Samsung Ventures maakt ‘strategische’ bod met Fixmo mobile security group

Samsung Ventures, de investering arm van de Seoul gevestigde tech reus, heeft geïnkt een “strategische” deal met mobiele software provider Fixmo.

Gevestigd in Toronto, Canada, Fixmo is gespecialiseerd in mobiele apparaten en risicomanagement voor ondernemingen en overheidsklanten.

Fixmo CEO Rick Segal opmerkte in de aankondiging dat deze investering zal helpen de mobiele bewakingsfirma vooraf een eigen R & D plannen –specifically degenen met betrekking tot de “integriteit apparaat verificatie, adaptief beleid en naleving zekerheid.”

“Deze oplossing gebieden worden steeds belangrijker voor klanten over de hele wereld, zoals ze consumerization en de BYOD aanpak te omarmen, maar kan veiligheid, integriteit, compliance, of de productiviteit van werknemers niet te offeren,” Segal toegevoegd.

Fixmo bevestigde de investering op dinsdag, en merkt op dat Samsung is niet de enige grote mobiele bedrijf te investeren met de Canadese beveiligingsgroep. Motorola ook een partnerschap aangegaan met Fixmo afgelopen zomer. De financiële voorwaarden van een van beide deal zijn niet bekendgemaakt.

Terwijl het hebben van twee grote wereldwijde mobiele partners is zeer geschikt voor Fixmo, deze investering is veel meer van strategisch belang voor Samsung – en het hoeft niet zo veel te maken met Motorola.

In het bijzonder, Bloomberg gespeculeerd dat Samsung is op zoek om te profiteren van de middelen Fixmo en klantenbestand te nemen voor head-to-head concurrentie met andere mobiele reus in Canada: Research In Motion.

RIM is sterk indrukken van de BYOD hoek met de op handen zijnde release van BlackBerry 10, en het is verdedigbaar dat de business set is echt de laatste hoop van de belegerde telefoonmaker’s.

Maar met Samsung (en anderen) op zoek naar een grotere plons in de zakelijke markt te maken, zou het naar beneden komen om welk bedrijf mobiele beveiliging en BYOD trends het beste kunnen worden aangepakt – zo niet de afgelopen.

Deze investering laat doorschemeren dat Samsung niet de beste middelen zou kunnen hebben in huis om dit te bereiken, maar de strategische zet signalen dat Samsung is serieus over het krijgen van daar.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer