Samsung SGH-Z107 & O2 3G recensie

toetreding van O2 in de wereld van 3G is gemaakt met drie telefoons – een eigen-merkproducten X4, Nokia’s 6630 en de Samsung SGH-Z107. Onlangs heeft een vierde bulk buiten het bereik, Motorola V975. Slechts twee van deze telefoons ondersteunen videobellen native: de X4 heeft geen mogelijkheden heeft voor deze, terwijl de Nokia 6630 kan beheren alleen met een apart verkrijgbaar accessoire. Dus zakelijke gebruikers die graag op O2 3G-dienst voor videogesprekken zal moeten kiezen tussen de Motorola en Samsung handsets. Onze review centra op het laatste.

Ontwerp; De Samsung SGH-Z107 is een clamshell telefoon die, ware het niet voor de uitstekende antenne, zullen zeer kleine en netjes in de zak voelen. Bij 115g het is nauwelijks merkbaar qua gewicht en de afmetingen minus de antenne is een slanke 48mm breed en 89 mm diep en 25 mm hoog. Maar de antenne voegt nog een 20mm die hinderlijk kan zijn als de telefoon wordt vervoerd in een zak;. De Samsung SGH-Z107 heeft een groot display aan de voorzijde, die verrassend heldere kleuren levert en biedt de mogelijkheid van een analoge klok afbeelding, behang of een tonen tekstgroet. Het biedt ook een aantal display voor inkomende gesprekken wanneer de clamshell gesloten is. Een druk op de knop aan de rechterkant van de kap zal een inkomende oproep te sturen naar de voicemail. Boven het scherm zit een licht dat knippert om een ​​inkomende oproep te geven en fungeert als een flits voor de ingebouwde camera. Je hebt een ruime keuze aan kleuren voor de voormalige taak;. Een enkele VGA-resolutie camera behandelt zowel videobellen en nog / video beeld vast te leggen. Het ligt in tussen scherm en toetsenbord, en is gemakkelijk wartels te voren of naar achteren worden geconfronteerd. Echter, de lens niet genoeg draaien om het te beschermen binnen de behuizing als de telefoon is afgesloten;. Binnen de clamshell de knoppen zijn goed gespreid en gemakkelijk te raken. Onder de gebruikelijke reeks van softkeys, navigator, bellen en end toetsen zit een knop die kan worden gebruikt om te schakelen van de huidige toepassing om te bellen, messaging of internet, met de toets Gesprek beëindigen te laten vallen je terug in de toepassing die u eerder gebruikte .; de Z107 wordt geleverd met twee batterijen, een iets dikker dan de andere met een hogere capaciteit. U krijgt ook een headset met een speciale aansluiting, een USB PC-docking-kabel, PC-link en modem software, en een lader voor de tweede accu.

Kenmerken; De datakabel en pc-software betekent dat zakelijke gebruikers gemakkelijk de haven hun contacten en dagboekaantekeningen van de Samsung SGH-Z107. De synchronisatie software, genaamd Makkelijk Studio, kan ook worden gebruikt om back-inhoud van de telefoon op een pc;. U kunt de Samsung SGH-Z107 gebruiken als modem voor een notebook-systeem, en de software is voorzien voor dit doel. De verbinding tussen computer en telefoon moet via de meegeleverde USB-kabel, maar – Bluetooth wordt niet ondersteund; Er is 14MB van beschikbare interne geheugen, en er is geen uitbreidingsslot om deze te vergroten.. Dus je zult al je gegevens in 15MB passen – e-mail, contacten en dagboekaantekeningen plus alle toepassingen die u toevoegt (Java wordt ondersteund), foto’s en video’s die je schiet, of 3G-downloads u kunnen maken;. De video belfuncties van de Samsung SGH-Z107 zijn indrukwekkend. De beelden waren helder en scherp, en het is een eenvoudige zaak om op een softkey om te schakelen tussen weergaven, kiezen welke afbeelding is de grotere en die de kleinere, of zet de kleinere afbeelding helemaal uit. De camera zelf is VGA-resolutie (640 x 480), en is voorzien van een zelfontspanner (20 seconden, 15 seconden, 5 seconden), multi-shot mode (3, 5, 7 en 10 schoten), diverse effecten (sepia, zwart-wit , ‘s nachts) en een helderheid adjuster;. O2 3G-dienst is een mix van de muziek, entertainment en informatie diensten die kenmerkend zijn O2 Active, met enkele aanvullingen ontworpen om de meest van de snellere data snelheden van 3G te maken. Deze omvatten zaken als filmtrailers, nieuws clips en muziekvideo’s. U kunt ook uit te breken van deze ‘ommuurde tuin’ op de bredere web;. Wat de prijzen betreft, een standaard O2 tarief te kiezen en op de top van dat de beloning 65p per minuut voor videogesprekken. Browsen standaard O2 Active content op 3G wordt aangerekend aan hetzelfde tarief als via GPRS, met 3G-specifieke data-elementen apart in rekening gebracht. In onze ervaring, werden extra kosten altijd transparant gemaakt.

Uitvoering; De kleuren op het scherm visuals, ringtones en diverse andere geluiden geven dit toestel een gevoel dat niet kan een beroep doen op alle professionele gebruikers. De afwezigheid van Bluetooth en het feit dat de telefoon alleen dual-band GSM-capaciteit zal ook afbreuk doen aan haar oproep voor zakelijke gebruikers;. O2 3G-diensten zijn meer consumentgerichte georiënteerde dan-business gericht. Niet alle video clips kunnen worden gedownload, wat betekent dat je kunt betalen voor een stroom zonder de mogelijkheid om op te slaan en bekijk de clip. In onze ervaring, streaming soms geleverd hoekig graphics en een slechte geluidskwaliteit. We zouden niet willen zijn uitgaven onze eigen geld op zo’n riskant functie – hoewel, om eerlijk te zijn, we hadden soortgelijke ervaringen streaming met andere 3G-exploitanten;. Videogesprekken, aan de andere kant, waren van uitstekende kwaliteit, de Samsung SGH-Z107 rendering beeld en geluid zeer goed,. Als het ging om de toegang tot bredere Web, testten we een 16KB pagina met een lay-out varieerde over twee kolommen van een tabel bestaande uit eenvoudige HTML en een paar kleine GIF’s, en de veel meer complexer de website.co.uk startpagina. De voormalige snel geladen, werd goed gemaakt en makkelijk te navigeren, terwijl de laatste, hoewel het ook vrij snel geladen, was een nachtmerrie te navigeren. Nogmaals, dit is geen ongewoon ervaring met telefonische browsing, maar de les voor eindgebruikers die het vermogen om de bredere webtoegang via een 3G-telefoon niet noodzakelijkerwijs het praktisch daartoe maakt;. Samsung vorderingen tot vijf uur ‘praten tijd voor de SGH-Z107, en 130-260 uur stand-by. We zijn erin geslaagd om ons volledig afbreken tijdens een paar uur continu 3G-toegang tot de gegevens, onder meer gemiddeld gebruikspatroon, telefoon overleefde een paar dagen tussen het opladen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop