Samsung naar verluidt verder gegaan met een paar nieuwe Tizen-telefoons

Na langdurige vertragingen en teruggeschroefd verwachtingen, Samsung lanceerde haar low-cost Z1 handset in januari, het bedrijf de eerste telefoon draait op het mobiele platform Tizen. De verkoop is op zijn best mager geweest, maar dat ziet er niet uit alsof het Samsung zal weerhouden vooruit met meer Tizen handsets. Een verslag op woensdag zegt Samsung werkt aan niet één, maar twee extra Tizen telefoons.

Tizen Experts deelden de vermeende details van het paar, met één eethuizen genaamd de Samsung Z2, terwijl de andere telefoon is nog niet bekend. De site verwacht een meer robuuste set hardware in vergelijking met de Z1, met inbegrip van 1GB geheugen, een quad-core processor – het meest waarschijnlijk een van Samsung’s eigen chips – en een hogere resolutie van 540 x 960 touchscreen display.

Heeft Tizen een toekomst, of gaat het om een ​​ander Niet-gepubliceerde Linux-gebaseerde mobiele besturingssysteem?

Een nieuwe gebruikersinterface De verwachting is dat overeenkomsten met Samsung’s nieuwe SUHD tv-software kan hebben. Ook verwacht is ondersteuning voor geavanceerde HTML-gebaseerde applicaties; Tizen Experts zegt zal er meer “flexibiliteit voor diverse platformen zoals C ++, HTML5, CSS3, Javascript, jQuery mobiel en EPL zijn.

De tweede, niet nader genoemde handset is naar verluidt een wereldwijde flagship toestel met 4.8-inch 720p scherm, 2 GB geheugen en een 8-megapixel camera. Korea, de VS en de EU, alsmede groeiende markten zoals China en India: in tegenstelling tot de huidige Samsung Z1 Tizen telefoon die grotendeels is gericht op opkomende markten, zou dit model ruime beschikbaarheid in regio’s waar de smartphone penetratie is al hoog zijn.

Als de Samsung Z1 is een pre-cursor naar deze potentieel nieuwe telefoons, moet Samsung zeggen dat het proberen om een ​​aantrekkelijk alternatief voor Apple iOS, Google Android of Microsoft Windows Phone te maken, is een lastige taak op dit punt in de tijd.

Maar het is echt Samsung’s enige spelen om los te breken van Google Android, die hielp het bedrijf in ‘s werelds top verkoper van smartphones. Dat komt omdat Samsung niet kan vork – of zijn eigen versie van Android te bouwen met unieke Samsung diensten in plaats van Google’s – het Android-platform te wijten aan haar overeenkomsten met Google. Ik ben er zeker van Samsung is niet enthousiast over dat en we weten dat de Europese Gemeenschap is geen fan van beide: Dat is een van de belangrijkste antitrust beschuldigingen van de EC maakte tegen Google.

Dat laat Samsung slechts twee keuzes. Het kan houden met behulp van Google Android en profiteren van enkele van de software of app-ecosysteem beloningen of het kan haar de hand te verkopen telefoons die draaien Tizen proberen. Geen van beide is een goede, maar de laatste heeft weinig kans van slagen en kunnen niet de kosten waard zijn.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september