upgrade.

In de eerste zes maanden van de beschikbaarheid van de Samsung Z1 genoten van een miljoen handset verkoop, geen geringe prestatie voor wat is in wezen een prille platform batting twee enorme gevestigde exploitanten in iOS en Android.

Kan de Samsung Z3 boven dat? We moeten controleren en te zien zes maanden vanaf nu, want dat zal licht werpen op de toekomst Tizen’s.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Apple iPhone 7 Plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; mobiliteit; Apple iPhone 7 plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen